Atmega32-vel Embedded web server+ videó interface

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Avatar
norbi
Chipgyilok
Hozzászólások: 308
Csatlakozott: 2006. augusztus 3. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: norbi » 2009. május 19. kedd, 9:53

Vagy bonyolítom a HW-t, vagy a SW-t :lol:

Persze hosszú távon a bonyolúlt SW a kifizetődő úgyis...csak ez az I2C bootloder új még nekem, ha kész a HW akkor majd megnézem, hogy mi hozható ki ebből, bár kész HW-nél muszáj lesz így összehozni, mert másképp nem fog menni...

Köszönöm a tippet! 8)

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10054
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2009. május 19. kedd, 11:18

Esetleg ha M128 a chip, akkor van olyan ami a bootloaderbe TFTP-t rak:)
Na erre nem vállakozom.....

En az I2C-s megoldast preferralom. Lassan nekem is kell ilyen Bootloader. Amugy nem sok extra. A I2C tartalmat laponkent kiolvasod es megy be a Flash memoriareszre. Csak az eredetiu Bootloader eseten a sorosporti adatsort rakod be, es CRCzed is ott....

Avatar
Higgins
Tranzisztorgyógyász
Hozzászólások: 169
Csatlakozott: 2006. február 23. csütörtök, 7:00
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Higgins » 2009. május 20. szerda, 15:26

Norbi-nak szerintem egy ethernet-es bootloader kellene, ha jól vettem ki a szavaiból, hogy mit is szeretne.
Kb olyan mintha TFTP-vel tolna bele új firmware-t.

Van párt project a neten,bár....mindegyik C-ben van megírva..szval aki a C-t nem csak olvassa hanem érti is, az előnyben van! :)

Üdv: Higgins

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10054
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2009. május 20. szerda, 18:08

A TFTP elegánsabb is....

De ha más nincs marad az I2C külsőbe felrak, és onnan ha kész egy reset alatt átjön a Flashba:). Ezt sztem egyszerűbb összehozni... bár a PC oldalon a File-> Etherneten át külső memóriába :) sem egy rossz móka. Bár a FileUpload gomb ott van a FORMba beágyazva... És a HEX is felszabdalható 1000 Byte-s darabokra, mint a TCPIP csomagok... Aztán a sorszámból lehet tudni, hogy ez biza hanyadik címre is kell.....

Avatar
norbi
Chipgyilok
Hozzászólások: 308
Csatlakozott: 2006. augusztus 3. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: norbi » 2009. június 15. hétfő, 19:23

Hello!

Megvan valahol Mega128-ra az RTL8019as-es chip illesztés?
Mert kerestem, de nem találtam, s gyorsan kellene...
Gondolok itt arra egyszerűen, hogy Mega128-cal az AVR-WEB kellene 8)
Mert mások a mem.címzések...

Előre is köszönöm!

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10054
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2009. június 15. hétfő, 19:42

M16/32-re csak... de a portlábakat kell csak átírni és kész is van... a többivel nem kell átírni semmit....

Avatar
norbi
Chipgyilok
Hozzászólások: 308
Csatlakozott: 2006. augusztus 3. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: norbi » 2009. június 15. hétfő, 20:32

"Address out of bouds" van a Myip re és a Packet-re...meg utánna többre is :(

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10054
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2009. június 15. hétfő, 20:38

Ami lehet, hogy a &AT címek nem jók....
Ezeket feljebb kell rakni kicsivel....

Avatar
norbi
Chipgyilok
Hozzászólások: 308
Csatlakozott: 2006. augusztus 3. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: norbi » 2009. június 16. kedd, 9:00

Amugy jelenthet vmi gondot, hogy az Address-nél nem használt három lábat (mert 0-4ig használja az ADDRESS és az 5;6;7 szabad) használom a RW WR és RST lábakhoz?
Csak mert pl, ha beállítom, hogy address=0 akkor az RW WR és RST és 0 lesz...néhol azért ha jól látom, az address beállítása után állítódik az említett három láb...de lehet, hogy elkerülte vmia figyelmemet 8)

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10054
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2009. június 16. kedd, 9:22

Igen. Érdemes ekkor _lábanként_: bit megfeleltetést csinálni. Ilyen az V4-es verzió is nálam... Ott is a Address és a IOR/IOW/Reset egy poirton van....

Avatar
norbi
Chipgyilok
Hozzászólások: 308
Csatlakozott: 2006. augusztus 3. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: norbi » 2009. június 16. kedd, 9:52

Így gondoltad?

Kód: Egész kijelölése


Addrbus.0 Alias Porta.0
Addrbus.1 Alias Porta.1
Addrbus.2 Alias Porta.2
Addrbus.3 Alias Porta.3
Addrbus.4 Alias Porta.4


Sub Read_rtl8019as(regaddr)

   Config Databus = Input
   Databus = &HFF

   Addrbus.0 = Regaddr.0
   Addrbus.1 = Regaddr.1
   Addrbus.2 = Regaddr.2
   Addrbus.3 = Regaddr.3
   Addrbus.4 = Regaddr.4

   Waitus 1
   Reset Ior_pin
   Waitus 1
   Byte_read = Dataline
   Waitus 1
   Set Ior_pin
   Waitus 1

End Sub

'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

'Író rutin
Sub Write_rtl8019as(regaddr , Regdata)

   Addrbus.0 = Regaddr.0
   Addrbus.1 = Regaddr.1
   Addrbus.2 = Regaddr.2
   Addrbus.3 = Regaddr.3
   Addrbus.4 = Regaddr.4

   Config Databus = Output
   Databus = Regdata
   Waitus 1
   Reset Iow_pin
   Waitus 1
   Set Iow_pin
   Waitus 1
   Config Databus = Input
   Databus = &HFF

End Sub

'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

'RTL8019AS inicializalas
Sub Init_rtl8019as

 Config Databus = Input
 Databus = 255

 Config Addrbus = Output

 Addrbus.0 = 0
 Addrbus.1 = 0
 Addrbus.2 = 0
 Addrbus.3 = 0
 Addrbus.4 = 0

 Config Reset_pin = Output
 Config Iow_pin = Output
 Config Ior_pin = Output

 Set Iow_pin
 Set Ior_pin
 Set Reset_pin

 Waitms 2
 Reset Reset_pin
 Call Read_rtl8019as(rstport)
 Call Write_rtl8019as(rstport , &HFF)
 Waitms 10
'check for good soft reset
 Call Read_rtl8019as(isr)

 Call Write_rtl8019as(cr , &H21)
 Waitms 2

 Call Write_rtl8019as(dcr , Dcrval)
 Call Write_rtl8019as(rbcr0 , &H00)
 Call Write_rtl8019as(rbcr1 , &H00)
 Call Write_rtl8019as(rcr , &H04)
 Call Write_rtl8019as(tpsr , Txtstart)
 Call Write_rtl8019as(tcr , &H02)
 Call Write_rtl8019as(pstart , Rxstart)
 Call Write_rtl8019as(bnry , Rxstart)
 Call Write_rtl8019as(pstop , Rxstop)
 Call Write_rtl8019as(cr , &H61)
 Waitms 2

 Call Write_rtl8019as(curr , Rxstart)
 For Hulp1 = 1 To 6
      Call Write_rtl8019as(hulp1 , Mymac(hulp1))
 Next Hulp1

 Call Write_rtl8019as(cr , &H21)
 Call Write_rtl8019as(dcr , Dcrval)
 Call Write_rtl8019as(cr , &H22)
 Call Write_rtl8019as(isr , &HFF)
 Call Write_rtl8019as(imr , Imrval)
 Call Write_rtl8019as(tcr , Tcrval)
End Sub


u.i.: azt hiszem így, mert működik 8) vagyis még csak a megszakítás, mert modulonként élesztem

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10054
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2009. június 16. kedd, 10:27

Igen, ezaz!

Avatar
norbi
Chipgyilok
Hozzászólások: 308
Csatlakozott: 2006. augusztus 3. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: norbi » 2009. június 19. péntek, 7:42

Most már csak azt kellene valahogy ki "totozni", hogy mega128-nál az overlayek (és a többi címzés) hova mennek...mert anélkül nem megy, az eredeti címzés meg nem ok mega128-nál :(
Mi szerint volt m32-re a címzés kiosztva?

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10054
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2009. június 19. péntek, 9:08

A TCPIP csomag volt a kezdőpont És az elhelyezés az kötött... adj hozzá adott értéket és nyertél... A DIM egyéb részeket az Overlayos rész _után_ osszad ki. Így nem csúsznak össze....

Avatar
norbi
Chipgyilok
Hozzászólások: 308
Csatlakozott: 2006. augusztus 3. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: norbi » 2009. június 19. péntek, 11:13

Hozzáadam minden címhez FF-et, most nem panaszkodik hibára, le lehet fordítani, de így nem lesz jó valamiért, mert nem megy.

A SHOWREGS szerint jó a visszaolvasott MAC azonosító.

Szóval valahol a GETPACKET rész után hal meg (vagyis ha pingelem lefut a GETPACKET majd az ARP s ennyi), valószínűleg a helytelen!? címzés miatt!?


Vissza: “Bascom-AVR nyelvű programozás (AVR programozásának lehetőségei)”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég