AVR-Duino/UNO (CH340) telepítés nem megy

Az oldal Demopaneljeinek _hardware_ kérdései...
Lez
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2015. február 9. hétfő, 10:57

AVR-Duino/UNO (CH340) telepítés nem megy

HozzászólásSzerző: Lez » 2015. február 9. hétfő, 11:20

Urak,
Teljesen kezdő (de lelkes) vagyok, segítséget kérek.
A fenti eszközt a webshopban vettem. Win7(64bit) alá szeretném telepíteni.
Innen jött a szoftver: arduino.cc
A szoftver (1.0.6) és a driver végül is felkerült (körülményesebben, mint a leírások taglalják), de a telepítés végén az "Az eszköz nem indítható el. Kód (10)." üzenetet kaptam. Az Eszközkezelőben az Arduino Uno (COM10) eszközön kívül megjelent egy USB2.0-Serial eszköz is, hibajelzéssel.
A panelon a zöld LED ég (ON), a piros (L) 4-5 Hz-cel villog (telepítés előtt és után is). Mi lehet a baj?
Bármilyen ötletnek örülök és köszi!
Lez

Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 9904
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: AVR-Duino/UNO telepítés nem megy

HozzászólásSzerző: Robert » 2015. február 9. hétfő, 21:49

Ez _NEM_ UNO!
Ez az Arduino a CH340 illesztővel!

Driver a WebShopban a lap alján....
http://shop.tavir.hu/product_info.php/a ... h340-p-259


A kényszerített installal nagyobb kárt okoztál a Win rendszereiben, mint szoktak:( Driver uninstall - mielőbb.

Lez
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2015. február 9. hétfő, 10:57

Re: AVR-Duino/UNO (CH340) telepítés nem megy

HozzászólásSzerző: Lez » 2015. február 10. kedd, 12:49

Köszönöm... mondtam, hogy kezdő...
Megpróbálom így, ahogy mondod.
Lez

Lez
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2015. február 9. hétfő, 10:57

Re: AVR-Duino/UNO (CH340) telepítés nem megy

HozzászólásSzerző: Lez » 2015. február 10. kedd, 14:41

Sikerült, köszönöm!


Vissza: “Demopanelek”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég