Program írás help

Ide kerültek azok a témák melyek nagyon összevissza voltak. Olvasni lehet őket, de írni hozzá már nem.
Rag

HozzászólásSzerző: Rag » 2006. július 24. hétfő, 19:37

Róbert!

A mintaprogramok mellett megtalálom valahol a 'minta' eagle rajzokat?

Üdv
Rag

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2006. július 24. hétfő, 19:41

Az eagle rajzokból látszik mi micsoda.
A mintaprogik ezekre vannak írva.

Rag

HozzászólásSzerző: Rag » 2006. július 24. hétfő, 20:07

Szak azért keresgettem az eagle rajzokat mert, nem találtam EDT gyártmányú EW16XX sorozatú LCD-k könyvtárát, gondoltam átmásolom a te rajzodból :-)

Robert!

Te melyik LCD-t használod általában az eagle-ben?

Üdv
Rag

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2006. július 24. hétfő, 20:57

Egyiket sem.
A Pinhead könyvtárat használom. 2x8 vagy 1x16-osat.
Vagy a leírás alapján létre is hozhatsz:)))

Avatar
gerry
Chipgyilok
Hozzászólások: 252
Csatlakozott: 2005. október 11. kedd, 6:00

HozzászólásSzerző: gerry » 2006. augusztus 20. vasárnap, 19:23

Üdv!

Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan lehet rs232-n küldeni billentyűzet parancsot? PL: CTRL+L parancs

Bascom terminal emulációban amit gépelek az megy ki az rs232 porton, de, ha ugyanezt pl:8515-el akarom megvalósítani, akkor milyen utasítást kell adni? Print?

köszi

gerry

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2006. augusztus 20. vasárnap, 20:12

Crtl+L kodjat megtudod. azt hiszem 2 karakteres. Es azt kuldod ki.

Scancode nevu programot tudod erre hasznalni.

Avatar
gerry
Chipgyilok
Hozzászólások: 252
Csatlakozott: 2005. október 11. kedd, 6:00

HozzászólásSzerző: gerry » 2006. augusztus 21. hétfő, 9:12

Robert írta:Crtl+L kodjat megtudod. azt hiszem 2 karakteres. Es azt kuldod ki.

Scancode nevu programot tudod erre hasznalni.


Közben megtaláltam!
A print char(xx) utasítással lehet kiküldeni. A ctrl+L kódja 0E asszem.
összejött az a lényeg.

üdv

Robert-

HozzászólásSzerző: Robert- » 2006. augusztus 21. hétfő, 12:47

Igy is jo. De a PrintHex szerintem kisebb helyet foglal a kodban.

Rag

HozzászólásSzerző: Rag » 2006. augusztus 24. csütörtök, 14:06

Sziasztok!

Régebben kérdezgettem bár dolgot relék, portok be-ki kapcsolgatásáról. Ez már majdnem kész is van.
Íme a következő probléma:
Van 2-3 db byte-os változóm, melyet használok a programban. Ezeket szeretném a kikapcsoláskor is elmenteni, hogy a következő bekapcsoláskor ismét onnan folytassam, ahol abbahagytam.
Gondoltam letárolom az EEPROM-ba, az könnyűnek tűnik, de sokszor változik a program futása közben, ezért túl sokszor kellene beírnom, ami meg nem javalott.

Ötletek, hogy tisztán szofveresen hogyan oldható meg??

Üdv
Rag

Robert-

HozzászólásSzerző: Robert- » 2006. augusztus 24. csütörtök, 15:18

Kiirod LCDre, es a felhasznalo utana kapcsolja ki, amikor a felirta kis papirra. Bekapcsoláskor meg beírja:).
Itt van a SW a procban, meg a HW, mint a papír-ceruza-felhasználó.
Gondolom nem erre gondoltál.

Nézed, hogy fesz leesik-e.
Ha 4.5V alatt van az 5V-os akkor a leválasztott backup tápra kapcsolod a procit, és a többi fogyasztót kilövöd. (Down, tápmegszűntetés stb). Ekkor a proc még a maradék szuflával kiküldi a saját EEPROMjába.
DE: belső prom 100.000 x írható!. Ha ennél többször kell, akkor vagy elcsúsztatod feljebbi címre, vagy külső FRAMot használsz (drága), de nincs írás-olvasási limitje.

Rag

HozzászólásSzerző: Rag » 2006. augusztus 25. péntek, 11:45

Robert!

Ezt lehet úgy, hogy Config Int1 = Falling -ot használom fesz figyelésre?

Üdv
Rag

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2006. augusztus 25. péntek, 11:55

Nem.

1, Lassú a fecskökkenés
2, A logikai 0 szint kb. 0,8V-nak felel meg. Ekkor meg a proci már rég nem jár (Az L sorozatúak minimális tápfeszje 1.8V (1.3ról még jár, ezalatt hibázik).

Rag

HozzászólásSzerző: Rag » 2006. augusztus 25. péntek, 12:44

:(

Pedig már csak ez az egy funkció hiányzik a programból, a többi kész van..

Nézegettem ezt a AD-átalalkítást.
Start, ConfigADC és GetADC parancs van. De mit is hova kötök?
AVCC lábat teszem rá a proc tápjára referencia fesznek és valamelyik lábat az A portról a mérendőre?

Config ADC = Single
Dim Ertek as Word

Start ADC
Ertek = GetADC(7)

Ertek visszadja az A port 7-es lábon lévő fesz értéket
Ertek(0-65535)/ref. fesz viszonyban?

Ennyi?

Üdv
Rag

Robert-

HozzászólásSzerző: Robert- » 2006. augusztus 25. péntek, 14:55

A single nem jó. Az csak 1 mérést csinál. szabadonfutóra kell rakni.
A GETADC(7) a 7-es AD csatornát adja vissza, ez chipfüggő melyik lábon van. Lsd adatlap.

0-1023 a mért érték.
A referenciafesz internal esetben 2.56V
Így a valós érték a lábon 0-2,56V közt lehet.
Fesz=X/1024*2,56
X a mért érték. A bascom súgóban jól benne van a mintaprogik közt. Az AD 8 v. 9 v. 10 bites lehet!
A configgal állítod be.

Ha a tápfesz a referencia, akkor megszívod, mert a tápfeszt nem mérheted korrekten. Ingadozást, mindent belemérsz.

Vendég

HozzászólásSzerző: Vendég » 2006. augusztus 25. péntek, 17:39

Mega16-mál A porton van ADC.

Ha két ellenállással (2x10K) a tápfeszről csinálok osztót és kötöm a porta(7)-re és belső ref. fesz használok, eeprom területre letárolva, ha leesett a fesz:

Config Adc = Free , Prescaler = Auto , Reference = Internal
Dim Fesz As Byte , Tarolando As Byte

$eeprom
Epromadat:
Data 12%
$data

Start Adc

Tarolando = 62
do
Fesz = Getadc(7)
If Fesz < 800 Than
Writeeeprom Tarolando , Epromadat
End If
Waitms 100
Loop

Egy dolog (legalább) hiányzik szerintem, mert ha esett a fesz, akkor míg megy a proci, akkor folyamatosan letárolja, ezért kellene valami Powerdown parancs.
Illetve a referencia megadása nem jó, de megnézem a Mega16 adatlapját

Rag


Vissza: “Zárolt témák”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég