ATMEGA32

Ha a chip nem reagál a programozóra...
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9908
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2008. november 18. kedd, 13:45

Tipp:
ISP mód letiltása.


Ha felém jársz egyszer - vagy van a közelben STK500-as ATMEL fejlesztőpanel - akkor a paralell nagyfesz programozóval ess neki. Sokszor ki lehet így is még nyitni....

Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3231
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00
Tartózkodási hely: Újkígyós

HozzászólásSzerző: kapu48 » 2008. november 18. kedd, 15:11

„ISP mód letiltása.” Azt hogyan lehet? Sajnos fel sem ismeri a Chipet.
Próbáltam újra törölni, vagy kiolvasni, írni de semmi eredmény!
Előtte kikapcsoltam a JTAGot, és többször változtattam a kristály frekit.
Próbálgattam több kristállyal. De utána még működöt!
Most készítek külső oszcillátort. SN74LS00 IC-vel, bekötöm a kvarc helyére. Hátha elindul? Nincsen véletlen 1 rajzod, hogyan kössem be?
Sajnos nem járok Pesten mostanában. Esetleg posta jöhet szóba, ha úgy vállalod a gyógyítási kísérletet? Költségeket állnám
:!:

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9908
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2008. november 18. kedd, 16:02

Az átállítások során ha sikerült hibás bitet beállítani a FuseBitek közt...

Oszci: 7400 adatlapban RC osz. 1...10 MHz közé. A kapu kimenet az XTAL1 vagy XTAL2 lábra. A tápot az AVR áramkörről vedd le.

Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3231
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00
Tartózkodási hely: Újkígyós

HozzászólásSzerző: kapu48 » 2008. november 18. kedd, 22:17

Valami éledezést tapasztalok!
4MHz külső oszcillátorral.
Nehezen 2. próbálkozásra, felismeri a procit. És beolvassa a Fuse btis.
Írni is tudom őket! De nem tudom mi a rossz, vagy minek kellene benne lenni?
Ezt olvassa be :
Name: Mega644
Calibration0: 96
Lockbit 65: 11…
Lockbit 43: 11…
Lockbit 21: 11…

Fusebit C: 0:Division by 8 enabled
Fusebit B: 1:Clock output disabled
Fusebit KLA987: 000000:Ext. Clock; Start-up time 6 CK + 0ms

Fusebit H I: 0:OCDEN fuse programmed
Fusebit H H: 0:JTAG enabled
Fusebit H Q: 0:Serial programming enabled
Fusebit H P: 0:Wdog ENABLED
Fusebit H G 1:Erase EEPROM when chip erase
Fusebit H FE: 00:4096 words boot size
Fusebit H D: 0:Reset vector is boot loader reset

Fusebit Ext: 111:Brown out disabled

Mi lehet a rossz benne?
:?:

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9908
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2008. november 18. kedd, 22:21

Fusebit KLA987: 000000:Ext. Clock; Start-up time 6 CK + 0ms
=>Tedd át belső 8 MHzra...

Fusebit C: 0:Division by 8 enabled
=>Tedd DISABLE-ra

Fusebit H H: 0:JTAG enabled
=>Ha nincs JTAG, DISABLE

Fusebit H D: 0:Reset vector is boot loader reset
=>Ha nincs bootloader, akkor $0000-ra mutasson


Fusebit H P: 0:Wdog ENABLED
=>Disable




kapu48 írta:Valami éledezést tapasztalok!
4MHz külső oszcillátorral.
Nehezen 2. próbálkozásra, felismeri a procit. És beolvassa a Fuse btis.
Írni is tudom őket! De nem tudom mi a rossz, vagy minek kellene benne lenni?
Ezt olvassa be :
Name: Mega644
Calibration0: 96
Lockbit 65: 11…
Lockbit 43: 11…
Lockbit 21: 11…

Fusebit C: 0:Division by 8 enabled
Fusebit B: 1:Clock output disabled
Fusebit KLA987: 000000:Ext. Clock; Start-up time 6 CK + 0ms

Fusebit H I: 0:OCDEN fuse programmed
Fusebit H H: 0:JTAG enabled
Fusebit H Q: 0:Serial programming enabled
Fusebit H P: 0:Wdog ENABLED
Fusebit H G 1:Erase EEPROM when chip erase
Fusebit H FE: 00:4096 words boot size
Fusebit H D: 0:Reset vector is boot loader reset

Fusebit Ext: 111:Brown out disabled

Mi lehet a rossz benne?
:?:

Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3231
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00
Tartózkodási hely: Újkígyós

HozzászólásSzerző: kapu48 » 2008. november 18. kedd, 22:50

Mindent átír. Csak ez marad mindig itt:
Fusebit KLA987: 000000:Ext. Clock; Start-up time 6 CK + 0ms

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9908
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2008. november 18. kedd, 22:55

Pedig ez nem kellene....:) Emiatt kell a külső órajelforrás...

Ha átrakod a másik Xtal bemenetre az órajelforrást?

Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3231
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00
Tartózkodási hely: Újkígyós

HozzászólásSzerző: kapu48 » 2008. november 18. kedd, 23:01

Akkor semmi életjel! :!:

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9908
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2008. november 18. kedd, 23:06

:(

Hülye kérdés: másik External Clock-ot hagy kiválasztani?

Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3231
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00
Tartózkodási hely: Újkígyós

HozzászólásSzerző: kapu48 » 2008. november 18. kedd, 23:14

Ext 8MHz 1 * bejött de nem működöt vele!
Most viszont bevette az int Lov…
Megint semmit nem olvas! Csak belső oszc-rol villog a PB.1-es.


:evil:

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9908
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2008. november 18. kedd, 23:17

A belső OSC az jó!

Tehát, ha leakasztod a XTal-ra menő órajelforrást, akkor megy?


Hülye kérdés: az összekötő kábel nem kontaktos? vagy valahol a forrasztás az ISP környékén?

Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3231
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00
Tartózkodási hely: Újkígyós

HozzászólásSzerző: kapu48 » 2008. november 18. kedd, 23:20

Ezeket már átnéztem!
És a másik Mega16 proci megy hibátlanul, mind 2 boardban!

Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3231
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00
Tartózkodási hely: Újkígyós

HozzászólásSzerző: kapu48 » 2008. november 18. kedd, 23:28

Na ezen már csak az égetés segít!
Átkapcsolt belső oszcira, azóta semmi! Csak magában villog!
:cry:

Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3231
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00
Tartózkodási hely: Újkígyós

HozzászólásSzerző: kapu48 » 2008. november 18. kedd, 23:41

Köszi a segítséget!
Elteszem magam holnapra. Hátha majd pihenten valami sikerül!

Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3231
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00
Tartózkodási hely: Újkígyós

HozzászólásSzerző: kapu48 » 2008. november 19. szerda, 20:38

Hiba oka megtalálva!
Én ookos :oops: rádugtam a frissen elkészült ledsort a PortB-re, és leterhelte a STK200-ast!
:D


Vissza: “Kizártam magam a chipből...”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég