Soros port (rs232)
A boltban mintha ec-11-et mondtak volna, de az adatlapon lévő enkóderhez nem igazán hasonlít. Magán az enkóderen nincs semmi jelölés, gondolom valami kínai másolat, mint minden ebben az árkategóriában. Így hogy le és felfutó élt is figyel egyébként remekül működik.
Az eredeti problémám viszont a kristállyal is változatlan. Tehát ha gyorsabban tekerem az enkódert akkor félbeszakad az üzenet és a program se fut tovább.
szerkesztve: kipróbáltam hogy mi van ha felveszem a puffer méretét a maximálisra, és így már nem jelentkezik az eredeti problémám. Remélem ez így is marad. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Az eredeti problémám viszont a kristállyal is változatlan. Tehát ha gyorsabban tekerem az enkódert akkor félbeszakad az üzenet és a program se fut tovább.
szerkesztve: kipróbáltam hogy mi van ha felveszem a puffer méretét a maximálisra, és így már nem jelentkezik az eredeti problémám. Remélem ez így is marad. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Én azért egy RS232 illesztőt betennék...ha mégis meg szeretnéd spórolni akkor legalább árnyékolt vezetékkel kösd össze. Az árnyékolást természetesen, csak az egyik oldalon kösd a GND-re.
Viszont ha már használsz illesztőt akkor érdemes a Robert által említett 485-ös illesztőt betenni kapásból. Ki tudja mit hoz a jövő:)
Alternatíva még a TTY átvitel is....
Viszont ha már használsz illesztőt akkor érdemes a Robert által említett 485-ös illesztőt betenni kapásból. Ki tudja mit hoz a jövő:)
Alternatíva még a TTY átvitel is....
Tudom nagyon alap dologgal kínlódok, de sose használtam még RS232-t. A problémám a következő:
Adott: Mega128, MAX232N, 10nF-os kondikkal bekötve, egy USB-COM átalakító.
Már mindent átnéztem 10x-r hogy jól kötöttem-e be, de még mindig nem megy. Egy egyszerű példaprogramot próbáltam rajta futtatni de az se megy.
Valakinek valami ötlet? Fuse bitekben: Internal 8Mhz, Atmega103 mode kikapcsolva (helyette Atmega128 mode)
Köszönöm. És bocsi a láma kérdésért
.
Adott: Mega128, MAX232N, 10nF-os kondikkal bekötve, egy USB-COM átalakító.
Már mindent átnéztem 10x-r hogy jól kötöttem-e be, de még mindig nem megy. Egy egyszerű példaprogramot próbáltam rajta futtatni de az se megy.
Kód: Egész kijelölése
$crystal = 8000000 'Sebesseg
$regfile = "M128def.dat" 'Chip
$baud = 9600
Dim Nameg As String * 12
Dim Age as Integer
Do
Nameg = "John"
Age = 36
Print "Name: " ; Nameg ; " Age: " ; Age
Loop
Köszönöm. És bocsi a láma kérdésért
Mivel próbapanelon van összerakva nem tart semeddig lehúzni a vezetékeket a MAX232-ról. Úgy látom te sem vagy egy nagyon sokat alvó illetőRobert írta:Ha az AVR resetben, akkor minden lába input. Így nem zavar be. A táppal nem kell vacakolni, minden legyen táp alatt.