Program írás help

Ide kerültek azok a témák melyek nagyon összevissza voltak. Olvasni lehet őket, de írni hozzá már nem.
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9904
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2007. július 31. kedd, 6:06

A billentyűzetben kellett volna ennek a 2x 4k7nek lennie:)

Avatar
padum
Biztosítékgyilkos
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2007. június 14. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: padum » 2007. július 31. kedd, 19:54

:o amúgy 3 éve használom a PC-vel, hiba nélkül :!:
Esetleg valami tipp a 240 kódok(fent téves: nem hex, hanem dec) száműzésére :?:
Következő cél az ADC kivesézése :)

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9904
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2007. július 31. kedd, 20:27

240? hibás adat. 100nF a kimeneti 5V-ra.

ADC : a könyvben ott van, legalábbis a bevezetője....

Avatar
padum
Biztosítékgyilkos
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2007. június 14. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: padum » 2007. augusztus 1. szerda, 20:57

Üdv!
A kondi nem segít :(
Egy másik kérdésem lenne:
EPROM DATA adatokban, hogy adom meg READEPROM v. WRITEEPROM használatánál az indexet (a példákban csak sorban olvassák az adatokat), ugyanazon label: alatt :?:
Előre is köszönöm!

Hooligan01

HozzászólásSzerző: Hooligan01 » 2007. augusztus 1. szerda, 21:11

Üdvözlet!

Mega8-nál pl. az Int0 megszakitást nem lehet csak Falling-ra, tehát lefutora konfigolni?
Rising konfiggal folyamatos megszakitás van...
10K-val gnd -re huzva.

Vagy csak benézek valamit?

Hooligan01

HozzászólásSzerző: Hooligan01 » 2007. augusztus 1. szerda, 21:41

rendesen benéztem vmit! (szokás szerint :)

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9904
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2007. augusztus 2. csütörtök, 23:07

Rising, Falling v. Edge.

Az 1.11.7.4 esetén volt ilyen gond... Az 1.1.8.x esetén már nincs ilyen...

Avatar
padum
Biztosítékgyilkos
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2007. június 14. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: padum » 2007. augusztus 7. kedd, 19:44

Hi!
Nem látom a fától az erdőt. Hogy tudnám ezt érthetővé tenni a fordítónak:
dim x as word
dim y as byte
dim a as byte
$eeprom
data "1","2"......
cim:
data 0,.......
$data
x=cim+y
writeeeprom a,x
:roll: :?:

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9904
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2007. augusztus 7. kedd, 21:28

Writeeeprom a Bascom súgóban...

Ott le vanik írva, DE: mintha nem tudnál direkt címet adni neki....

Avatar
padum
Biztosítékgyilkos
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2007. június 14. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: padum » 2007. augusztus 8. szerda, 16:37

Hogyis? Minéltöbbet tudsz, annál kevesebbet :evil: : véve a fáradságot átbogarásztam az egész Bascom leírást és íme:

-progi rész:

$eeprom
Data "0" , "1" , "2" , "3" , "4" , "5" , "6" , "7" , "8" , "9" , "Q" , "W" , "E" , "R" , "T" , "Z" , "U" , "I" , "O" , "P" , "A" , "S" , "D" , "F"
Data "G" , "H" , "J" , "K" , "L" , "Y" , "X" , "C" , "V" , "B" , "N" , "M" , "," , "." , "-" , "+" , "*" , "/" , " "
Billlok:
Data 0
$data

Bl = Loadlabel(billlok)
.
.
.
.
.
B = B * 2
Ki = Bl + B
Writeeeprom K , Ki
Writeeeprom N
.
.
.
:)

Csak azért keztem úgy a sorokat, mert ez a fránya téridő már megint körém csavarodott. EPROM elejétől tudok írni/olvasni (WRITEEEPROM/READEEPROM), EPROM címzet memória résztől tudok írni, de olvasni nem :cry:
kI ÉRTI EZT :?: :evil:

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9904
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2007. augusztus 8. szerda, 17:29

Kiskapu:

Dim a(15) as ERAM
És így a tömb az EEPROM-ban van:). Így írod, olvasod...

Hülye ötlet?

Avatar
padum
Biztosítékgyilkos
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2007. június 14. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: padum » 2007. augusztus 8. szerda, 20:08

3 heti véres veríték gyümölcse (tápfesz hibáktól eltekinve működik :lol: )

íme a köz javára:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D


$regfile = "m16def.dat"
$crystal = 16000000

Config Keyboard = Pind.0 , Data = Pind.1
Config Lcd = 16 * 2
Config Lcdbus = 4
Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portd.4 , Db5 = Portd.5 , Db6 = Portd.6 , Db7 = Portd.7 , E = Portd.3 , Rs = Portd.2

Dim B As Byte
Dim K As String * 1
Dim X As Byte
Dim Ki As Word
Dim Bl As Word
Dim N As Byte
N = 0
Cursor Off Noblink
Cls
Locate 1 , 1
Lcd "Billentyu beal-"
Locate 2 , 1
Lcd "litas? (I/N)"




$eeprom
Data "0" , "1" , "2" , "3" , "4" , "5" , "6" , "7" , "8" , "9" , "Q" , "W" , "E" , "R" , "T" , "Z" , "U" , "I" , "O" , "P" , "A" , "S" , "D" , "F"
Data "G" , "H" , "J" , "K" , "L" , "Y" , "X" , "C" , "V" , "B" , "N" , "M" , "," , "." , "-" , "+" , "*" , "/" , " "
Billlok:
'Data 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0
'Data 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0
$data

Bl = Loadlabel(billlok)

Dontes:
B = Getatkbdraw()
If 67 = B Then Goto Billset
If 49 = B Then Goto Iras
Goto Dontes

Billset:
For X = 0 To 85 Step 2
Cls
Locate 1 , 1
Lcd "Nyomd le a: -t!"
Megint:
Readeeprom K , X

Locate 1 , 13
Lcd K
Waitms 100

B = Getatkbdraw()
Waitms 100
If 240 = B Then Goto Bhiba
If 102 = B Then Goto Javit

Locate 2 , 1
Lcd "Bill. kod:" ; B

B = B * 2
Ki = Bl + B
Writeeeprom K , Ki
Writeeeprom N
Waitms 500

Next X

Iras:
Do
Waitms 100
B = Getatkbdraw()
Waitms 100
If 102 <> B Then Goto Kilcd0
Goto Iras
Kilcd0:
If 90 <> B Then Goto Kilcd1
Lowerline
Goto Iras
Kilcd1:
If 118 <> B Then Goto Kilcd2
Home
Goto Iras
Kilcd2:
If 18 <> B Then Goto Kilcd
Upperline
Goto Iras
Kilcd:
B = B * 2
Ki = Bl + B
Readeeprom K , Ki
Lcd K

Loop

Javit:
Cls
Locate 1 , 1
Lcd "ujra!"
X = X - 2
Goto Megint

Bhiba:
Cls
Locate 1 , 1
Lcd "Rossz Kod!"
Waitms 1000
Goto Javit
End

Avatar
padum
Biztosítékgyilkos
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2007. június 14. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: padum » 2007. augusztus 9. csütörtök, 21:58

Sziasztok!
:twisted: Nem! Nincs menekvés :lol:
Jó ez a DIM(besdombos)! Hogy tudnák több dimenziós tömböket kezelni Bascomból :?:
Következő a cél: lennének memória cellák amik hozzálennének rendelve 1-1 bejövő érték tartományhoz (eddig 1x1). Csakhogy ezek a tartományok tovább lennének diferálva különböző lábak bejövő, analóg jelei hatására (dimenziók), így egy érték sávot több cella is jellemezne.
Zöld?
A lényeg, hogy lenne egy algoritmus ami a táblázat sorainak hiányzó celláit, a szomszédokból kiszámítaná és behelyettesítené. HÚÚÚ!
Előre is kössz az ötleteket, észrevételeket (birom ám a kritikát) csinnyán! :wink:

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9904
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2007. augusztus 9. csütörtök, 22:05

A bascom nem tud többdimenziós tömböt...

DE:

Dim (a,b) esetén, ahol a=0...9, b= bármi,
akkor
Dim (c), ahol c=b*(amax+1)+b és amax+1 itt 10.
Illetve direkt memóriahelyeket/átfedéseket a változó név at overlay utasítással tudsz létrehozni...

Avatar
padum
Biztosítékgyilkos
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2007. június 14. csütörtök, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: padum » 2007. augusztus 10. péntek, 18:59

Hu!
Elsőre csak pislogtam, aztán rájöttem. A szitu, ha jól értem a helyi értékekkel megadható dimenzió :?:
pl.: x(a,b,c,d)
akkor olvasásnál:

dim a as byte, dim b as byte,dim c as byte,dim d as byte, dim y as long, dim x as long

y=x
rotate y,left,24
rotate y,right,24
a=y
y=x
rotate y,left,16
rotate y,right,24
b=y
y=x
rotate y,left,8
rotate y,right,24
c=y
y=x
rotate y,right,24
d=y
:oops: :?:

Még1:
mi a külömbség a rotate és a shift kökött :?:


Vissza: “Zárolt témák”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég