Bocs, hogy visszakanyarodom még az én témámra.
Az 1 wire számomra még ismeretlen és nem látok benne annyi lehtőséget, mint az I2C-ben. Bár lehet csak nem ismerem..
Szóval egyenlőre inkább maradnék az I2C-s eszközöknél. Főképp, mert viszonylag sok eszközt kéne felfűznöm egy-egy helységben(2-3 hőmérő, 1portbővítő a radiátorszelep vezérléshez, talán külön kijelzőnek is egy. És mindez helységenként).
Az LM76 esetében ill. a többi I2C-s hőmérő esetében a pontosság kérdését nem úgy értettem, hogy abszolút értékben. Az nem érdekel, hogy egyszer az elején kalibrálni kell (most is 3C minuszt vontam le az értékből szoftveresen, hogy reális lgyen). Inkább az a kérdésem, hogy ha egyszer be van lőve, akkor abban a max 5C fokos tartományban pontos-e, tehát a változás értéke pontos-e. Az LM76-nál most kihasználva a 0,0625-ös felbontást, tizedfokos pontossággal jeleztetem ki az értéket és reálisnak tűnik a változás.
Ill. az érdekelt még, hogy vezeték hossza ezt a pontosságot befolyásolja-e. Ahogy én gondlom nem, mert ha egyszer a kommunikáció stabil, akkor a szenzor csak egy digitális értéket ad át a vezérlőnek. Jól gondolom?
Ampervadász, közs a tippeket. A DS7505 tetszik, de a termosztát funkciójával nem tudnék mit kezdeni, mert a vezérelendő eszköz egyrészt db is lehet esetenként, ill. megint máshol van. Mindent a központi kontroller fog leolvasni és az alapján küldi ki a vezérléseket, ahova kell(radiátor szelep/ek, kazán,kijelző, indikátor led/ek, stb)
A terv és az elvek már rég megvoltak a fejemben. A vezérlés eszközeként 1-2 hónapja találtam meg az AVR-eket. Alap programozási ismeretek és kísérletek után, most a konkrét mérő és beavatkozó eszközöket keresem. Főképp a hőmérő egysgég korrekt kiválasztása lenne fontos. A kalibrálás utáni relatív pontossága és a finom felbontás nagyon fonots számomra. az I2C pedig vonzó programozás és rugalmasság miatt.
Tehát szerintetek mit válasszak, LM75, LM76, DS7505, stb.. nem sok gyakorlatom van, ezért kérek tanácsot. össz legalább 10 ilyen Ic-re lesz szükségem, nem akarok nagyot tévedni
Pl. néhány pontra a járólap fugáiba is bele szeretnék apliákálni néhány ilyen szközt a padlófűtés figyelése végett

Lehet ez már nagyon elveteműltnek tűnik, de ha már elkezdtem, szeretnék egy igen korrekt rendszert összeállítani

(Bocs a kisregényért)