Atmega8 egyszerű óra
- szepnorbee
- Bitmanipulátor
Akkor így ahogy most van jó lesz, csak fűzzek bele egy Stop Timer2-t a gombnyomásokba? Hogyan lehet ezt legegyszerűbben megoldani? Nagyon tanuló vagyok még
De próbálkozok
Vagy tegyek a program elejére egy órakonfigolós részt? Kérjem be két változóba az órát és a percet, aztán alakítsak belőle egy harmadik változót amit megformázok 00:00:00 formátumura? Ez leprogramozható? Kicsit túlbonyolítom?
Vagy tegyek a program elejére egy órakonfigolós részt? Kérjem be két változóba az órát és a percet, aztán alakítsak belőle egy harmadik változót amit megformázok 00:00:00 formátumura? Ez leprogramozható? Kicsit túlbonyolítom?
A rezgást meghatározza a kvarc pontossága. Ez 10...80 ppm közt lehet (kvarc, gyártó, osztály, kialakítás, hőmérséklet, alappontosság).
A 20 mp az 20 mp / 86400 mp (1 nap) = 0,000236 % Ha jól számolom ez 236 ppm (ha nem, majd javítsatok ki). Így ez egy gyengébb kvarcnak felel meg.
(pl. a beforrasztáskor hősokkot kapott, letört egy kicsi belül a sarkából....)
A 20 mp az 20 mp / 86400 mp (1 nap) = 0,000236 % Ha jól számolom ez 236 ppm (ha nem, majd javítsatok ki). Így ez egy gyengébb kvarcnak felel meg.
- nobody_hun
- Bitfaragó
Ott a pont.Robert írta:A rezgást meghatározza a kvarc pontossága. Ez 10...80 ppm közt lehet (kvarc, gyártó, osztály, kialakítás, hőmérséklet, alappontosság).
"Az IC-k füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." - ismeretlen szerző
"Az ID:FFFFFF egyenlő az Atmel még nem kiadott processzorával."
Sziasztok!
Tud valaki olyan stopper kapcsolást ami a percet és a másodpercet mutatja 7 szegmenses kijelzőn? A firmware-t sajnos még nem tudnám össze hozni így arra is szükségem lenne. A lényeg, hogy Bascom-ban legyen. Egyet már találtam, de az c-ben van írva. Ilyen teljesen jó lenne.
http://extremeelectronics.co.in/avr-pro ... h-atmega8/
Köszönöm előre is.
Üdv
Tud valaki olyan stopper kapcsolást ami a percet és a másodpercet mutatja 7 szegmenses kijelzőn? A firmware-t sajnos még nem tudnám össze hozni így arra is szükségem lenne. A lényeg, hogy Bascom-ban legyen. Egyet már találtam, de az c-ben van írva. Ilyen teljesen jó lenne.
http://extremeelectronics.co.in/avr-pro ... h-atmega8/
Köszönöm előre is.
Üdv
- nobody_hun
- Bitfaragó
[paroh]:
Megpróbálom úgy megfogalmazni, hogy ne sértselek meg:
Mi az, amit Te teszel hozzá a projekthez?
Ha csak pénzt, akkor a fejlesztésre hatszámjegyű összeget szánj.
"Az IC-k füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." - ismeretlen szerző
Ha még valami nagy dolgot írtam volna ide be... Akkor értenélek.nobody_hun írta:[paroh]:
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásod!
Te még nem kerestél és töltöttél le semmit az a lényeg!
- nobody_hun
- Bitfaragó
Te ezt kérted:
Legyen kapcsolási rajz és legyen hozzá program is. Tehát legyen meg minden, ami alapján megépíted.
Szerintem ez nem így működik...
Egyébként pedig tessék itt van egy megoldás alapnak, amiből könnyen megírhatod a stopperedet:
http://mcselec.com/index.php?option=com ... &Itemid=57
Legyen kapcsolási rajz és legyen hozzá program is. Tehát legyen meg minden, ami alapján megépíted.
Szerintem ez nem így működik...
Egyébként pedig tessék itt van egy megoldás alapnak, amiből könnyen megírhatod a stopperedet:
http://mcselec.com/index.php?option=com ... &Itemid=57