Program írás help

Ide kerültek azok a témák melyek nagyon összevissza voltak. Olvasni lehet őket, de írni hozzá már nem.
Avatar
SirLeslie
Pákabűvész
Hozzászólások: 245
Csatlakozott: 2005. április 14. csütörtök, 6:00
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
Kapcsolat:

Program írás help

HozzászólásSzerző: SirLeslie » 2005. augusztus 23. kedd, 7:18

Kérdezném, hogy kinek lenne egy kis szabad ideje/tehetsége/önfeláldozása egy egyszerűbb számláló program elkészítésére? :oops: ...avagy szájbarágósan elmagyarazni lépésről-lépésre a program megírását (Bascom).
Paraméterek: ATtiny2313-ra, 3db 7szegmenses kijelző, fel/le számlálás külön bemenetről, stb... mindez egy héten belül :lol:
Kisebb/szerényebb javadalmazás megbeszélhető ;-)


Laci

Robert

HozzászólásSzerző: Robert » 2005. augusztus 25. csütörtök, 10:51

Alakulóban....

Amint kész megy a AppNotesek közé:). A kód úgyis előbb ér le/el hozzád...

Avatar
SirLeslie
Pákabűvész
Hozzászólások: 245
Csatlakozott: 2005. április 14. csütörtök, 6:00
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: SirLeslie » 2005. augusztus 25. csütörtök, 10:58

Robert írta:Alakulóban....

Amint kész megy a AppNotesek közé:). A kód úgyis előbb ér le/el hozzád...


Köszi! :)

Lesz még pár "jó" ötletem majd a későbbiekben is, amiket érdemes lesz kitenni a köz megelégedésére/okulására... :lol:

Robert

HozzászólásSzerző: Robert » 2005. augusztus 27. szombat, 6:28

:) Ki is fog szépen kerülgetni...

Lassan beindul az oldal, legalábbis a statisztikából már látszik:))

Avatar
SirLeslie
Pákabűvész
Hozzászólások: 245
Csatlakozott: 2005. április 14. csütörtök, 6:00
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: SirLeslie » 2005. december 7. szerda, 11:26

Robert írta::) Ki is fog szépen kerülgetni...

Lassan beindul az oldal, legalábbis a statisztikából már látszik:))


...ééés ugyebár itt is van...maszkimális köszömszépen! :lol:

Robert

HozzászólásSzerző: Robert » 2005. december 7. szerda, 23:34

Hát akinek meg egy filmrészletet is köszönhetek az oldalon:), az azért megérdemli...

Csüt-n mennek postára a projektedhez a holmik:) pénteken lenn van...:) lehet izzítani a nyáktervezőt....

Avatar
SirLeslie
Pákabűvész
Hozzászólások: 245
Csatlakozott: 2005. április 14. csütörtök, 6:00
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: SirLeslie » 2005. december 8. csütörtök, 8:06

Robert írta:Hát akinek meg egy filmrészletet is köszönhetek az oldalon:), az azért megérdemli...


...ugyanmá' :lol: a segítséged nélkül korántsem lett volna ilyen jó...hallottad volna a nézőtérről azt felhördülés/röhögés/"b@meg" keverékét, amikor a számlálót mutatta a kamera!

Robert írta:Csüt-n mennek postára a projektedhez a holmik:) pénteken lenn van...:) lehet izzítani a nyáktervezőt....


Ohhh... előre is köszönjük széépen!

Rag

HozzászólásSzerző: Rag » 2006. július 20. csütörtök, 11:52

Sziasztok!

Remélem jó helyre írom a kezdő kérédéseimet:
Ha D port egyik lábát bemenetnek használom és a többit kimenetnek, akkor hogyan tudom a d portot használni?

Azt gondolom ,hogy a 8 port egy darab byte-os adat, de ha ezt kiküldöm akkor nem zavarom össze a beolvasást?

Üdv
Rag

Rag

HozzászólásSzerző: Rag » 2006. július 20. csütörtök, 14:29

Akkor folytatnám :lol:
Négy relét kapcsolnék ki/be, vagyis pontosabban sorban ki- be, mindig csak egy lenne bekapcsolva. A relékhez beteszek 4 nyomógombot négy bemenetre.
illetve vezérelném a legegyszerűbb távírányítós módom a getrc5 adatbekéréssel. (ez műküdik, ha nem akkor majd azt a távirányítós topikban megkérdezem hol rontom el).
Szóval először is rajzoljunk meg, de melyik port jó?
A D2-öt lefoglalja az infravevő. Logikus lenne nekem, hogy például a B port egy felén van a 4 relé, másik felén a 4 nyomógomb.
DE némi megszakítási problémát is érzek, mert kétféle megszakítás lesz: PortD2-ön Int0 (infra) és a nyomógombok, melyeket valahogy a PortD3 az Int(1)-re kellene varázsolnom.
Logikailag ezek azonos szintűek vagy valamelyik fontosabb?

Kezdek belebonyolódni :(
Rag

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9908
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2006. július 20. csütörtök, 17:54

config portd.0=input/output és így a portd.1...7 végig . De ld: Kezdők problémái fejezet, ott a megoldás:) is.

Nyomógomb beolvasás több féleképp történhet:
polling, azaz letapogatás ismétlődően
INT alapon, ekkor _minden_ gombhoz javasolt 1-1 interrupt
INT alapon II, ekkor diódás vagy kapuval a gombhoz


A 2 int nem veszik össze. De ha távirányítasz _és_ gombot nyomsz egyszerre magadra vess.... Vigyázz, mert itt az idők nagyon rövidek!
Azaz a gombnyomásod kb. 1/10 sec (épp hozzáérsz), azalatt a proci képes lekezelni 1 MHz órajel esetén:
100kHz/25 utasítás=4000 darab megszakítást! Ekkor van teljesen kiterhelve a proci. a távirányító ezidő alatt 3 jelet ad ki, azaz kb. 20 megszakítást generál....


Az INT fejezetben írom, hogy ezek logikailag azonos szinten vannak, NINCS prioritás. De van tárolás, azaz ha egy INT alatt beesik egy másik, akkor az első befejezése után a 2.-on folytatódik.

Vendég

HozzászólásSzerző: Vendég » 2006. július 20. csütörtök, 19:13

Köszönöm a választ!

Kezdő kérdés:
Mega8 és 2313-as hol találom meg az eagle-ben?
At vagy atmel lib-em nincs, a pic lib-ben sem találom.
Mi szúrja ki a szemem?

Üdv
Attila

Rag

HozzászólásSzerző: Rag » 2006. július 20. csütörtök, 19:15

Ja bocsi, én voltam.

Üdv
Rag

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9908
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2006. július 20. csütörtök, 19:19

A szemed szúrja pedig:)

4.11 verzióban:
Összes library engedélyezve!
és a f*p.cadsoft.de->PUB->Userfiles->Libraries->atmel*, avr* letöltögetni.
Utána a lib-ek közé bemásolni és engedélyezni az összeset (Use all)

(nálam az atmel2005 atmel2 lett):

Add->ATMEL2->Mega8-P


A 2313 az alapban is benne van AT90S2313 alatt a AT90S2313P néven.

Rag

HozzászólásSzerző: Rag » 2006. július 24. hétfő, 9:46

Köszi!

Már meg is van, csak nekem 3.55-ös volt és abban nincs egyik sem :-)

Frissítve..

Üdv
Rag

Robert-

HozzászólásSzerző: Robert- » 2006. július 24. hétfő, 15:03

Abban télleg mintha nem lenne. Az új libraryk minimum 4.11-et felétételeznek....


Vissza: “Zárolt témák”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég