Ethernet board használat

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: Robert » 2014. február 6. csütörtök, 22:38

Akkor kifutottál a SRAMból inkább.
Mega alappanellel kellene kipróbálni.

Laci_L
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2013. december 3. kedd, 9:31

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: Laci_L » 2014. február 7. péntek, 22:59

az simán lehet, pedig még csak nagyon béta tesztelek :?
ha az egész kódot ráengedném szegényre....
Futásidőben konvertál float hő adatokot (~10db) tizedes stringekké több tömbbe, és riasztási értékeket is tömbbe,
de úgy látom, hogy a kis web kép a legnagyobb falat neki, amit másodpercenkén rak(na) össze táblázattá a tömbökből.
(vagy xml-lé, de sztem azzal is u.ott vagyok a <tegek> miatt)

Megával az egész házat "intelligensé" tehetném! :D
De még a környéken jópárat is... :lol:

Ha kapnék is kölcsön vhonnan egyet, melós lenne átrakni rá mindent, ill. zavarna az ára miatt szabadon maradó kapacitása erre a projectre.
...még reszelgetek vmit a mostani felálláson......lehet, mysql táblába kellene lerakni az adatokat, de ahhoz meg webszerver kell....meglátom...

kezd nagyra nőni ez a kis feladatocska 8)

köszi az infókat!

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: Robert » 2014. február 8. szombat, 0:13

Float? Ennyi erőforrás nincs!
Vedd a hőfok érték 100x-át. Az egész szám.
Kiííráskor meg:
szám/100 ; "." ; szám Mod 100
Erőforrásban 1/10-e!


Adatgyűjtő: RaspberryPi?

Laci_L
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2013. december 3. kedd, 9:31

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: Laci_L » 2014. február 8. szombat, 11:06

hasonlót csinálok.
tárolni a float-ot tárolom, és string-ként írom ki, ahogy te is mutattad (mert a floatot nem kezelte a client.pirntln())

de jól hangzik, amit írsz, kipróbálom :)
köszi

Laci_L
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2013. december 3. kedd, 9:31

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: Laci_L » 2014. február 8. szombat, 14:16

némi kompromisszummal és design mentesen kiírja a minimális mennyiségű adatot mind LCD-re, mind Web-re, de.....
...lehet ehhez plusz sramot tenni? :?

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: Robert » 2014. február 8. szombat, 18:05

Szerinted? :?
Bár a konyhaasztal sarkán a chip belsejének műtése nem egyszerű.
Az ATMega648-as chipet még nem publikálták.... :)

Laci_L
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2013. december 3. kedd, 9:31

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: Laci_L » 2014. február 8. szombat, 19:39

a 644 kapható!
azzal nem lehet kezdeni semmit?

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: Robert » 2014. február 8. szombat, 20:07

Arduino alatt:
- ATMega8/168/328
- ATMega32U4
- ATMega1280/2560

Többi nem támogatott.

Laci_L
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2013. december 3. kedd, 9:31

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: Laci_L » 2014. február 8. szombat, 20:17

értem, de más alatt használható 8)

648-at kiadják valaha? vagy csak urbánlegend?

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: Robert » 2014. február 8. szombat, 20:21

Bascom-AVR, C, Micropascal....

ATMega644/644P/1284P illetve 128/1281/2561.


Mega648 - inkább csak jó lenne... Szerintem nincs rá piac.
Felfele a 644/1284 irány van (más láb/kiosztás).

Laci_L
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2013. december 3. kedd, 9:31

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: Laci_L » 2014. február 8. szombat, 20:40

nam akarom szét off-olni az eth topicot :)

ha a 644-nek is csak egy kristály kell, meg pár kondi/ellenállás és usb-n lehet programozni - vmi adapterrel (STK500) - , akkor nem nagy kihívásnak tűnik :roll:
A nyelveket majd megszokom, Micropascal működhet csípőböl, de a C sem lehetettlen küldetés, csak szokás kérdése.....

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: Robert » 2014. február 8. szombat, 21:10

Persze. Próbálj előbb más nyelvet ki és utána meglátod. Nem olyan egyszerű/laza, mint az Arduino.... 8O

Avatar
sezlonyrugo
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2011. augusztus 29. hétfő, 6:00

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: sezlonyrugo » 2014. február 13. csütörtök, 0:26

Sziasztok!

Ethmax r11-es shieldet használok. Az avr-t web kliensként használom, és egy szerverről lekért szöveget szeretnék kiiratni.
Az LCD I2C-vel megy, ha betöltöm a hozzá való wire.h-t, akkor nem tud kapcsolódni a szerverhez az avr.
Ez valami hiba, vagy én vagyok luzer?

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: Robert » 2014. február 13. csütörtök, 6:38

A hiba nálad van. Független a két áramköri rész.
Program téved el pl. Vagy az ethernet csomagkezelésben van az LCD kezelésed és időtúllépés miatt nem megy (Az LCD _lassú_ periféria!)

Avatar
sezlonyrugo
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2011. augusztus 29. hétfő, 6:00

Re: Ethernet board használat

HozzászólásSzerző: sezlonyrugo » 2014. február 13. csütörtök, 11:16

Ez akkor is így van ha az lcd-t nem is inicializálom?
Ha csak include-olom a wire libet + az lcd-i2c libet akkor se megy a lan.


Vissza: “Arduino / C-nyelvű programozás (AVR-Duino, EthDuino, Arduino, Diecimila)”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég