Arduinoval önmagukban is szépen programozhatóak az ESP modulok.
NodeMCU LUA megette az összes memóriát 32Kb ból alig maradt 10Kb és már folyton újraindult a memória hiány miatt. Ugyanaz a kód Arduinóval fordítva 4Kb-on elfért.
Még itt is vannak megoldatlan kérdések memóriával, de nem mennek a stabilitás és fejlesztés rovására.
Kód ugyan nem bonyolult, eddig egy Webszerver amin keresztül böngészőről lehet kapcsolgatni a GPIO lábakat, config dolgokat beállítani + Google szerverről időleszedés, az időzített kikapcsolás lehetősége miatt. ADC lábon ellenállásorral 4 kapcsoló beolvasása. Kis alap dolgok, de eddig hibátlan. Hithű Bascomos lévén kicsit tartottam az Arduino nyelvtől, de hiba volt már látom.
Aztán jött a kommunikáljanak egymással a modulok probléma. Elsőre a MQTT be futottam bele, de ahogy olvastam kell hozzá egy MQTT broker amit folyton futtatnom kellene a NAS-on vagy bármi eszközön, ezért ezt elvetettem, és sima server kliens kapcsolattal küldök üzenetet az egyik modultól a másiknak. Aztán ha lesz 10 vagy több esp modul beépítve lehet az én módszerem már nem lesz a legfrappánsabb.
Gyorsan kipróbáltam a WS2812B had villogjon. Még az ultrahangos távolsgmérő lesz beépítve, de gondolom az is menni fog mert lua alatt is ment.
Aztán jó lenne némi ota frissítés. Lua alatt viszonylag egyszerű volt mert külön fájlokat kellett másolgatni sima fájlrendszerbe, de Arduino alatt nem így van.
Elvileg menne itt is a fájlrendszer kezelés, ami jó lenne a weboldalakhoz is de az is még hátra van. Utána egy érintő képernyő rá és ha ez is megvan, többet elértem mint vártam ettől a kis vacaktól.