sajtohiba
- nobody_hun
- Bitfaragó
Szia,
Én a tömbök és adatok fejezethez tenném hozzá ezt az apró kiegészítést:
A probléma, hogy kijelzőn definiálunk egy saját karaktert mondjuk az 1-es pozícióba, legyen az a "á" karakter.
Ezt a karaktert a kijelzőn az Lcd chr(1) utasítással tudjuk kiiratni.
Azonban, ha a megjelenő szövegeket adatként tároljuk, akkor ez a megoldás nem alkalmazható:
Data "Jol"+chr(1)+"n", "Geza", "Juli"
A kijelzőn megjelenő szöveg ez lesz: "Jol"+chr(1)+"n"
A helyes megoldás:
Data "Jol{001}n", "Geza", "Juli"
Fontos továbbá, hogy a számot 3 számjeggyel kell leírni, az {1} megoldást a Bascom nem ismeri fel.[/b]
Én a tömbök és adatok fejezethez tenném hozzá ezt az apró kiegészítést:
A probléma, hogy kijelzőn definiálunk egy saját karaktert mondjuk az 1-es pozícióba, legyen az a "á" karakter.
Ezt a karaktert a kijelzőn az Lcd chr(1) utasítással tudjuk kiiratni.
Azonban, ha a megjelenő szövegeket adatként tároljuk, akkor ez a megoldás nem alkalmazható:
Data "Jol"+chr(1)+"n", "Geza", "Juli"
A kijelzőn megjelenő szöveg ez lesz: "Jol"+chr(1)+"n"
A helyes megoldás:
Data "Jol{001}n", "Geza", "Juli"
Fontos továbbá, hogy a számot 3 számjeggyel kell leírni, az {1} megoldást a Bascom nem ismeri fel.[/b]
Sok van ilyen. Most álltam át arra, hogy:
este 9-1/2 10kor eldőlés, reggel kelni 5.30 körül. Így ki is alszom magamat.... Az utóbbi 2 nap sikeres volt. Most is megyek aluszni. A Bascom könyvben az elírásokat javítom, lassan a javított pdf kikerül. A munkahelyen még 1 hét a munka, utána nyári szünet!
este 9-1/2 10kor eldőlés, reggel kelni 5.30 körül. Így ki is alszom magamat.... Az utóbbi 2 nap sikeres volt. Most is megyek aluszni. A Bascom könyvben az elírásokat javítom, lassan a javított pdf kikerül. A munkahelyen még 1 hét a munka, utána nyári szünet!
Semmi gond..mi meg szólunkRobert írta:Sok van ilyen.
Akira Kurosawa: Álmok c. filmében van ez a párbeszéd részlet (az utolsó álomban, egy utazó vándor beszélget egy idős falusi öregemberrel a vizimalmok falujában:)Robert írta: Most álltam át arra, hogy:
este 9-1/2 10kor eldőlés, reggel kelni 5.30 körül.
- De mi van a világítással?
- Vannak gyertyáink és lenolajunk.
- De éjszaka nagyon sötét van.
-Igen. Ezt jelenti az éjszaka. Miért legyen éjszaka olyan világos, mint a nappal? Nem szeretem, ha éjszaka világos van nem láthatom a csillagokat.