nem programoz az stk200

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Válasz küldése
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10118
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robert »

Nem Alapban jónak kell(ene) lennie. Az ellenállással nem tudod felhúzni:(

Kivéve, ha a 244-esed openCollectoros (de úgy tudom nem az).


A244-ből F, HC, HCT sorozatúakat már használtam. Egyiknél sem volt ilyen hiba.
Avatar
herc1234
Bitfaragó
Hozzászólások: 459
Csatlakozott: 2007. február 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Törökbálint

Hozzászólás Szerző: herc1234 »

sima LS nél is ugyanaz van de azt hiszem marad a kézi reset belerakok egy kapcsolót
úgyis csak a programfinomításra kell
majd ha nagyobb mennyiséget kell lenyomatnom veszek tőlled egy usb-st :D
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10118
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robert »

Ha van sorosport:
Bootloadert berakni. A leggyorsabban azzal programozol.
EEEPOM:~70byte/sec
Flash memória: ~750-800 byte / sec....


Én M16 és M32-t márb így készítem fel a működésre. Minta a Bascomban van. Max testreszabod....

Egy M32 programja ~ 1/2 perc alatt letöltődik....
Avatar
herc1234
Bitfaragó
Hozzászólások: 459
Csatlakozott: 2007. február 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Törökbálint

Hozzászólás Szerző: herc1234 »

nem a program hanem az adatfeltöltés miatt
aztán ugye finomítgatni az adatokat az eepromba
bőven jó ez :D
Avatar
herc1234
Bitfaragó
Hozzászólások: 459
Csatlakozott: 2007. február 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Törökbálint

Hozzászólás Szerző: herc1234 »

nahát megtaláltam a hibát !
valami elvetemült figura a ledet a resetre kötötte és nem oda ahova kell
mostmár tuti jól müködik

..
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10118
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robert »

Előfordul az ilyen....
Mondjuk ilyennel még nem találkoztam...
Bár lehet a RESET részen is, de ekkor a LEDet csak a LPTport hajthatja meg, nem,, a kimeneti kapu!
Így látod, hogy mikor van programozási fázisban....
Avatar
ne555
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2007. június 25. hétfő, 6:00

Hozzászólás Szerző: ne555 »

Hát én nem tudom mi a baja a cuccnak... Innen rendelt STK200.
Chip AtTiny13. Nem ismeri fel. Ha van táp az áramkörön, akkor could not identify chip whit id#00000, ha nincs akkor FFFFF. Ja, WinME az oprendszer. Irjátok itt valahol hogy fordított kábel. Ellenőrizve. Táp egy PC tápegység, +5.02V. Port Normal-on a BIOS-ban. Help...

Szerk: Én belső oszciról akarom járatni. Emiatt nincs kristály rajta. Programozáskor lehet kellene? Bár nem hiszem.
Avatar
SirLeslie
Pákabűvész
Hozzászólások: 247
Csatlakozott: 2005. április 14. csütörtök, 6:00
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SirLeslie »

ne555 írta:Port Normal-on a BIOS-ban. Help...
...próbáld meg epp/ecp módban is (kétirányú kommunikáció kell neki).
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10118
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robert »

Táp kell. Ha 0000, akkor a kábelt/lábakat kötötted el.
Alapban belső OSCról (9,6/8 = 1.2 MHz) jár.
Avatar
ne555
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2007. június 25. hétfő, 6:00

Hozzászólás Szerző: ne555 »

Rendben, probléma megoldódott. Van viszont másik. Pár led villogtató progit kipróbálgattam, ment is szépen. Aztán vagy félórája valami történhetett mert nem tudok rátölteni semmit a Tiny13-ra. Az STK200 mindenre could not identify chip whit id#00000 üzenetet dob, még akkor is ha nincs rajta kábel.
Bios és egyéb beállitásokat már átnéztem. Ha direkt rossz portot adok meg a BasCOM-ban csak akkor FFFFF, amúgy csak 00000, mindegy neki hogy a kábelt hogy forgatom vagy rajta van-e. Mi lehet ez?

Szerk: Megnéztem másik gépen is.
Ott is 00000 érték jön ki, lehúzott kábellal is.
Kipurcant volna az STK200?
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10118
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robert »

Mi volt az eredeti probléma?:)
Csak hogy azért tanulnánk belőle, hátha vki szintén belefut/ott/.


Ha 0000 jön, akkor a MISO lábad ragadt be 0-ba...
Avatar
ne555
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2007. június 25. hétfő, 6:00

Hozzászólás Szerző: ne555 »

Rendben, de a céláramkör ha nincs rajta, hogy ragad le?
Vagy magán az STK200-on ragadt le? Javítási lehetőség?

Probléma megoldása az elkötések helyrehozása volt :)
Nem találtam meg itt egyértelműen a céláramkörön a tüskesor bekötését.
Már megvan.

Szerk: Ha nincs bedugva a gépbe az STK200 akkor FFFFF, ha bevan, kábel és minden nélkül, akkor 00000. FFFFF-nek kellene lennie. 2 gépen ellenőrizve. Egyébként úgy tünik mintha törölni lehetne vele, legalábbis a led villog az STK200-on...

Szerk2: No. Ha egy AtTiny13-at akarok felprogizni, minden lábon led,
a MOSI és SCK vonalon villognak a ledek. A MISO nem. De úgy emlékszem annak is kellene. 74F244PC van az STK200-ban eredetileg.
T74LS244B1 mehet helyette?
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10118
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robert »

A LED villogás a STK200-on kkülön LPT lábbal történik... Azaz csak azt jelzi, hogy vmi kommunikáció van.

A STK200-ra ami kikötés: 244-es IC legyen, altípus, verzió mindegy.
A MOSI/MISO/SCK lábakon kondi ugye nincs a céláramkörben?
A AVR chip belső/külső órajele igaz nem kisebb mint 1 MHz?
Avatar
ne555
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2007. június 25. hétfő, 6:00

Hozzászólás Szerző: ne555 »

A céláramkör? Semmi, végülis az alapkapcsolás megegyezik az itteni
"25. Kisebb AVR chipek" BasCOM leirásban szereplővel.
A freki is innen van, $crystal = 1200000, ahogy ott szerepel.
Csak annyi módosítás történt a programban hogy beleirogattam:

Portb = 1
Waitms 50
Portb = 2
Waitms 50
Portb = 4
Waitms 50

stb... Hogy lépegessen. No, de hogy haladjak is végre. Szkóppal ki lehet mérni az STK200-at valahogy? Mert lehet tévedek, bár így lenne, de nekem akkor is az a gyanúm hogy nem a kapcsolás állt fejre magától.
Az zavar hogy ha nincs semmi az STK200-on, akkor nem FFFFF értékeket dobál. Légyszi segítsetek :)

Off:
Róbert, lenne majd megrendelés még. E-Mail-ben is lehet küldeni megint?
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10118
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robert »

A chipben a biztosítékbiteknél nincs-e elállítva. Alapban jár 1.2 MHz-n.

A prgben a config portb.1=output stb. sorok nem kellenének? Alapesetben minden láb bemenet!
Alapban a STK200 FFFFF-t kellene visszaadnia. Kérdés:Nem fordítva van a szalagkábel a céláramkör és a STK200 közt? Az 1-ik oldalt fordítsd meg 180 fokkal!

U.i.: mailban is jöhet ill. a shopon át is.
Válasz küldése