BOD kezeés

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Válasz küldése
nagygabor679
DrótVégénSzéndarab

BOD kezeés

Hozzászólás Szerző: nagygabor679 »

Sziasztok!

Szereném használatba venni az atmega48 brown-out funkcióját. Azonban sehol nem találok egy lépésről-lépésre leírást, vagy demot.
Így már az első lépésnél elakadtam, mert a BODEN, BODLEVEL bitek közül a BASCOM Lock and Fuse bits felületén csak a BODLEVEL-t tudom beállítani, BODEN bitet nem találok.
És a következő lépés sem világos, hogy olvasom ki brownout bitet újrainduláskor? Valahogy úgy mint ahogy a watchdog bitet találtam egy példaprogramban?

bWD=peek(0) ' read the wd flag
Print "Watchdog test"
If bwd.wdrf = 1 Then ' there was a WD overflow
Wdbit = 1 'store the flag
End If

Köszi előre is!
nagygabor679
DrótVégénSzéndarab

Re: BOD kezeés

Az előző kérdésemre lehetséges válasz, hogy a BASCOM automatikusan beállítja a BODEN bitet, ha a BODLEVEL-hez valami feszültség értéket megadok?
Viszont akkor a következő kérdés; miért van az, hogy 1.8V-ra állítom, és utána nem fut a programom, mintha máris folyamatosan reset állapotban lenne? A tápfesz garantáltan 5.00V, megmértem...
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Mert nincs is demo. Ez biztosítékbit beállítás és programból nem állítgatható.
BOD: Ha eléri ezt a feszültséget a tápfesz, a chipet resetben tartja. Ha a fesz visszaemelkedik, akkor a chip reset állapotból (újrakezdi) a programot.

Kiolvasás: MCUSR regiszterben van benne...
BOD, WDT, External reset, PowerOn reset, JTAG/dW reset.
nagygabor679
DrótVégénSzéndarab

Köszönöm, kicsit félre értettem a működését! Működik a BOD, csak ráadásul az atmeg48-asom meg volt bolondulva, ha állítgattam biztosíték bitet, azonnal és álllandóan resetelt, mint kiderült valószínűleg tápfesz ingadozási dolgok miatt.
Válasz küldése