TMP275 hőmérő élesztés

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Little
DrótVégénSzéndarab

Re: TMP275 hőmérő élesztés

Hozzászólás Szerző: Little »

Robert írta:A DS18S20 12bites!
Csak nem kell előre megmondani neki, mint a B-nek.

A DHT-1010 mind hőfokban, mind páraszenzor érzékenységben kuka.
1.5V táp? 10% pontosság? 1 fok főfokpontosság?
Adatlap lasszóval, bemondásos alapon. Pótalkatrész: 0. Hosszútávú tervezés: 0.

Nn nem forszíroznám... Hobbira jó, de komoly munkára esélytelen....
Lehet én nem tudok olvasni, de a DS18S20 adatlapjában http://datasheets.maximintegrated.com/en/ds/DS18S20.pdf én ezt olvasom: 9-Bit Thermometer Resolution

DHT-11 et is találtam, (Páratartalom mérési hiba: ± 5% RH) az általad írtat nem találom hol szerezhetném be.

De ez hobbi lenne. (bár ha a humánus szempontokat vesszük figyelembe, akkor mégi életekről van szó, vagy ha nem sikerül akkor rántottáról...) Mint írtam 1db gép készül, saját célra, nem eladásra, nem akarok meggazdagodni, a csibéket sem árulni fogom, hanem felnevelni és megenni.
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

A 18S20 visszamenőlegesen kompatibilis a DS1820-l (9bites).
Ha hagyod a mérést akkor pontosodik.

"Resolutions greater than 9 bits can be calculated using the data from the temperature, COUNT REMAIN and COUNT PER °C registers in the scratchpad."
3. oldal :)

DHT-11 túl új, és a +/-5% azért hát....
De hobbira, bizonytalanra jó....

Szóval ebéd lesz... vagy csirkeként, vagy rántottaként :)
Viszont bércsirke keltetés sem olyan rossz bolt....
És indulhat a nagyüzem..... :P
SzLacus
Tranzisztorgyógyász

Hozzászólás Szerző: SzLacus »

Little félre ne értsd, nem ellendrukkerek vagyunk, hanem meg akarjuk neked spórolni a zsákutcákat. Emlékszel, a buktatókat kérdezted.
A 95%-os keléseket fentartással fogadd, mert nem mindegy mire vonatkoztatjuk. Az ökölszabály szerint amennyi % kiesik a lámpázásnál, annyi veszni fog a bújtatásnál is. Vagyis, ha 100 tojásból csak 3-at kiveszel 10 napos korában, mert elhalt, vagy terméketlen, stb, akkor másik kb három ki fog esni a végén, mert kelésgyenge, "köldökös", stb. És már alatta vagy a 95%-nak. 60 tojásból 57 csibét jelent a 95%. Irreális szerintem. Ennél a termékenység csúcsán is több esik ki mert a kakas nem volt ott amikor kellett volna.
De mint azt már korábban írtam, a lényeges kérdés, hogy mennyi költséggel állítasz elő egy csirkét. Ez a kulcs, ebben lehet nagyot alkotni. Szerintem ebben az irányban érdemes gondolkodni, ha már rászánod magad egy ekkora feladványra. Ha csak azt szeretnéd, hogy ne a román keltetőből jöjjön ki a madár, hanem a sajátodból, akkor csinálhatsz magadnak, de sokkal drágább lesz mint ha vennél egy románt. Van amúgy magyar is, nevetségesen olcsó áron. az egészen kicsitől az ipari méretig. De amennyit a hobbi keltetőben kikeltetsz, annyi kijön a kotlós alól, nem érdemes vele küzdeni, és a kotlós ingyen keltet. :) Más a helyzet, ha állatkertben vagy érdekelt, és strucc, vagy krokodil, vagy egzotikus madár, gigantikus papagály témában utazol. Ott a néhány darab kikeltetése is fontos lehet.
Válasz küldése