Kedves Robert!
Szeretnék összeállítani egy időzítő kapcsolást.
Minden rendben lenne de az időalap nem akar úgy működni ahogy kellene.
Nem kell nagyon nagy pontosság de ennél jobbat szeretnék.
16 Mhz kristállyal 256 osztással nagyjából össze is jött de a kb 5% hida nem akar eltünni.
Hiába írom be a kezdeti időt TIME1=3050 nem változik semmit. Sőt akármit írok be, az eredmény u.a.
Kérdésem az hogy mit rontok el?
Válaszát előre is köszönöm.
BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNOK.
Igyula
Pontos időzítés
Re: Arduino-1.7.11 (Arduino.org)
Kód? Pontos verzió? Op.rendszer? Chip?
viewtopic.php?f=23&t=828
Soha ne kérj úgy segítséget, hogy : ez a feladat és valaki oldja meg. Ha nem írsz javaslatot, nem írod le, hogy utánanéztél és az a megoldás tetszik, mert... ez nem, mert és különben is a kódban itt és itt nem jutok előre és ebben kéne segítség...
viewtopic.php?f=23&t=828
Soha ne kérj úgy segítséget, hogy : ez a feladat és valaki oldja meg. Ha nem írsz javaslatot, nem írod le, hogy utánanéztél és az a megoldás tetszik, mert... ez nem, mert és különben is a kódban itt és itt nem jutok előre és ebben kéne segítség...
http://www.tavir.hu - a gazda 
Re: Pontos időzítés
Ezzel kapcsolatos rész így néz ki.
$regfile = "m328pdef.dat"
$crystal = 16000000
------
....
......
Config Timer1 = Timer , Prescale = 256
On Timer1 Ido
Enable Interrupts
Enable Timer1
Timer1 = 3035
....
do
locate 1,4
lcd perc; ":" ;Mp
....
ido:
mp=mp+1
if mp =60 then
perc=perc+1
mp=0
endif
return
A többi része a programnak jól működik, Sok vezérlési feladatot oldok meg de ez kifogott rajtam.
Nem szeretnék külső órát használni mert akkora pontosságra nincs szükségem és korlátozottak a méretek stb.
Már ha 1%-ra le tudnám vinni akkor nagyon jó lenne.
$regfile = "m328pdef.dat"
$crystal = 16000000
------
....
......
Config Timer1 = Timer , Prescale = 256
On Timer1 Ido
Enable Interrupts
Enable Timer1
Timer1 = 3035
....
do
locate 1,4
lcd perc; ":" ;Mp
....
ido:
mp=mp+1
if mp =60 then
perc=perc+1
mp=0
endif
return
A többi része a programnak jól működik, Sok vezérlési feladatot oldok meg de ez kifogott rajtam.
Nem szeretnék külső órát használni mert akkora pontosságra nincs szükségem és korlátozottak a méretek stb.
Már ha 1%-ra le tudnám vinni akkor nagyon jó lenne.
Végre rájöttem hol hibáztam. A kezdeti érték megadása után kell indítani mindig.
Minden működik
Köszönöm
Minden működik
Köszönöm
M32 chipre külső 32k kvarc a TOSC1/TOSC2 lábra. És a Clock eljárással a sectic adja azonnal a másodpercet. Timer2-t lövöd el rá, nem kell külső RTC.
http://www.tavir.hu - a gazda