Long - digit lábra küldése

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
q1900dc
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2017. február 2. csütörtök, 18:26

Re: Soros parancs értelmező program készítés!

HozzászólásSzerző: q1900dc » 2017. május 3. szerda, 18:45

Robert írta:Lépésenként tanulni.
Igen utánaolvasva...


A nem ér ennyit - az számomra két dolgot jelent:
- nem akarok időt sem áldozni rá, mert van más/kész/jobb megoldás
- "sültgalamb"
- alapokat sem tanulom meg : Z generáció error: "azonnal ide nekem, mert megérdemlem, de semmit nem teszek érte...."

Nem változik semi és senki.... :mrgreen:

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: Robert » 2017. május 3. szerda, 18:52

Az eredti problémakörre:

A program definíció nem jó az elején:
- LONG hogy jön át? ASCII, Számsor, HEX vagy Bináris?
- LONG -> érték konverzió
- Digit láb megjelenítés hogyan? LONG: 4 byte hosszú. Ez 24 digit láb. UNO esetén van 13+6=19.

A mintaprogramban az eeprom mit keres? Mi van benne?


Kérek pontosítást!
http://www.tavir.hu - a gazda :)

q1900dc
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2017. február 2. csütörtök, 18:26

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: q1900dc » 2017. május 4. csütörtök, 7:52

Robert írta:Az eredti problémakörre:

A program definíció nem jó az elején:
- LONG hogy jön át? ASCII, Számsor, HEX vagy Bináris?
- LONG -> érték konverzió
- Digit láb megjelenítés hogyan? LONG: 4 byte hosszú. Ez 24 digit láb. UNO esetén van 13+6=19.

A mintaprogramban az eeprom mit keres? Mi van benne?


Kérek pontosítást!


Ez egy rádios protokol "ask 433Mhz" soros porton beirom az elküldendö adó kodját pl '14154596' ami az arduino digitális lábon ki küldi D10 ezt tudja is a lenti minta példa csak lassu az elküldöt kodsor amit a Serial.parseInt();
tárol be protokol kod elküldés után 2....4sec is eltelik amire reagál a velö rész a protokol kodra !
Lehet valami gyorsabb megoldás erre szerinted Serial.parseInt(); helyet?
Ezt a példát több célra is használom benne marat "eeprom rész véletlenül".........

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: Robert » 2017. május 4. csütörtök, 8:59

D10-en hogyan küldöd ki? Ott valami protokollnak kell lennie? Sorosport? Sebesség? Bináris? Dec. adat? Manchester kódolás?

A 2-4 sec reagálás az nem az Arduino oldalon probléma. Kivéve, ha az adat továbbküldés lassú... A teljes programodat +librarykat nem sikerült megadnod...
http://www.tavir.hu - a gazda :)

q1900dc
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2017. február 2. csütörtök, 18:26

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: q1900dc » 2017. május 4. csütörtök, 9:48

Én ugy látom hogy rossz szintax alkalmazás oka ez a késés !
A kodot le tudod futatni nem kel hozzá 433Mhz adó (hadver) rész ha kiváncsi vagy mi is jön ki a D10 lábon!

Ezel itt semi gond ez csak ugy 1 sec küldi a protokol kodot '14154596' és a vevö azonal reagál is nincs késés!

Kód: Egész kijelölése

#include <RCSwitch.h>

RCSwitch mySwitch = RCSwitch();

void setup() {

 //Serial.begin(9600);

 // Transmitter is connected to Arduino Pin #10
 mySwitch.enableTransmit(10);

 // Optional set pulse length.
 //mySwitch.setPulseLength(321);

 // set protocol (default is 1, will work for most outlets)
 // mySwitch.setProtocol(2);

 // Optional set number of transmission repetitions.
 // mySwitch.setRepeatTransmit(15);

 pinMode(13,OUTPUT);

}

void loop() {


mySwitch.send(14154596, 24);
 

 
 digitalWrite(13,HIGH);
 delay(1000);
 digitalWrite(13,LOW);
 delay(1000);
}

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9993
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: Robert » 2017. május 4. csütörtök, 10:18

Kérdés - még mindig (Ha segítség kell, akkor szükség van az alábbiakra is):

- a LIBRARY-t is add meg, hol/honnan, melyik van hazsnálva (RCSwitch) (Ebből kb 4 feélét találtam, és van ami nem 1:1 csereszabatos egymással sem!
- Arduino verziószám?
- egyéb hivatkozott adatok?
- esetleges forrásoldal, ahol a működés _NORMÁLISAN_ le van írva?

A linkelt kódban a _felparaméterezést_ sikerült megjegyzésbe tenni. Mi a default érték? Ezért _is_ kell a library, hogy legalább utána lehessen nézni.
Mi a 433-as adó? Kb. 5 féle van a környezetemben pl.


Kérés:
1, helyesírásellenőrzőt kérlek hazsnálj (pl. firefox beépítve tudja). 4x annyi idő volt megérteni így a kérdést.
2, a programkódot a "Code" gombok által adott [co de] [/co de] közé kell tenni....
http://www.tavir.hu - a gazda :)

q1900dc
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2017. február 2. csütörtök, 18:26

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: q1900dc » 2017. május 4. csütörtök, 16:34

könyvtár!
https://github.com/sui77/rc-switch

433Mhz adó semi exra nincs ami tudja az ask az jó meg a cél fekvenciát 433Mhz!
pl
http://www.ebay.com/itm/H34A-433-433Mhz ... SwagdXRnT7

vevö meg RXB12 de ez is fügetlen milyen tipus lényeg az ask támogatás!


adó :

Kód: Egész kijelölése

#include <RCSwitch.h>

RCSwitch mySwitch = RCSwitch();

void setup() {

 //Serial.begin(9600);

 // Transmitter is connected to Arduino Pin #10
 mySwitch.enableTransmit(2);

 // Optional set pulse length.
 //mySwitch.setPulseLength(321);

 // set protocol (default is 1, will work for most outlets)
 // mySwitch.setProtocol(2);

 // Optional set number of transmission repetitions.
 // mySwitch.setRepeatTransmit(15);

 pinMode(13,OUTPUT);

}

void loop() {
//mySwitch.send("100000101100100011001000");

mySwitch.send(5393, 24);
 

 
 digitalWrite(13,HIGH);
 delay(1000);
 digitalWrite(13,LOW);
 delay(1000);
}


vevő

#include <RCSwitch.h>

int diodePin = 13;

#define LED1_Up 5393

#define ENABLE_Sniffer true

RCSwitch mySwitch = RCSwitch();  // Create an instance of RCSwitch

void setup() {
  Serial.begin(9600);
 
  mySwitch.enableReceive(0);  // Receiver on inerrupt 0 => that is pin #2

 pinMode(diodePin, OUTPUT);


}


void loop() {

           
  if (mySwitch.available()) {

    long value = mySwitch.getReceivedValue();

    if (value == 0) {
      Serial.print("Unknown encoding");
    }
    else {

      if (ENABLE_Sniffer)
      {
       
      Serial.print("Received ");
      Serial.print( value );
      Serial.print(" / ");
      Serial.print( mySwitch.getReceivedBitlength() );
      Serial.print("bit ");
      Serial.print("Protocol: ");
      Serial.println( mySwitch.getReceivedProtocol() );
       
      }

      switch (value)
      {



      case LED1_Up:    //

 

           
 digitalWrite(13,HIGH);
 delay(1000);
 digitalWrite(13,LOW);
 delay(1000);
     

  break;
}
     

    mySwitch.resetAvailable();
 }
 }
 }


[admin szerkesztette, mert:]
Kérés:
1, helyesírásellenőrzőt kérlek hazsnálj (pl. firefox beépítve tudja). 4x annyi idő volt megérteni így a kérdést.
2, a programkódot a "Code" gombok által adott [co de] [/co de] közé kell tenni....
:evil:

q1900dc
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2017. február 2. csütörtök, 18:26

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: q1900dc » 2017. május 5. péntek, 6:12

Nekem minig ez a gyors válasz rész van itt csak ami elég korlátozot nincs code beszurás sem!

q1900dc
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2017. február 2. csütörtök, 18:26

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: q1900dc » 2017. május 5. péntek, 6:19

Szerinted akor enek eredménya a problémára?
long atol(const char *s)
Ez a rész nekem már tul nagy falt (megérteni) adat konvertálás! :roll:
Logikai részek azok menek gond nélkül C# alat! :mrgreen:

Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3343
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00
Tartózkodási hely: Újkígyós

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: kapu48 » 2017. május 7. vasárnap, 17:33

q1900dc! Látom, jól elbeszélgetsz magadban! :D

Az oldal alján van piros betűs gomb: „Válasz küldése”! Már meg kellene találnod! :lol:

A többi borzasztóan nehéz dolgokról, amikre Robert már többször felhívta itt a figyelmedet!
Már nem is merek említést tenni!
:evil:

q1900dc
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2017. február 2. csütörtök, 18:26

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: q1900dc » 2017. május 7. vasárnap, 18:54

kapu48 írta:q1900dc! Látom, jól elbeszélgetsz magadban! :D

Az oldal alján van piros betűs gomb: „Válasz küldése”! Már meg kellene találnod! :lol:

A többi borzasztóan nehéz dolgokról, amikre Robert már többször felhívta itt a figyelmedet!
Már nem is merek említést tenni!
:evil:

Én legalább beépitem amire idöt szánok és ráforditás..... :D

Avatar
SanyiSay
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 1030
Csatlakozott: 2009. február 28. szombat, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: SanyiSay » 2017. május 8. hétfő, 6:27

Én legalább beépitem amire idöt szánok és ráforditás..... :D


Akkor én csinálom jól mert nem pazarolom az időm hogy kérdéseidre válaszoljak, semmi hasznom nem lenne belőle. 8)

q1900dc
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2017. február 2. csütörtök, 18:26

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: q1900dc » 2017. május 9. kedd, 17:18

SanyiSay írta:
Én legalább beépitem amire idöt szánok és ráforditás..... :D


Akkor én csinálom jól mert nem pazarolom az időm hogy kérdéseidre válaszoljak, semmi hasznom nem lenne belőle. 8)


Nem kértem ilyet töled hisz demokrácia van szabad választás........ :mrgreen:

Amugy kész a feladat már régen! :wink:

Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3343
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00
Tartózkodási hely: Újkígyós

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: kapu48 » 2017. május 9. kedd, 19:20

Hiszem ha látom! :mrgreen:

q1900dc
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2017. február 2. csütörtök, 18:26

Re: Long - digit lábra küldése

HozzászólásSzerző: q1900dc » 2017. május 10. szerda, 15:51

kapu48 írta:Hiszem ha látom! :mrgreen:

Mért érdekene? Hisz te mindet tudsz ami C#! :lol:
Ahogy látod jol szorakozatam magam 2 oldal kérdésel de te már tulteljesiteted mert nálad 3 oldal van jol szorakózol magadal vagy másokat szorakoztatsz?! :twisted:


Vissza: “Arduino / C-nyelvű programozás (AVR-Duino, EthDuino, Arduino, Diecimila)”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég