PWM + enkóder. Hogy lesz timerből még több?

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Válasz küldése
feherbalint
DrótVégénSzéndarab

Hozzászólás Szerző: feherbalint »

Sziasztok!
A rescue robotomon dolgozok. A mai nap a suliban ülve beugrott, hogy én az atmega16-os procim 3 timer-ét elhasználtam a 4 PWM csatornára. Ezzel nincs is semmi baj, csak hogy nekem még van egy encoderem az egyik megszakítás bemeneten. Az encoderrel a robot kerekének sebességét akarom mérni, tehát nekem ismernem kellene a két bejövő impulzus közti időt, csak erre kellene egy timer. Esetleg másképp meg tudnám oldani? Már gondoltam arra is, hogy egy másik prcival lemérem a sebességet, és elküldöm az atmgea16-nak, de jobban szeretném egy procival megcsinálni, ha lehetséges.
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

SW PWM? és így az egyik timert lövöd csak el....

Illetve M16 helyett M164 chip?
3 Timer, de 6 PWM csatorna (2-2 timerenként...)
feherbalint
DrótVégénSzéndarab

Köszi a választ, szerintem megnézem ezt a szoftveres PWM-et, meg a nyák már kész van, és nem akarok procit cserélgetni benne. Remélem itt a fórumon találok valamit, vagy a súgóban.
szerk: a szoftveres pwm-nél 1 timerre rá tudok tenni 4 pwm csatornát?
feherbalint
DrótVégénSzéndarab

Bocsi hogy már megint én. Nem találtam még egy szoftveres pwm forráskódot sem. :( Akinek esetleg van, kérem, másolja már ide be. Keresgélek tovább, hátha lesz, de ha valakinek van, kérem ne tartsa magában :D
SirLeslie
Pákabűvész

Hozzászólás Szerző: SirLeslie »

feherbalint írta:Bocsi hogy már megint én. Nem találtam még egy szoftveres pwm forráskódot sem. :( Akinek esetleg van, kérem, másolja már ide be. Keresgélek tovább, hátha lesz, de ha valakinek van, kérem ne tartsa magában :D

Parancsolj
feherbalint
DrótVégénSzéndarab

Köszönöm! Azt hiszem, hogy ehhez már csak holnap reggel lesz erőm. :D Így első ránézésre úgy gondolom, hogy elég lesz megérteni, meg kiszedni a nekem kellő részt. 8O Remélem sikerülni fog. :lol:
feherbalint
DrótVégénSzéndarab

Azt hiszem, hogy mostmár működik, remélem hogy semmi nem fog bezavarni a szoftveres pwm-nek. Köszönöm az eddigi segítő hozzászólásokat!
Válasz küldése