Még egy kérdés ide, i2c buszon van az lcd-m a portbővítővel, és egy ds1307 RTC. Ha beteszem az lcd kezelést nem olvassa ki az időt, mitől lehet?
i2c címek:
Nem a sült galambról van szó, szimplán csak nem értem--> kérdeztem.
Nem kérem hogy csináljátok meg, akkor azt kértem volna és dobtam volna fel pénzt is. Csak szerettem volna megérteni mert hiába olvasgatok egyre kuszább az egész.
De inkább keresek valami egyszerűbbet.
Hamu a fejemre ....
Én leragadtam a PCF ic-nél. Abban van ilyen voltage-detect. Ebben annyi van csak, hogyha a tápfesz elmegy - átkapcsol külső elemre. Ha az elem elmegy - akkor nincs semmi visszajelzésed .
Szóval amit tenni tudsz:
- AVR-rel méred az elemfeszt
- OraIC csere PCF8563T-re. Ott meg neked kell egy diódával megmondani, hogy táp vagy elemről járjon...
Hát igen ... nehéz is lett volna megtalálni és megérteni a működését annak a vl nek... föleg ha nincs.
Na mind egy akkor nem foglalkozunk vele, majd ha baja van úgyis valami ilyet ad vissza idő helyett @B/@B/@B @B:@B:@B, majd abból tudom hogy elemes... azért köszi.
sültgalamb:D
Sziasztok!
Van egy apró gondom, DS1307 RTC -vel. Elvileg tudja az SQW/OUT lábon az 1 Hz-es jelet adni, de ehhez be kellene billenteni a 07H címen a 4. bitet 1-re Bascom-ban... Gyárilag nullán van...
Tudna valaki ebben segíteni nekem?
DS 1307 pdf/5.lap