ATtiny 2313 OSCCAL byte

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Válasz küldése
Toxi
Újonc
Újonc

ATtiny 2313 OSCCAL byte

Hozzászólás Szerző: Toxi »

Sziasztok!
Van egy ATtiny 2313 as AVR-em. Belső oszcillátort használom 8-as osztó nélkül és a soros port sebessége nem megfelelő. CLOCK out bitet beállítottam és a freki 4MHz helyett (belső RC osc.)4,2 MHz volt. Valaki leírná nekem,hogy a kalibrációs byte-t hogyan lehet használni. Csak 1db. AVR-t kéne beállítanom. Elég sötét nekem a téma, angol tudásom gyatra.
Ha valaki használta és szájba rágósan le tudná írni - nagyon megköszönném neki - biztosan másokat is érdekel a téma.
STK 500 programozóm/próbapanelem van.
Előre is köszi.
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Az osccal-lal a belső RC állítható. -50+100% tartományban a névlegeshez képest. Azaz ha névleges 8 MHz, akkor névleges 4...16 MHzra állítható.

De, hogy rossz hírem is legyen: soros kommunikáció esetén TILOS RC tagot használni. Próbáld ki: beállítasz 2400 bps-t (ez még (általában) megy). hajszárítóval melengessed a chipet, miközben az ASCII táblát printtel kiiratod. A kommunikáció széthullik az RC hőhokfüggése miatt...
Ha nem jön össze, próbáld meg 19200 bps-sel. Ott még hamarabb előjön a hiba...

Az AVR-AVR kommunikáció 1%, az USBsoros-AVR ~0,5% pontosságot vár el. Ezt a belső RC nem tudja.

Állítása: az osccalt átírod és bízol benne, hogy jó lesz. De Bascom alól a programból is állítható:

Kód: Egész kijelölése

osccal=értéé
sorral.
Toxi
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Toxi »

Köszönöm a gyors válaszod!
A soros port az első bekapcsolástól számítva kb. 5 percig kell.
Egy páramérő ellenállás értékét kell beolvasnom (Getrc) kb 70% értéknél.
Az már régebben tapasztaltam, hogy a soros port nagyon kényes az óra-frekire. A problémám megoldódott a segítségeddel.
Köszönöm: Töxi
Válasz küldése