VB és a net

MS Visual Basic, Visual Basic Application (Excel, Word...) tippek-trükkök, programozások.
Avatar
herc1234
Bitfaragó
Hozzászólások: 459
Csatlakozott: 2007. február 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Törökbálint

HozzászólásSzerző: herc1234 » 2008. július 8. kedd, 19:49

Robert írta:Tibbo modul?
(ebben TTL RS232 van, És kap egy 75176-t....)

Ja, basicban programozható:)


???

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9886
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2008. július 8. kedd, 19:55

Ethernet -RS232. Én a EM200-at javaslom:). Mostanában szemezek vele, de a polcon nem találom a 24->28 időkibővítőt.....

Avatar
herc1234
Bitfaragó
Hozzászólások: 459
Csatlakozott: 2007. február 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Törökbálint

HozzászólásSzerző: herc1234 » 2008. július 12. szombat, 19:39

Robert írta:Ethernet -RS232. Én a EM200-at javaslom:). Mostanában szemezek vele, de a polcon nem találom a 24->28 időkibővítőt.....


:D ez kevés...
de ha megtalálod szólj vagy ha valakinek van én igényt tartanék rá
esetleg kicsit komolyabbra 24->48 bővítő pl.

Avatar
DOGMAN
Chipgyilok
Hozzászólások: 293
Csatlakozott: 2006. augusztus 27. vasárnap, 6:00
Tartózkodási hely: Balatonboglár

HozzászólásSzerző: DOGMAN » 2008. július 22. kedd, 22:33

Hozzászólnék, hátha segítek:

Php-ben + ajaxban programozok/kezelek/fejlesztek egy termelésirányító rendszert elég régóta.

Fix ip: ha van routered akkor dyndns.org-on regelsz egy domaint (asszem max 3 db-ig ingyenes!!!) beállítod a routerben az accountot,és máris minden net csatlakozáskor a router elküldi az új ipdet a dyndns.orgra.
Az meg kiosztja a beregelt domainod, és kész.
Évek óta használom, még soha egy perc kihagyást sem tapasztaltam.

webkiszolgáló:
Winxp+apache+php+mysql tökéletesen elmegy 10-20 klienssel úgy, hogy minden kliensens legalább 5 sec-enként lekérdez a szervertől csomó adatot.

Az egész rendszer egy jobb gépen (p4+min 2 gb ram) frankón eldöcög. Csináltunk terhelés próbákat.
Több száz kérést feldolgoz php-n keresztül (mysql-be ír/olvas) másodpercenként.

A fenti cuccok konfigurálásában hangolásában segítek ha kell.

Amilyen módon én már csináltam:
vb progi mySQL_ODBC driveren keresztül kapcsolódik a mySQL adatbázishoz.
Ír,olvas bele amit kell.

A webkiszolgálón fut a php alapú weboldal, amit akárhonnan (lásd dyndns fent) elérve, szintén írunk olvasunk az adatbázisba.

php-vel volt megcsinálva pl szerverfelügyeletem, mobilról frankón lehetett vezérelni taskokat, szünetmentes táp állapotát/logját, adatbázis logot nézni stb.

bocs ha hosszú volt, kérdezzen aki akar szivesen segítek...

Avatar
nobody_hun
Bitfaragó
Hozzászólások: 425
Csatlakozott: 2005. november 14. hétfő, 7:00

HozzászólásSzerző: nobody_hun » 2008. július 24. csütörtök, 11:29

Nálam ez a gép oldja meg ezeket a feladatokat:
Az alapot egy kiberhelt IBM Thinkpad T20 adta:
P3-850MHz (Speed step), 384MB RAM, 1*160GB PATA

Szükségtelen sallangok kiszerelve, ház formája fűrésszel "testreszabva", 1U magas rack dobozba becsavarozva.

Ami még került bele:
-4-es USB HUB
-RS485
-1-Wire (DS9490R)
-1*320GB SATA HDD USB-re kötve

A lényegi dolgok (VGA, LPT, LAN, modem kivezetve)

Szoftver:
-Windows XP SP3 nLite-tal lebutítva (maga az OS a ProgramFiles nélkül ~250MB-t foglal!!!!)
-Xampp (apache,mySql,FileZilla,PHP)

Miért éppen notebook? Üzemi állapotban 16V-on felvesz 1,25A-t, így a fogyasztása minimális. A notebook-ok extra energiagazdálkodását kihasználva, éjjel vagy amikor nincs szükség rá, ezt minimálisra lehet csökkenteni.

A képek:
Kép

Kép

Kép

Kép

Avatar
DOGMAN
Chipgyilok
Hozzászólások: 293
Csatlakozott: 2006. augusztus 27. vasárnap, 6:00
Tartózkodási hely: Balatonboglár

HozzászólásSzerző: DOGMAN » 2008. július 24. csütörtök, 17:22

Ez a frankó...

Avatar
Bence
Tranzisztorgyógyász
Hozzászólások: 166
Csatlakozott: 2007. október 30. kedd, 6:00
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásSzerző: Bence » 2008. július 27. vasárnap, 15:24

Hello!

Nem olvastam végig az összes hozzászólást, szóval lehet, hogy valaki már írta, de nem kell fix IP cím. A http://myip.hu -n lehet regisztrálni, és le kell tölteni egy programot (amit futtatni kell a gépen) és egy domain-hez (pl.: http*//valami.myip.hu) hozzárendeli a gép IP címét.
Bence

Avatar
DOGMAN
Chipgyilok
Hozzászólások: 293
Csatlakozott: 2006. augusztus 27. vasárnap, 6:00
Tartózkodási hely: Balatonboglár

HozzászólásSzerző: DOGMAN » 2008. július 27. vasárnap, 17:21

én írtam a dyndns.org-ot ami megy ilyen szofterrel is amit írtál, de a legjobb hogy 1000-ből 1000 router kezeli és így teljesen "láthatatlan"

Avatar
szovhoz
Bitfaragó
Hozzászólások: 608
Csatlakozott: 2007. április 7. szombat, 6:00
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: szovhoz » 2008. augusztus 4. hétfő, 8:36

DOGMAN a leírásod nagyon érdekel a php-t csak tanulgatom a vb-vel együtt de lassan aktuállissá válik a dolog.

rs485 kommunikáció lessz megvalósítva.

egy telepen egy master a pc ami egy komoly core2duo proci + mara nagy tár terület.
veszek hozzá domaint akár 100gb tárral is ha kell.

de a helyszinen vb fusson úgy szeretném meg valósítani és othhonról pedig webes felületen php-val ahogy írod .

annyi hogy több ilyen telep van de mind független egymástól így lessz 10-15 master mindegyik alatt 15-30 slave. engem csak az egyes slaveek adatai fognak egyenlőre érdekelni későbbiekben lessz bővítve majd.

Avatar
DOGMAN
Chipgyilok
Hozzászólások: 293
Csatlakozott: 2006. augusztus 27. vasárnap, 6:00
Tartózkodási hely: Balatonboglár

HozzászólásSzerző: DOGMAN » 2008. augusztus 4. hétfő, 14:43

apache+php+mysql telepítése: http://weblabor.hu/cikkek/apachephptelepites

A vb és a mysql közti kommunikációhoz készül egy rövid cikk, be fogom linkelni ide MySQL adatbázis mintával és VB forráskóddal együtt.

Avatar
nobody_hun
Bitfaragó
Hozzászólások: 425
Csatlakozott: 2005. november 14. hétfő, 7:00

HozzászólásSzerző: nobody_hun » 2008. augusztus 4. hétfő, 15:35

Nálam így van VB6-ban:

Kód: Egész kijelölése

Private Sub cmdConnectMySQL_Click()

Dim cnMySql As New rdoConnection
Dim rdoQry  As New rdoQuery
Dim rdoRS   As rdoResultset

cnMySql.CursorDriver = rdUseOdbc
cnMySql.Connect = "uid=YourUserName;pwd=YourPassword;
    server=YourServerName;" & _
    "driver={MySQL ODBC 3.51 Driver};
    database=YourDataBase;dsn=;"
cnMySql.EstablishConnection

With rdoQry
    .Name = "selectUsers"
    .SQL = "select * from valami"
    .RowsetSize = 1
    Set .ActiveConnection = cnMySql
    Set rdoRS = .OpenResultset(
            rdOpenKeyset, rdConcurRowVer)
End With

rdoRS.Close
cnMySql.Close

End Sub
"Az IC-k füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." - ismeretlen szerző
"Az ID:FFFFFF egyenlő az Atmel még nem kiadott processzorával."

Avatar
DOGMAN
Chipgyilok
Hozzászólások: 293
Csatlakozott: 2006. augusztus 27. vasárnap, 6:00
Tartózkodási hely: Balatonboglár

HozzászólásSzerző: DOGMAN » 2008. augusztus 4. hétfő, 17:42

Kód: Egész kijelölése

'*******************************************************
'* formra rádobom a Microsoft ADO Data controlt (Adodc1)
'* és ezzel ODBC driveren át kapcsolódom a MySQL adatbázishoz.
'*******************************************************

'konnekt eventhez:
    Adodc1.ConnectionString = "Provider=MSDASQL.1;Password=password;Persist Security Info=True;User ID=root;Data Source=myodbc;Mode=ReadWrite"

    Adodc1.CommandType = adCmdText
    Adodc1.RecordSource = "SELECT * FROM teszt_tabla"
    Adodc1.Refresh


'ezt meg oda ahol az adatot átveszem avr-től a com porton
    Me.Adodc1.Recordset.AddNew
    Me.Adodc1.Recordset!hofok1 = beirando_adat


Avatar
nobody_hun
Bitfaragó
Hozzászólások: 425
Csatlakozott: 2005. november 14. hétfő, 7:00

HozzászólásSzerző: nobody_hun » 2008. szeptember 20. szombat, 17:14

Nos alakul az itthoni rendszerem, akit érdekel, itt nyomon követheti a fejlődést.
Jelen pillanatban igen szegényes a tartalom, de mostanság csak erre volt időm.

Előre szólok a Vendég felhasználók éles adatokat nem láthatnak, csak demo-t...

Ja és az oldal, ami a fentebb említett ex-notebookon fut:

homeautomation.hobby-site.com

Tremészetesen várom a negatív és pozitív véleményeket :!:
"Az IC-k füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." - ismeretlen szerző

"Az ID:FFFFFF egyenlő az Atmel még nem kiadott processzorával."

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9886
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2008. szeptember 20. szombat, 18:02

A linkek csak http://homeautomation.hobby-site.com/index.php? - ből állnak:(. Akár vendég vagyok, akár látogató:(. Bármely gombra is kattintok... :roll:

Avatar
nobody_hun
Bitfaragó
Hozzászólások: 425
Csatlakozott: 2005. november 14. hétfő, 7:00

HozzászólásSzerző: nobody_hun » 2008. szeptember 20. szombat, 18:57

Ott van a többi menü is:
Kép
Kép
Igaz a menü CSS-ben van, lehet, hogy a böngésződ nem támogatja.

Két link (persze bejelentkezve):
homeautomation.hobby-site.com/index.php?mod=settopboxes
homeautomation.hobby-site.com/index.php?mod=int_sensors
"Az IC-k füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." - ismeretlen szerző

"Az ID:FFFFFF egyenlő az Atmel még nem kiadott processzorával."


Vissza: “Visual Basic / Visual Basic Application”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég