nem érzékeli az stk 200 at a gépem . Mit csináljak?

Konya

Hozzászólás Szerző: Konya »

na az a szitu fiúk hogy beszart a régi gépem ami egy 1.2 es cerka volt és most kaptam újat de ez meg gyorsabb vagy nemtom mié de nem érzékeli az stk 200 azt a gép mikor égetném a chipbe a progit és azt szeretném kérdezni hogy mit csináljak előre is köszi mindenkinek :) csáó
Avatar
nobody_hun
Bitfaragó
Hozzászólások: 425
Csatlakozott: 2005. november 14. hétfő, 7:00

Hozzászólás Szerző: nobody_hun »

STK200-hoz nagy trükk nem kell.
Nem todom milyen programot használsz, Bascom-nál kézzel ki kell választani az STK200-as programozót és azt, hogy melyik LPT porton van.
Options->Environment->Programmer fül.
Némely gépnél tapasztaltam olyat, hogy verify error-ral leállt programozás után, ilyenkor a BIOS-ban játszottam az LPT porttal (ECP vagy EPP, vagy ECP+EPP)...
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10122
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robert »

Amit közben még találtam. XP esetén illetve W2000 esetén az oprendszer a portot alapértelmezett 0 szintre akarja huzni, és ezt jellemzően naná hogy programozás közben teszi. Ennek kivédésére a registrybe a következő bejegyzést kell tenni (ezt a részletet elmenteni XPfix.reg néven és utána duplán kattintani rá):

--- cut ---
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Parport\Parameters]
"DisableWarmPoll"=dword:00000001
--- cut ---
Elvileg ez 1 sor lenne...
Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

de már mikor bekapcsolom a bascom ot is kiírja hogy stk200 or stk300 ......... ezt írja ki
na mié van ez de má kurvára felbasz
Robert-

Hozzászólás Szerző: Robert- »

A Bascom valamelyik verzioja nem erzekeli az 1-13 és a 2-12 átkötést. De ettől ugyanúgy használja...
Avatar
DavidMolnar
Biztosítékgyilkos
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2005. december 6. kedd, 7:00

Hozzászólás Szerző: DavidMolnar »

Nekem sem ismeri fel az STK-t, ráadásul programozáskor jól kiírja, hogy "could not identify chip whit id#00000"
Valami 5let?
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10122
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robert »

A 000000 azt akkor irja ha a kabelt forditva raktad fel. Ettol sem apanel sem a programozo nemmegy tonkre. Forditsd meg eloszor az egyik, majd utana a masik oldalt....
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10122
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robert »

A 0000 hjiba azt jelenti, hogy lehuzza valami a vonalat.
Az ffffff jelenti, hogy vagy a portot nem latja, vagy nincs osszekotve a panellal. telleg probald ki mi van, ha léehuzod a panelrol....
Ekkor FFFF a chip IDje.
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10122
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robert »

Az MegaBoard-on a programozo a 6 tuskes, a 10 tuskes az ún. JTAG-port!

A TinyBoardon csak 10 tüskés programozóport van....:)


A Megaboard azért lett 6 tüskésre (mai ugyanúgy szabványbekötés) kialakítva nehogy a JTAGgal összekeverd (ebből csak 10 tüskés létezik...)
Avatar
DavidMolnar
Biztosítékgyilkos
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2005. december 6. kedd, 7:00

Hozzászólás Szerző: DavidMolnar »

Megfordítottam, úgy FFFFFF tényleg, lehúzva szintén.
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10122
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robert »

Valami nem lóg az IC-nél a SPI lábakon? Ha kondi van rajta, illetve pl. LCD is! akkor is okozhat ilyet. Valamiétr nem tud a chippel kommunikálni, pl. a biztosítékbitek között a serial programming-et letiltottad.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Robert 2006. április 23. vasárnap, 8:12-kor.
Avatar
DavidMolnar
Biztosítékgyilkos
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2005. december 6. kedd, 7:00

Hozzászólás Szerző: DavidMolnar »

Sikerült!
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10122
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robert »

Mi volt a gond? órajelet leállítottad?:)
Avatar
DavidMolnar
Biztosítékgyilkos
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2005. december 6. kedd, 7:00

Hozzászólás Szerző: DavidMolnar »

táp ki-be, utánna ment!
Válasz küldése