Arduino telepítési problémák

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
adam623
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2017. május 18. csütörtök, 10:04
Tartózkodási hely: Sopron

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: adam623 » 2017. május 18. csütörtök, 21:17

Van egy nagyobb gondom, amin egész nap szenvedek..
Vettem tőled egy, D1 mini Pro-t Rátettem a Blynk nevü programot (amivel mobiltelefonról el lehet érni az eszközt) első nyúlásra sikerült (igaz csak a NODEMCU programjával) minden Happy, aztán jött még tőled egy Ardunio nano, az is minden alapprogramot tudott..
Aztán megjött kínából is egy D1(nem pro) ugyan úgy tudta a Blynk-et de az Oleddel már nem boldogultam.
Ma viszont jött egy eredeti MKR1000 (az Arduniotól), na a Blynk sehogyan sem megy fel rá
Blynk_Release_v0.4.7
ez a hiba:
#include <WiFi101.h>

compilation terminated.

exit status 1
Hiba a(z) Arduino/Genuino MKR1000 alaplapra fordításra.

Avatar
SanyiSay
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 998
Csatlakozott: 2009. február 28. szombat, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: SanyiSay » 2017. május 19. péntek, 6:20

adam623 írta:Köszönöm hogy válaszra méltattál :)
Oled: 64x48, 0,66"
Driver IC: SSD1306, I2C (D1 méretű panelon)
Próbált Libri: D1_mini_Examples-master



Szerintem egyszerre csak egy problémával foglalkozz, járj utána, mert a minták feltöltögetésével csak bezavarodik az ember.

Wemos LCD nálam is tervbe van beüzemelni. Este megpróbálom. Mondjuk én ezt az oldalt szemeltem ki.
http://www.esp8266learning.com/wemos-ol ... xample.php

Majd írom mire jutottam.

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9757
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: Robert » 2017. május 19. péntek, 6:43

Arduino keretrendszerben az AVR alapú chipek a _nrmálisan_ támogatottak. Az ARM és egyéb chipek már kehesek - főleg a külső eljáráskönyvtárak implementációhiánya miatt. (MKxxxx sorozatra utalva)
De: ESPhez az 1.6.5 ... 1.6.8 az ajánlott. 1.8.x esetén az általad is írt hiba rendszeres!
Javasolt ESP keret: Arduino 1.6.5 és az ESP8266 2.3.0 kiegészítés.
A wemos oldalán levő eljáráskönyvtár működik.... (Ezzel használom és írom a mintákat és a D1 kit-be is ez kerül be.)
http://www.tavir.hu - a gazda :)

adam623
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2017. május 18. csütörtök, 10:04
Tartózkodási hely: Sopron

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: adam623 » 2017. május 19. péntek, 9:17

Az MKR1000 wifi probléma megoldódott 1.6.8 maradt, és a Vázlat fül - Könyvtár tartalma - könyvtár kezelése kikeresni a wifi101 es csomagot és telepíteni.. Az oled még mindig nem..

Avatar
SanyiSay
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 998
Csatlakozott: 2009. február 28. szombat, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: SanyiSay » 2017. május 19. péntek, 19:42

Robert írta:A wemos oldalán levő eljáráskönyvtár működik....

Ez teljesen igaz.
...de azért ezt a felbontást és méretet szoknom kell. :lol:

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9757
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: Robert » 2017. május 20. szombat, 18:27

A SCL illetve SDA lábakat konfiguráltad?
Tipp: I2Cdetect programmal meglested, hogy I2C buszon valaszol a holmi?
http://www.tavir.hu - a gazda :)

tsava
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2017. november 4. szombat, 14:07

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: tsava » 2017. november 4. szombat, 15:09

Sziasztok!

Kb két hete vettem Róberttől egy Mega2560 (Ch340)-et és nem tudom életre kelteni.
Win7 32 és 64 alatt próbáltam két gépen különböző USB kábelekkel (20cm) arduino 1.6.7 alatt.
Az eszközkezelőben Unknown Device ként jelenik az egyéb eszközök,portok közt semmi.
A CH 340 drivert feltéve sincs változás.
A power led világit a másik Led villog valószínűleg a gyár blink fut.
Egy Uno R3 tökéletesen megy mindkét gépen.
Mellékelve egy Usbdeview kép.

Mit rontok el?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9757
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: Robert » 2017. november 4. szombat, 15:42

Az USB illesztő a honlapról lett felrakva? A mellékelt pdf-et követve?

Driver: http://tavir.hu/tippek-soros-usb


Tipp2: más eszköz, amin CH340 van - van a környéken? Azt látja?


Az USBDeviev alapján mintha a USB illesztő nem működne...
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
http://www.tavir.hu - a gazda :)

tsava
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2017. november 4. szombat, 14:07

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: tsava » 2017. november 4. szombat, 16:23

Igen a fentiek alapján lett felrakva innen jött az Usbdeview használata is. Sajnos nincs más eszközöm amin ch340 lenne.

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9757
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: Robert » 2017. november 4. szombat, 18:53

Tipp/javaslat: Hétfőn Mega panel újraküldés....
http://www.tavir.hu - a gazda :)

tsava
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2017. november 4. szombat, 14:07

Re: Arduino telepítési problémák

HozzászólásSzerző: tsava » 2017. november 4. szombat, 19:03

Oké köszi majd hívlak és összefutunk valahol és cserélünk.


Vissza: “Arduino / C-nyelvű programozás (AVR-Duino, EthDuino, Arduino, Diecimila)”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: apeape valamint 4 vendég