Amikor először izzítottam be az ENC chipet, a tuxgraphics-os egyszerű hardvert dobtam össze breadboard-on, szval pár kábellel összedugdostam a próbapanelen és a C-s kóddal simán működött.
Majd a Ben féle oldalról töltöttem le kódokat, amik txt formátumban elérhetőek az oldalán. Csont nélkül lefordult mindig a Bascomban, és működött is.
1. Feltételezzük azt, hogy hardveresen minden rendben, és teljesen ugyanazzal a hardverrel dolgozol, mint az eredeti tuxgraphics-os verzió, akkor a szoftvernek is mennie kell nálad mindenféle változtatás nélkül.
(Így volt ez nálam is.!)
2.Nálad a szoftver ugyanaz,de gondolom a proci más és ahardver is picit különbözik az eredetitől. Arra gyanakszom, hogy nálad esetleg, de nem biztos valami hardveresen van elkötve, mivel az AVR-ed folyton reseteli magát. (Persze, hogy hülyeségeket ont ki magából, mivel eslye sincs egy normális csomagot se összerakni, mivel mindig újraindul szerencsétlen!!!)
3.Kap elég feszt a proci? BOD LEVEL mennyire van beállítva?
Nálam ATmega128-al lett megépítve SMD verzióban, mivel az AVR már TQFP tokozású, ismerkedni, fejleszteni a chippel ideális egyelőre.
Az általam megépített webszerver:
http://kepfeltoltes.hu/view/091208/P120609_16.43_www.kepfeltoltes.hu_.jpg