A Bascom újabb verziója jelent meg. Ebből azonban DEMO és Regisztrált is...
Letölteni a MCSElec oldalról lehet (ww.mcselec.com).
Újdonságok....
Az 1.11.9.8 verzióban:
- #AUTOCODE, #ENDAUTOCODE and #DEFINE added
- xmega inkey() for COM4-7 did not work.
- LCD simulator did not clear CGRAM.
- an update in a component caused the atmel programmers, autoprogram option to fail
- RND() function improved so it wont give the same sequence
- xmega uart support created bug in chr() function for channel 1.
Bascom 1.11.9.8
M128 64k+
Valaki írt már 64k-nál nagyobb programot M128-ra?
Amint a kódméret nagyobb mint 64k a kijelzővezérlés összetörik (grafikus LCD), csupa szemét lesz minden. Hogyan lehetne a 64k-s laphatárra nemhasznált, csak helyfoglaló programrészt csinálni? Pedig azt írták és a LIBben is úgy látom, hogy használja a Z-bitet, de mégis úgy sz..r ahogy van.
(már megígértem párszor, hogy komolyabb/nagyobb programot nem írok Bascomban, mert mindig napok szívása ez a laphatár dolog, de akkor ne mondanák azt, hogy kijavították...)
Amint a kódméret nagyobb mint 64k a kijelzővezérlés összetörik (grafikus LCD), csupa szemét lesz minden. Hogyan lehetne a 64k-s laphatárra nemhasznált, csak helyfoglaló programrészt csinálni? Pedig azt írták és a LIBben is úgy látom, hogy használja a Z-bitet, de mégis úgy sz..r ahogy van.
(már megígértem párszor, hogy komolyabb/nagyobb programot nem írok Bascomban, mert mindig napok szívása ez a laphatár dolog, de akkor ne mondanák azt, hogy kijavították...)
Majd ha lesz rá keret...
De hogy évek óta nem sikerül ezt helyrehozni...
Mi van, ha 256k flash van? Akkor dupla szopás?
Írom tovább, aztán hátha olyan rutin kerül laphatára, amiben
nem okoz majd problémát.
Csak amikor megmagyarázhatatlan hiba miatt szétagyalja magát az ember, és kiderül, hogy nem is ő a hunyó, akkor kicsit fel tudnám gyújtani az egész vackot. Nekem még sohasem fizettek hibásan működő SW/HW-ért... Na, szívok tovább, hátha helyrerázódik. (és ez egy biztonsági kapcsoló lenne, hááát ennyit a biztonságról)
Az meg majd a következő érdekes dolog lesz, honnan jövök rá, hogy melyik programrészem kerül oda.
De hogy évek óta nem sikerül ezt helyrehozni...
Mi van, ha 256k flash van? Akkor dupla szopás?
Írom tovább, aztán hátha olyan rutin kerül laphatára, amiben
nem okoz majd problémát.
Csak amikor megmagyarázhatatlan hiba miatt szétagyalja magát az ember, és kiderül, hogy nem is ő a hunyó, akkor kicsit fel tudnám gyújtani az egész vackot. Nekem még sohasem fizettek hibásan működő SW/HW-ért... Na, szívok tovább, hátha helyrerázódik. (és ez egy biztonsági kapcsoló lenne, hááát ennyit a biztonságról)
Az meg majd a következő érdekes dolog lesz, honnan jövök rá, hogy melyik programrészem kerül oda.