A fent nevezett akkuk (10db 1,2V-os sorba)látnák el az egyik projektem vész-áramellátását! Tehát ha nincs hálózati táp, akkor váltson át az akkukra. Természetesen kiesés nélkül
Ni-Mh - Akkutöltő
Ni-Mh - Akkutöltő
Sziasztok!
A fent nevezett akkuk (10db 1,2V-os sorba)látnák el az egyik projektem vész-áramellátását! Tehát ha nincs hálózati táp, akkor váltson át az akkukra. Természetesen kiesés nélkül
Viszont ha van hálózat akkor az akkukat tölteni is kellene. Szerintetek a töltés megoldható avr-el, vagy építsek hozzá külön töltő áramkört?
Geht nicht, Gibt's nicht!
Én nem AVRre bíznám. A töltése ezeknek eléggé komplex. Inkább átpakolnám a töltésvezérlést valamelyik töltésvezérlő célICre....
A NiMH akkuk túltöltés esetén kinyílhatnak (a LiPo azért látványosabban tudja
)
Mintarajzok a GP oldalán, mintaSW (ha AVRre akarod) az atmel oldalán van (igaz C és ASM, de tök érthető (meglepő módon
).
A NiMH akkuk túltöltés esetén kinyílhatnak (a LiPo azért látványosabban tudja
Mintarajzok a GP oldalán, mintaSW (ha AVRre akarod) az atmel oldalán van (igaz C és ASM, de tök érthető (meglepő módon
Re: Ni-Mh - Akkutöltő
EZ egy nagyon remek cucc - egyoldalasra átterveztem, 4 akksinál remekül gyorstölt - gondolom 10-nél isevildodo írta:Sziasztok!
...Szerintetek a töltés megoldható avr-el, vagy építsek hozzá külön töltő áramkört?