Bascom 1.11.8.5 és 1.11.8.4 programozás STK200 segítségével

Bascom, Wiring és Arduino frissítések, hátterei esetleges hibái
Robert
Elektronbűvölő

Bascom 1.11.8.5 és 1.11.8.4 programozás STK200 segítségével

Hozzászólás Szerző: Robert »

Többször előjött, hogy a Bascom 1.11.8.4beta és a Bascom 1.11.8.5reg nem szereti a STK200 programozót. Csupa 0-t ad vissza....

Két-három nap szívás után meglett a hiba oka (meg a régi 8.3-assal is be lehetett égetni a 8.5-ben fordított file-t...):

Nem hagyott nyugodni a probléma....

A IOSetup.exe feltelepít egy TVicPort.dll nevű file-t valahova (Bascom könyvtáron kívülre kerül, ha a könyvtárakat nem(nem jól) állítjuk be.
Ezt a file-t a BASCOM könyvtárba másolva az STK200 teljesen jól működik a 1.11.8.4 és az 1.11.8.5 alatt is (az eredeti helyéről ne elmozgassuk, hanem másoljuk!)

Leírás a funkcióról:
http://www.entechtaiwan.com/dev/port/index.shtm

Bevezetésre az XP 64bit és a VISTA kompatibilitás miatt került.
Gyakorlatilag a port95nt utódja.

Így már teljesen jól lehet programozi a LPT portos holmival - újra...
zb
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: zb »

Üdv a fórumlakóknak!

Az érdekelne, hogy tudta már használni valaki bármelyik bascom verziót (64bites) Vista alatt? Mert én nem...
A legtöbb "eredményt az 1.11.8.7-es verzióval értem el, ő már nem küld hibaüzenetet ha elindítom. De programozni nem hajlandó (ja, STK200-ról van szó)
Setupio futtatva. Az a bizonyos dll fájl csak a bascom könyvtárában található meg. Ez jó így? Gondolom igen. A hardverrel nincs gond az 100%. Jól jönne egy kis segítség nagyon. Már nem tudok mit kitalálni

Zoli
Robert
Elektronbűvölő

Pedig Vista alatt mennie kell(ene).

Az 1.11.8.5 illetve 1.11.8.6 is megy. Ha nem programoz, akkor a IO kezelést nem jól telepítetted.

Nem írtad milyen verzió, Reg v. Demo....
zb
Újonc
Újonc

Demo. De mit lehet elrontani az kezelés telepítésében? setupio nem kérdez semmit. Azt ellenőriztem hogy a TVicPort.dll a bascom telepítési könyvtárában legyen, ott is volt. Mit lehet még tenni?
Robert
Elektronbűvölő

A telepítési könyvtárat el lehet rontani, valamint a sys állomány a servicesek közé nem töltődik be és így nem működik.
zb
Újonc
Újonc

Megvan a "hiba". A sys-es dologgal ébresztettél bennem ötletet. Bár rendszergazdai jogokkal rendelkezik a fiókom, úgy tűnik mégsem volt ez elég. Ha a setupio.exe-n jobb gombbal kattintva, futtatás rendszergazdaként menüpontal indítom és úgy telepítem, akkor működik... Amúgy nem.
Köszi az ötletet és a segítséget.
Robert
Elektronbűvölő

Nagyon szívesen...
A Vista még eléggé gyerekcipőben van, ezért (sem) álltam még át rá. Amennyi szívás van vele, kb. az első SP-ig nincs is tervezve... Meg a Vista miatt a PCbővítés alapötlete sem igazán lelkesít...;)
zb
Újonc
Újonc

Én sem vettem volna elő a vistát, ha nem veszek új pc-t. :) (tehát nálam fordítva ment a dolog.) de valahogy megtetszett. szerintem jó oprendszer lesz belőle, a 2. SP után :). De komolyan. Egyedül a bascom szivatott meg ezzel a dologgal. Egyébként egy 3,4Ghz-es proci van a gépben 4GB rammal. Állandóan fut egy hw monitor, prociból lehet hogy jól jön ekkora, de ramból bőven elég lenne a fele is. Akár mit csináltam eddig vele, soha nem ment a kihasznlátsága 40% fölé.
(ez a téma már viszont nem illik ebbe a fórumba, csak azért írtam le, mert gondoltam érdekel. töröld ezt a hozzászólást ha elolvastad)
Robert
Elektronbűvölő

:). Szóval erőmű csak azért hogy az Oprendszer fusson... mondjuk a Bascom is a 8.3 -> 8.5 váltáskor erőforrásigényesebb lett az új felület miatt. Sőt, ha nagyon belésul, akkor a pdf nézegető fogja vissza a gépet, ekkor a pluginok közül ki kell venni!

Ez intel chipes alaplapokon fordult elő..
luxman
Biztosítékgyilkos

Hozzászólás Szerző: luxman »

Üdv valaki elküldené nekem ezt: IOSetup.exe

1.11.8.7 bascommal próbálok programozni, de sehogy se akarja látni az ict
Robert
Elektronbűvölő

A Filecsere-bere alatt: IOSetup.exe_
luxman
Biztosítékgyilkos

Hozzászólás Szerző: luxman »