AVR+RFID kártyaolvasó (hibás olvasás?)

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Válasz küldése
norbi
Chipgyilok

Hozzászólás Szerző: norbi »

Beleütköztem egy elég érdekes hibába pár napja.
A jelenség lényege, hogya Mega128 Uart1-en van összekapcsolva a CWL-1 modullal megszakításos módban.

A sima EM kártyákat jól olvassa, annyit tudni kell ezekről, hogy 5byte-ot küld ki sikeres olvasásnál, a HCS410 4byte-ot.
De ha HCS410-es kártyát tartok oda, nem olvassa be, még megszakítás sem generálódik (de az EM továbbra is jól megy!)...ha...és most jön az érdekesség: a Timer3 PWM módban fut (a,b,c) és az előosztő étéke 256-nál kissebb!!

Vagyis ha az érték már 256, akkor beolvassa a HCS410-et is.
Miért befolyásol a Timer3 Prescale egy HW-es Uartot? De az is csak a fent leírt módon, vagyis egyik kártya tipust beolvassa, a másikat nem...

Külső zavarra is gondoltam amit a PWM okoz, s az UART meg "vesz", mert ez a leg logikusabb, de akkor mért van az, hogy egyik tipust MINDIG olvassa a másikat SOHA nem??? És kipróbáltam 3-4 EM-mel, azokat is gond nélkül lekezelte, s a HCS-ekből egyet sem, vagyis nem az van, hogy néha igen, néha nem...

Valami találkozott már ilyennel?
kapu48
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: kapu48 »

És mit kapcsolgat a PWM? Elképzelhető, hogy tulterheli a tápot!
norbi
Chipgyilok

Hozzászólás Szerző: norbi »

Én voltam álmos éjjel, vagy ez egy új topic? :)

Egy LCD RGB háttérvilágítását szabályozom a 3PWM kimenettel.
LM2575-ös 1A-es táp IC van a panelon, annak nyugodtan bírni kell a max. 3x60mA-t és még pár apróságot...

Énis minden ilyenre gondoltam, de akkor nem lenne az, hogy egyik tipust olvassa mindig, a másikat meg olyankor soha...ez valami hiba lesz a programban, persze ez ugyanaz a kb 4000soros, amit múltkor sem akartam ide beszúrni :)
szovhoz
Bitfaragó

Hozzászólás Szerző: szovhoz »

Érdekelne, hogy milyen rgb kijelzőt használsz? a mérete lenne a legfontosabb.

Szeretnék én is kipróbálni rgb-set de csak kicsiket találtam amiket hajt az avr bascommal vállvetve.

Illetve ha vannak hozzá forrás kódok azokat is meg köszönném.

RFID-vel hamarosan fogok foglakozni de szerintem én inkább gyárit veszek.
Theophrast
SzínkódFestő

Hozzászólás Szerző: Theophrast »

Szép estét

picit talán off, de ezért az egy kérdésért nem szerettem volna új témát nyitni.
Adott egy kb 3,5MHz en rezgő adó és egy tőle 6 centire lévő vevő, amelyek induktiv csatolásban állnak egymással. Szépen lehet velük energiát továbbitani, azonban jólenne ha adatot is sikerülne. Arra gondoltam hogy a passziv RFID modulokhoz hasonlóan a vevő részen csücsül egy avr, aki változtatja a vevőben a terhelést így adva le az értékes információt az olvasó számára.

Kérdés:
Hogy csinálják a nagyok?
gondolom nem az adóba befolyt áramerősséget mérik :)
mi a detektálás elve?

átnyálaztam sok sok kigooglizott oldalt, kb ennyi információt találtam:
" az olvasó érzékeli a kártya által megváltoztatott elektromágneses mezőt" :roll:
Értem én hogy gőzgép, de mi hajtja? :D

Kérem valaki mesélje el nekem hogy mi alapján detektálják a küldött információt az RFID olvasók.

Előre is köszönöm
Theophrast
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

"A passzív UHF rendszerek úgynevezett "propagation" csatolást alkalmaznak. Ebben az esetben az olvasó és a tag nem alkot elektromágneses mező, hanem az olvasó által kibocsátott energiát a tag arra használja, hogy az antennáján megváltoztatja terhelést és egy módosított jelet sugároz vissza. Ezt nevezik backscatter-nek. "

http://www.bcs.hu/index.php?akt_menu=294
Theophrast
SzínkódFestő

Hozzászólás Szerző: Theophrast »

Köszönöm

Azt hiszem valami halványan kezd közvonalazódni előttem :P
A következő kapcsolást építettem meg:
Kép

Kérdés:
Tegyük fel a vevő oldalon C5 vagy a C6 kondenzátorral párhuzamosan beteszek egy tranzisztort aminek a bázisára AVR el mondjuk 1 kHz es jelet adok (gyakorlatilag rövidrezárom a vevőt így 0-ra változtatva az antennán lévő terhelést).
ezt az 1kHz es indagozást én hol fogom "látni" az olvasóban?

Elnézést hogy ennyit kérdezek és nem kísérletezek, de elég soká fogok oszcilloszkóp-közelbe jutni. :roll:
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Ha rövidrezárod a kondit: a tekercs beterhel... de a kondival meg lyukszűrő. és látoda betáp oldalon....
A változás igen kicsi lesz. Nézd meg a EM4095 jelű chipet. Ott az adatlap szépen leírja....
Válasz küldése