RESET probléma
RESET probléma
Adott egy uC, benne a működő program. Reset láb 10k-mal a tápon, és egy 100n-os kondival hidegítve, ahogy kell. Programozás után szépen indul, ám ha leveszem a programozó kábelt, és "üzemszerűen" indítom az áramkört a táp bekapcsolásával, akkor nem indul a chip, csak a Reset GND-re húzása után. Ezt eddig egyetlen másik áramkörnél sem tapasztaltam.
Biztosítékbit beállítás kell, vagy külső reset generátor? Vagy teljesen másutt keresendő a megoldás?
Biztosítékbit beállítás kell, vagy külső reset generátor? Vagy teljesen másutt keresendő a megoldás?
Ellenállás és kondi rendben.
Késleltetés a legnagyobbra állítva.
Tudom, hogy furcsa, de mióta benne van a prociban egy Timer megszakítás és a hw-s UART kezelése, azóta csinálja (maga a program viszont jó, azt csinálja, amit kell). De ha csak egy led villogtatás a feladat, akkor szépen indul magától is.
A proci M88, és jelenleg ~3,5k memóriát használ a teljes kód.
Késleltetés a legnagyobbra állítva.
Tudom, hogy furcsa, de mióta benne van a prociban egy Timer megszakítás és a hw-s UART kezelése, azóta csinálja (maga a program viszont jó, azt csinálja, amit kell). De ha csak egy led villogtatás a feladat, akkor szépen indul magától is.
Re: RESET probléma
Csak 10k-val próbáltad már? (én nem teszek mellé 100nF-t)7kaz írta:Adott egy uC, benne a működő program. ...
Hasonló jellegű problémám volt egyszer - isp-vel működött, anélkül nem, -:
az éppen alkalmazott tápegység nem volt valami stabil, 1000uF-os kondi beültetése után minden terv szerint üzemelt.
-
Hooligan01
Igen, tévedés.
A hidegítőkondi a tápfesz-tranziensek ellen véd.
Nálam gyakorta előfordult reset, és nem értettem mitől.
Ezek a panaszok megszűntek miután felpakoltam 100nF-t a resetre.
A hálózati tranziensek(tüskék) simán bejutnak, még a rendesen szűrt stabil tápon át is...
Aki még nem járt igy, az örüljön, jó helyen lakik, én inkább megelőzöm a bajt, 5 Huf-on nem múlik...
A hidegítőkondi a tápfesz-tranziensek ellen véd.
Nálam gyakorta előfordult reset, és nem értettem mitől.
Ezek a panaszok megszűntek miután felpakoltam 100nF-t a resetre.
A hálózati tranziensek(tüskék) simán bejutnak, még a rendesen szűrt stabil tápon át is...
Aki még nem járt igy, az örüljön, jó helyen lakik, én inkább megelőzöm a bajt, 5 Huf-on nem múlik...
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy nem indul el mindig a procim. (M32)
Ha programozom, utána nem indul el. Csak akkor , ha leveszem a tápot, és várok vele kb 1 percet. Utána elindul.(ha nem várok eleget, nem indul)
Elég bosszantó. És nem jövök rá, hogy mi okozza. Cseréltem már: restet ellenállás(10K) StabIC(5v) Táp szűrő(470uF,1000uF) Zavarszűrők(100nF)
Ötlet?
üdv! Atesz
Van egy olyan problémám, hogy nem indul el mindig a procim. (M32)
Ha programozom, utána nem indul el. Csak akkor , ha leveszem a tápot, és várok vele kb 1 percet. Utána elindul.(ha nem várok eleget, nem indul)
Elég bosszantó. És nem jövök rá, hogy mi okozza. Cseréltem már: restet ellenállás(10K) StabIC(5v) Táp szűrő(470uF,1000uF) Zavarszűrők(100nF)
Ötlet?