Sziasztok!
Egy merész, haladóknak viszonylag egyszerű, de számomra bonyolult dologba ütöttem bele a fejszét.
Szóval CS8416-ot akarom vezérelni SPI-vel, PCM2707-et is ugyanúgy SPI-vel, adatkönyvük megvan de tartok tőle, hogy ez számomra még nem elég. Az AVR-em Atmega168, RS232-ről programoznám fel.
Szóval mit is kéne csinálni? CS8416-ot SPI-n keresztül az AVR-ben SRC4192-höz beállítani, és a kért optikai/koax csatorna jelet azon keresztül váltani. Fizikai nyomógombok nem lennének, csak az infra. Infra jeleket EEPROM-ban kellene tárolni, és ha üres az EEPROM, akkor automatikusan legyen meg az újraprogramozás lehetősége, illetve egy Jumper, ha törölni szeretnénk az EEPROM tartalmát. Tehát a mikrokontroller automatikusan tanulja meg, hogy melyik infra jelhez, mi tartozik. Azt még talán megtudom csinálni, hogy ha más érték kell, akkor azt megváltoztatom.
Az AVR-en lenne két darab RGB led, ezek jeleznének mindent, csatornáknak lenne saját színe, a vezérléseknek is, illetve szépen jelezné, hogy éppen infra programozás van, kéri a jelet, elfogadja a jelet, stb.
És mik lennének pontosan az IrDA parancsok
Hangerő fel (két láb a kontrolleren 0/1)
Hangerő le (ua. két láb a kontrolleren 0/1)
1,2,3,4,5,6,7,8 csatorna váltás (CS8416 SPI)
Play,Stop, Next track, Previous track, Volume up/down, mute. (PCM2707 SPI)
Bypass mode (Egy láb a kontrolleren 0/1)
Talán még adnék hozzá valamit, de ha megvan a teljes példaprogram headerekkel együtt, akkor szerintem nem lesz gond. Apropó, a vevő: INT0 portra kötött TSOP1736
Példa programot tudok adni, ami az IR-t vezérli, illetve CS8416-hoz is van .c és .h. Azon az SPI parancsokat kell csak átportolni a 168-ra.
Segítség kell. Valami összeget fizetnék is érte!
AtMega168 20pu használata előerősítőnek (IR, CS8416, PCM2707
Ugye az SPI portot használnám mindkét eszközhöz, a Chip Select lábakkal együtt.
Ir-hez itt a példaprogram: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsola ... aszto.html
CS8416-hoz pedig megkaptam emailban, c nyelven, tulajdonképpen ott csak a SPI parancsot kellene átírni az Atmega 168 beépített parancsához, illetve hozzáigazítani a lábakhoz.
Ir-hez itt a példaprogram: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsola ... aszto.html
CS8416-hoz pedig megkaptam emailban, c nyelven, tulajdonképpen ott csak a SPI parancsot kellene átírni az Atmega 168 beépített parancsához, illetve hozzáigazítani a lábakhoz.