AVR/64bit
AVR/64bit
Van egy Atmega128-as mikrokontrollerem, 32 bites gépen használtam eddig ott tökéletesen működött. 64 bitesen(Windows 10 alatt) viszont nem akar. Az eszközkezelöben látni, viszont amikor átakarok tölteni egy programot akkor felugrik a "could not connect jtagice" ablak mindig.
Valakinek valami ötlete?
Valakinek valami ötlete?
Re: AVR/64bit
Oprendszer? Driver? Verzió? Milyen programozóSW?
Gép lett e cserélve alatta? USB táp?
Mi változott? Melyik JTAGICE? MKI? MKII JTAGICE? Dragon?
Lett cserélve a gép, eddig egy 32 bites gép volt mostmár egy 64 bites laptop. Oprendszer Windows 10, Driveraz ftdi honlapjárol szedtem le)64 bites windowsra: CDM v2.12.12 WHQL Certified, AVR Studio 4 alatt használom, MKII-es JtagiceRobert írta:Oprendszer? Driver? Verzió? Milyen programozóSW?
Csak az változott, hogy 64 bites gépre kötöttem rá.
A COM port száma 1...7 közt legyen.
Erre direkt figyeltem. Ez is megvan.Robert írta:A COM port száma 1...7 közt legyen.
FTDI driverből a égi 2.12-t tedd fel. FTCleannal töröld az újakat.
Nekem ezaz FTClean nem szedte le a drivert..rádugtam a vasat és ugyanúgy felismerte a vasat.. manuálisan letöröltem a drivert, majd felraktam a régebbi verziót de nem jártam sikerrel.. Lehet a windows10 a gond.. valószÍnűleg próbálkozok egy másik op rendszerrel..Robert írta:FTDI driverből a égi 2.12-t tedd fel. FTCleannal töröld az újakat.
Jhane írta:Nekem ezaz FTClean nem szedte le a drivert..rádugtam a vasat és ugyanúgy felismerte a vasat.. manuálisan letöröltem a drivert, majd felraktam a régebbi verziót de nem jártam sikerrel.. Lehet a windows10 a gond.. valószÍnűleg próbálkozok egy másik op rendszerrel..Robert írta:FTDI driverből a égi 2.12-t tedd fel. FTCleannal töröld az újakat.
Rendeltem a tavir webshopból egy STK500-as programozót, rádugtam ere a fejlesztőpanelre. A mikrokontroller ic-je azonnal elkezdett drasztikusan melegedni.
Igaz, nem a JTAG csatlakozóra kötötted a STK500-at?
A tápok nem vesztek össze? Ha a panel önálló táppal rendelkezik, akkor a STK500-on a forraszjumpert vedd le!
A STK500 USB csatlakozó mellett melegszik a "biztosíték"? Ekkor a céláramkörödben rövidzár van és az USB-ről táplálod (vagy a céláramkör áramfelvétele >100mA).
FTClean 1 indítással max 4 db-ot szed le.
Nálam 14 db-hoz 4x kell indítani.
A tápok nem vesztek össze? Ha a panel önálló táppal rendelkezik, akkor a STK500-on a forraszjumpert vedd le!
A STK500 USB csatlakozó mellett melegszik a "biztosíték"? Ekkor a céláramkörödben rövidzár van és az USB-ről táplálod (vagy a céláramkör áramfelvétele >100mA).
Robert írta:Igaz, nem a JTAG csatlakozóra kötötted a STK500-at?
Drivereket sikeresen leszedtem utólag az ft cleannel, nem volt gond.
Jtag-et természetesen nem kötöttem rá ebben az esetben. A fejlesztőpanel maga rendelkezik önálló tápellátással. Arra gyanakszom én is, hogy a céláramkörben van maga
rövidzár. Már csak azt nem értem, hogy a Jtagemet maga a gép miért nem ismeri fel, az Stk500-ast rákötöttem egyből sikerrel jártam.