Sziasztok!
Arduinomból robotot kezdtem el építeni. Először egy olyan házilagos motor shieldel próbálkoztam amely csak 3 állásban tudja kezelni a motorokat(előre,stop,hátra). De rá kellett jöjjek, hogy a motorok nem ugyan olyan sebességgel forognak, így felszereltem egy előre gyártott motor shieldet, viszont ez 4 sima motort + két szervót üzemeltet, így már nem nagyon maradt hely LCD-nek és ultrahang szenzornak. Ezért elővettem a következő oldalt: http://hobbirobot.hu/content/vonalkovet ... -kezdoknek legyártottam a motor shieldet egy kis különbséggel, CD4069UBE ic-t használtam sima CD4069-es helyett. Na és a problémám: a motorokat nem kezeli rendesen a shield. Az irány pin akár low akár high ugyan abba az irányba forog a motor. Ha a pwm jel 0 akkor a motor teljes sebességgel forog előre, ha 125 azaz fél érték körül van akkor áll a motor és 255-ös pwm jel esetén hátrafelé forog. A kérdésem az lenne, hogy ezt okozhatja-e a két ic közti különbség?
Előre is köszönöm válaszotok!
Arduino házi készítésű motor shield.
Re: Arduino házi készítésű motor shield.
Ott valami más van. A PWM egyben nálad irányváltó is....
Rendben, akkor átnézem a forrasztásokat hátha valahol érintkezik az irány és a pwm jel.
- zoli_varga
- DrótVégénSzéndarab
Az l293 irány bemenete legyen direktben vcc vagy gnd szinten hogy kihagyd a cd 4069 lehetséges hibáját.
Csak pwm jellel teszteld le.
Csak pwm jellel teszteld le.