AVR+RFID kártyaolvasó (hibás olvasás?)
Beleütköztem egy elég érdekes hibába pár napja.
A jelenség lényege, hogya Mega128 Uart1-en van összekapcsolva a CWL-1 modullal megszakításos módban.
A sima EM kártyákat jól olvassa, annyit tudni kell ezekről, hogy 5byte-ot küld ki sikeres olvasásnál, a HCS410 4byte-ot.
De ha HCS410-es kártyát tartok oda, nem olvassa be, még megszakítás sem generálódik (de az EM továbbra is jól megy!)...ha...és most jön az érdekesség: a Timer3 PWM módban fut (a,b,c) és az előosztő étéke 256-nál kissebb!!
Vagyis ha az érték már 256, akkor beolvassa a HCS410-et is.
Miért befolyásol a Timer3 Prescale egy HW-es Uartot? De az is csak a fent leírt módon, vagyis egyik kártya tipust beolvassa, a másikat nem...
Külső zavarra is gondoltam amit a PWM okoz, s az UART meg "vesz", mert ez a leg logikusabb, de akkor mért van az, hogy egyik tipust MINDIG olvassa a másikat SOHA nem??? És kipróbáltam 3-4 EM-mel, azokat is gond nélkül lekezelte, s a HCS-ekből egyet sem, vagyis nem az van, hogy néha igen, néha nem...
Valami találkozott már ilyennel?
A jelenség lényege, hogya Mega128 Uart1-en van összekapcsolva a CWL-1 modullal megszakításos módban.
A sima EM kártyákat jól olvassa, annyit tudni kell ezekről, hogy 5byte-ot küld ki sikeres olvasásnál, a HCS410 4byte-ot.
De ha HCS410-es kártyát tartok oda, nem olvassa be, még megszakítás sem generálódik (de az EM továbbra is jól megy!)...ha...és most jön az érdekesség: a Timer3 PWM módban fut (a,b,c) és az előosztő étéke 256-nál kissebb!!
Vagyis ha az érték már 256, akkor beolvassa a HCS410-et is.
Miért befolyásol a Timer3 Prescale egy HW-es Uartot? De az is csak a fent leírt módon, vagyis egyik kártya tipust beolvassa, a másikat nem...
Külső zavarra is gondoltam amit a PWM okoz, s az UART meg "vesz", mert ez a leg logikusabb, de akkor mért van az, hogy egyik tipust MINDIG olvassa a másikat SOHA nem??? És kipróbáltam 3-4 EM-mel, azokat is gond nélkül lekezelte, s a HCS-ekből egyet sem, vagyis nem az van, hogy néha igen, néha nem...
Valami találkozott már ilyennel?
Én voltam álmos éjjel, vagy ez egy új topic?
Egy LCD RGB háttérvilágítását szabályozom a 3PWM kimenettel.
LM2575-ös 1A-es táp IC van a panelon, annak nyugodtan bírni kell a max. 3x60mA-t és még pár apróságot...
Énis minden ilyenre gondoltam, de akkor nem lenne az, hogy egyik tipust olvassa mindig, a másikat meg olyankor soha...ez valami hiba lesz a programban, persze ez ugyanaz a kb 4000soros, amit múltkor sem akartam ide beszúrni
Egy LCD RGB háttérvilágítását szabályozom a 3PWM kimenettel.
LM2575-ös 1A-es táp IC van a panelon, annak nyugodtan bírni kell a max. 3x60mA-t és még pár apróságot...
Énis minden ilyenre gondoltam, de akkor nem lenne az, hogy egyik tipust olvassa mindig, a másikat meg olyankor soha...ez valami hiba lesz a programban, persze ez ugyanaz a kb 4000soros, amit múltkor sem akartam ide beszúrni
Érdekelne, hogy milyen rgb kijelzőt használsz? a mérete lenne a legfontosabb.
Szeretnék én is kipróbálni rgb-set de csak kicsiket találtam amiket hajt az avr bascommal vállvetve.
Illetve ha vannak hozzá forrás kódok azokat is meg köszönném.
RFID-vel hamarosan fogok foglakozni de szerintem én inkább gyárit veszek.
Szeretnék én is kipróbálni rgb-set de csak kicsiket találtam amiket hajt az avr bascommal vállvetve.
Illetve ha vannak hozzá forrás kódok azokat is meg köszönném.
RFID-vel hamarosan fogok foglakozni de szerintem én inkább gyárit veszek.
- Theophrast
- SzínkódFestő
Szép estét
picit talán off, de ezért az egy kérdésért nem szerettem volna új témát nyitni.
Adott egy kb 3,5MHz en rezgő adó és egy tőle 6 centire lévő vevő, amelyek induktiv csatolásban állnak egymással. Szépen lehet velük energiát továbbitani, azonban jólenne ha adatot is sikerülne. Arra gondoltam hogy a passziv RFID modulokhoz hasonlóan a vevő részen csücsül egy avr, aki változtatja a vevőben a terhelést így adva le az értékes információt az olvasó számára.
Kérdés:
Hogy csinálják a nagyok?
gondolom nem az adóba befolyt áramerősséget mérik
mi a detektálás elve?
átnyálaztam sok sok kigooglizott oldalt, kb ennyi információt találtam:
" az olvasó érzékeli a kártya által megváltoztatott elektromágneses mezőt"
Értem én hogy gőzgép, de mi hajtja?
Kérem valaki mesélje el nekem hogy mi alapján detektálják a küldött információt az RFID olvasók.
Előre is köszönöm
Theophrast
picit talán off, de ezért az egy kérdésért nem szerettem volna új témát nyitni.
Adott egy kb 3,5MHz en rezgő adó és egy tőle 6 centire lévő vevő, amelyek induktiv csatolásban állnak egymással. Szépen lehet velük energiát továbbitani, azonban jólenne ha adatot is sikerülne. Arra gondoltam hogy a passziv RFID modulokhoz hasonlóan a vevő részen csücsül egy avr, aki változtatja a vevőben a terhelést így adva le az értékes információt az olvasó számára.
Kérdés:
Hogy csinálják a nagyok?
gondolom nem az adóba befolyt áramerősséget mérik
mi a detektálás elve?
átnyálaztam sok sok kigooglizott oldalt, kb ennyi információt találtam:
" az olvasó érzékeli a kártya által megváltoztatott elektromágneses mezőt"
Értem én hogy gőzgép, de mi hajtja?
Kérem valaki mesélje el nekem hogy mi alapján detektálják a küldött információt az RFID olvasók.
Előre is köszönöm
Theophrast
"A passzív UHF rendszerek úgynevezett "propagation" csatolást alkalmaznak. Ebben az esetben az olvasó és a tag nem alkot elektromágneses mező, hanem az olvasó által kibocsátott energiát a tag arra használja, hogy az antennáján megváltoztatja terhelést és egy módosított jelet sugároz vissza. Ezt nevezik backscatter-nek. "
http://www.bcs.hu/index.php?akt_menu=294
http://www.bcs.hu/index.php?akt_menu=294
- Theophrast
- SzínkódFestő
Köszönöm
Azt hiszem valami halványan kezd közvonalazódni előttem
A következő kapcsolást építettem meg:

Kérdés:
Tegyük fel a vevő oldalon C5 vagy a C6 kondenzátorral párhuzamosan beteszek egy tranzisztort aminek a bázisára AVR el mondjuk 1 kHz es jelet adok (gyakorlatilag rövidrezárom a vevőt így 0-ra változtatva az antennán lévő terhelést).
ezt az 1kHz es indagozást én hol fogom "látni" az olvasóban?
Elnézést hogy ennyit kérdezek és nem kísérletezek, de elég soká fogok oszcilloszkóp-közelbe jutni.
Azt hiszem valami halványan kezd közvonalazódni előttem
A következő kapcsolást építettem meg:

Kérdés:
Tegyük fel a vevő oldalon C5 vagy a C6 kondenzátorral párhuzamosan beteszek egy tranzisztort aminek a bázisára AVR el mondjuk 1 kHz es jelet adok (gyakorlatilag rövidrezárom a vevőt így 0-ra változtatva az antennán lévő terhelést).
ezt az 1kHz es indagozást én hol fogom "látni" az olvasóban?
Elnézést hogy ennyit kérdezek és nem kísérletezek, de elég soká fogok oszcilloszkóp-közelbe jutni.