Bascom 1.11.8.5 és 1.11.8.4 programozás STK200 segítségével
Bascom 1.11.8.5 és 1.11.8.4 programozás STK200 segítségével
Többször előjött, hogy a Bascom 1.11.8.4beta és a Bascom 1.11.8.5reg nem szereti a STK200 programozót. Csupa 0-t ad vissza....
Két-három nap szívás után meglett a hiba oka (meg a régi 8.3-assal is be lehetett égetni a 8.5-ben fordított file-t...):
Nem hagyott nyugodni a probléma....
A IOSetup.exe feltelepít egy TVicPort.dll nevű file-t valahova (Bascom könyvtáron kívülre kerül, ha a könyvtárakat nem(nem jól) állítjuk be.
Ezt a file-t a BASCOM könyvtárba másolva az STK200 teljesen jól működik a 1.11.8.4 és az 1.11.8.5 alatt is (az eredeti helyéről ne elmozgassuk, hanem másoljuk!)
Leírás a funkcióról:
http://www.entechtaiwan.com/dev/port/index.shtm
Bevezetésre az XP 64bit és a VISTA kompatibilitás miatt került.
Gyakorlatilag a port95nt utódja.
Így már teljesen jól lehet programozi a LPT portos holmival - újra...
Két-három nap szívás után meglett a hiba oka (meg a régi 8.3-assal is be lehetett égetni a 8.5-ben fordított file-t...):
Nem hagyott nyugodni a probléma....
A IOSetup.exe feltelepít egy TVicPort.dll nevű file-t valahova (Bascom könyvtáron kívülre kerül, ha a könyvtárakat nem(nem jól) állítjuk be.
Ezt a file-t a BASCOM könyvtárba másolva az STK200 teljesen jól működik a 1.11.8.4 és az 1.11.8.5 alatt is (az eredeti helyéről ne elmozgassuk, hanem másoljuk!)
Leírás a funkcióról:
http://www.entechtaiwan.com/dev/port/index.shtm
Bevezetésre az XP 64bit és a VISTA kompatibilitás miatt került.
Gyakorlatilag a port95nt utódja.
Így már teljesen jól lehet programozi a LPT portos holmival - újra...
Üdv a fórumlakóknak!
Az érdekelne, hogy tudta már használni valaki bármelyik bascom verziót (64bites) Vista alatt? Mert én nem...
A legtöbb "eredményt az 1.11.8.7-es verzióval értem el, ő már nem küld hibaüzenetet ha elindítom. De programozni nem hajlandó (ja, STK200-ról van szó)
Setupio futtatva. Az a bizonyos dll fájl csak a bascom könyvtárában található meg. Ez jó így? Gondolom igen. A hardverrel nincs gond az 100%. Jól jönne egy kis segítség nagyon. Már nem tudok mit kitalálni
Zoli
Az érdekelne, hogy tudta már használni valaki bármelyik bascom verziót (64bites) Vista alatt? Mert én nem...
A legtöbb "eredményt az 1.11.8.7-es verzióval értem el, ő már nem küld hibaüzenetet ha elindítom. De programozni nem hajlandó (ja, STK200-ról van szó)
Setupio futtatva. Az a bizonyos dll fájl csak a bascom könyvtárában található meg. Ez jó így? Gondolom igen. A hardverrel nincs gond az 100%. Jól jönne egy kis segítség nagyon. Már nem tudok mit kitalálni
Zoli
Megvan a "hiba". A sys-es dologgal ébresztettél bennem ötletet. Bár rendszergazdai jogokkal rendelkezik a fiókom, úgy tűnik mégsem volt ez elég. Ha a setupio.exe-n jobb gombbal kattintva, futtatás rendszergazdaként menüpontal indítom és úgy telepítem, akkor működik... Amúgy nem.
Köszi az ötletet és a segítséget.
Köszi az ötletet és a segítséget.
Én sem vettem volna elő a vistát, ha nem veszek új pc-t.
(tehát nálam fordítva ment a dolog.) de valahogy megtetszett. szerintem jó oprendszer lesz belőle, a 2. SP után
. De komolyan. Egyedül a bascom szivatott meg ezzel a dologgal. Egyébként egy 3,4Ghz-es proci van a gépben 4GB rammal. Állandóan fut egy hw monitor, prociból lehet hogy jól jön ekkora, de ramból bőven elég lenne a fele is. Akár mit csináltam eddig vele, soha nem ment a kihasznlátsága 40% fölé.
(ez a téma már viszont nem illik ebbe a fórumba, csak azért írtam le, mert gondoltam érdekel. töröld ezt a hozzászólást ha elolvastad)
(ez a téma már viszont nem illik ebbe a fórumba, csak azért írtam le, mert gondoltam érdekel. töröld ezt a hozzászólást ha elolvastad)