Arduino telepítési problémák

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9651
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: Robert » 2012. július 16. hétfő, 7:45

Az Arduino telepítéssel vannak / lehetnek gondok. Ezek ne nagyon szóródjanak szét, ezért indult ez a fórum. Ami a kérdés feltevésben kell, hogy ne ötletbörze legyen:

- milyen operációs rendszer (Service pack, X64/X32)?
- jogosultság?
- mi a pontos hibaüzenet?
- eddig mit tettél, milyen eredménnyel?


Típushibák:
- Ékezets név az elérési útban
Nem lehet. Szóközt tolerál az Arduino.

- Arduino 1.0 kb. két-háromszoros idő alatt indul el, mint a 00xx
Igen. az 1.0 esetén sokmindent újraírtak, és ez jelentős lassulással jár.

- Az 1.0.1 magyarul szólal meg. Angol nincs?
Igen. Az 1.0.1 esetén az oprendszer nyelve az alapértelmezett. a preferences alatt átrakható angolra. (Meg még 50 nyelvre.)

Avatar
Kotesz
Tranzisztorgyógyász
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2009. szeptember 24. csütörtök, 6:00

HozzászólásSzerző: Kotesz » 2012. szeptember 8. szombat, 12:39

Kaptam egy DK Duino uno-t, az lenne a gondom vele hogy a win7 és az XP is ismeretlen eszköznek ismeri fel.
A drivert amit adtak hozzá feltenném de sajnos nem engedi.
A gyárilag beírt "Blink" program működik, villog a led de nem tudok az arduino 0022-vel semmit beírni mert nincs com port.

Valaki találkozott már ilyennel?

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9651
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2012. szeptember 8. szombat, 13:01

Lehetek cinikus?
Garancia? Reklamáció ? :?


Tipp: ismeretlen eszköz: nem él az USB illesztő
(igaz a lábatlan kivitel? - ekkor pasztázni és hőlégfúvóval (talán) helyrerakható )
Ha a firmware frissitest kered (DFU), az se jelentkezik be?
A mellette levo rezonator/kvarc mukodik?
Előélete? Hátha megsült valahol...

Avatar
Kotesz
Tranzisztorgyógyász
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2009. szeptember 24. csütörtök, 6:00

HozzászólásSzerző: Kotesz » 2012. szeptember 8. szombat, 13:42

Robert írta:Lehetek cinikus?
Garancia? Reklamáció ? :?


Tipp: ismeretlen eszköz: nem él az USB illesztő
(igaz a lábatlan kivitel? - ekkor pasztázni és hőlégfúvóval (talán) helyrerakható )
Ha a firmware frissitest kered (DFU), az se jelentkezik be?
A mellette levo rezonator/kvarc mukodik?
Előélete? Hátha megsült valahol...


Köszönöm a gyors válaszod.

Először is garancia nincs mert nem éri meg visszaküldeni.

Original új én bontottam ki a fóliából.
Megnézem a lábakat, és a kvarc-ot.

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9651
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2012. szeptember 8. szombat, 14:07

Akkor ez a chip sokba került :).
Nézd meg az USB csatlakozót és a kábelt is. Ott is lehet bibi.
A forrasztásokat is nézd meg, hátha van valahol rövidzár.
Illetve ki megy e az 5V?

Találkoztam olyannal is, amikor _fel sem volt töltve_ a firmware-program a USB illesztőre.

Avatar
Kotesz
Tranzisztorgyógyász
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2009. szeptember 24. csütörtök, 6:00

HozzászólásSzerző: Kotesz » 2012. szeptember 8. szombat, 14:12

Robert írta:Akkor ez a chip sokba került :).
Nézd meg az USB csatlakozót és a kábelt is. Ott is lehet bibi.
A forrasztásokat is nézd meg, hátha van valahol rövidzár.
Illetve ki megy e az 5V?

Találkoztam olyannal is, amikor _fel sem volt töltve_ a firmware-program a USB illesztőre.


Az 5 kimegy mert a gyári program megy. A táp ledje folyamatosan, az L led pedig villog.

Avatar
Kotesz
Tranzisztorgyógyász
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2009. szeptember 24. csütörtök, 6:00

HozzászólásSzerző: Kotesz » 2012. szeptember 8. szombat, 16:22

Robert írta:
Tipp: ismeretlen eszköz: nem él az USB illesztő
(igaz a lábatlan kivitel? - ekkor pasztázni és hőlégfúvóval (talán) helyrerakható )


Ez volt a gond!
Működik rendesen :D

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9651
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Robert » 2012. szeptember 8. szombat, 17:34

Made in China....
Már semmin nem csodálkozom.... :?

Avatar
Kotesz
Tranzisztorgyógyász
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2009. szeptember 24. csütörtök, 6:00

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: Kotesz » 2013. június 9. vasárnap, 16:14

Nálam Win7 32bit-en felismeri az Arduino uno-t de hiába adom meg a driver elérési útvonalát nem kapok portszámot csak a kis háromszöget az Arduino uno elé.

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9651
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: Robert » 2013. június 9. vasárnap, 16:32

A driver vagy az eszkoz hibás.
Kérj driverfrissítést.
Arduino-0023 driverével próbálkozz, az 1.5.x driverek BETA tesztesek! Arduino-1.0.5-t még próbáltam.

Avatar
Kotesz
Tranzisztorgyógyász
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2009. szeptember 24. csütörtök, 6:00

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: Kotesz » 2013. június 9. vasárnap, 19:29

Másik gépen tökéletesen megy az 1.0.5 driver-ével.
Reinstall lesz.

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9651
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: Robert » 2013. június 9. vasárnap, 19:34

Próbáld ki: USBDEVIEW
És ezzel szedd le a drivereket....

Dany33
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2013. augusztus 28. szerda, 16:17

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: Dany33 » 2013. augusztus 28. szerda, 19:48

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok, és valószínűleg az is maradok....
Vettem egy Arduino Mega 2560-t, egy előre megírt programot szeretnék rátölteni,de mindig "time out" hibát kapok.
Minden jól van beállítva mert ha egy minta progit próbálok akkor minden jó...
Angol fórumokon több helyen is találkoztam hasonló problémákkal, viszont annyira nem vagyok jó angolból hogy megoldjam, főleg hogy a programozás részhez sem értek...
Többen írják hogy egy kisebb méretű progi gond nélkül felmegy de nagyobbaknál ezt a hibaüzenetet kapják ök is.
A lényeg amit fel szeretnék tölteni az mások által már használt , és jól megírt program.

a mérete: 27608 byte

Valakinek ötlete?

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9651
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: Robert » 2013. augusztus 28. szerda, 20:02

Lehet hogy nincs benne a bootloader... :P


Tools->Board: ATMega256/ADK vagy hasonló
Tools->Serial: amelyik COM portodon van

Először a File->Example->Basic->Blink-et töltsd fel! Ezzel teszteled hol a hiba...


Arduino melyik verzió?
0022/0023? 104?105?100?151beta?152beta?
Win/Linux?Melyik?

Dany33
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2013. augusztus 28. szerda, 16:17

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: Dany33 » 2013. augusztus 28. szerda, 20:16

A típus és a port eddig is be volt állítva.
Blink felmegy, de fogalmam sincs mit kell utána csinálni....a sárga led villog.
Win7 64bit
Milyen típus? Na ez fogós kérdés...ilyen: http://www.ebay.co.uk/itm/130838706117?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Minden reményem benned van....:)

Mellesleg ezt szeretném összehozni.
http://www.vdsar.net/diy-waterdrop-device/schematics/


Vissza: “Arduino / C-nyelvű programozás (AVR-Duino, EthDuino, Arduino, Diecimila)”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég