Otthon már üzemel a félkész házvezérlésem AVR alapokon (fűtés, öntözés). Eddig ezt egy általam írt, PC-n futó progi segítségéven tudtam grafikus felületen beállítani, szabályozni, amihez a PC bekapcsolása minden esetben feltétel volt (a PC soros portokon kommunikál a rendszerrel). RDP segítségével az internetről is működik a dolog.
Azonban most elkezdtem ismerkedni az Android programozásával, és így felmerült annak a lehetősége, hogy egy okostelefonra megírt progival, a PC kihagyásával, elegánsabban is meglehetne ezt oldani.
Mobilról, vagy tablet-ről az interneten keresztül már tudok küldeni UDP csomagokat, melyek tartalmazzák a parancsokat, illetve a beállítási értékeket.
Ha a vezérlő melletti másik telefon a forrás IP és port címre visszaküldi a válaszcsomagot, akkor az első telefon ezt megkapja, és értelmezi.
Szóval itt jönne be a képbe a Wiznet modul, ami szerintem a PC szerepét átvehetné ebben az esetben. A mobil elküldené a parancsot UDP csomagban, a Wiznet modulnak, ami kicsomagolná a hasznos adatokat, és továbbküldené a házvezérlés felé soros porton, oda-vissza.
A problémám az, hogy ezt az ethernet modult még annyira nem ismerem,
de szerintem valahol itt kellene kezdeni:
http://members.home.nl/bzijlstra/softwa ... z810mj.htm
Arra gondoltam, hátha mást is érdekel ez a dolog, és tudnánk egymásnak segíteni...
Kicsit talán off ez a témakör, mert nem csak a Bascom-ról szól, de talán Robi nem lesz nagyon mérges ránk...
Üdv, Joe