Nokia és egyéb telefon LCD-k

Hogyha sikeresen O/PLED illetve hagyományos alfanumerikus - esetleg tán grafikus kijelzővel gyűlik meg a baja valakinek:)
magic
DrótVégénSzéndarab

Hozzászólás Szerző: magic »

Mukodhet a dolog, mert az adatlapja szerint a mintaveteli freki 11.1kHz, vagyis fmax 5kHz, a jel/zaj viszony 40dB

Dallamcsengonek pont jo. Viszont vhol azt olvasta,hogy a Phillips befjezi az IC-k (nem csak ez, hanem mind1ik) gyartasat?!
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

DAC> nézd meg a Timer és a PWM kulcsszavakat a Bascom helpben.
Illetve a Sound recorder AVR kifejezésre a atmel.com oldalon...

Egyszerűbb. Most íródik. De: memóriának I2C csak módjával lehet, a M16-os tesztpanelen SPI memória lesz. az sokkal gyorsabb, és 1 v. 4 Mbites lesz rajta, eredetileg. Akár mozi (grafikus LCD), akár hangrögzítési céllal...

Philips nem hiszem hogy befejezné. meg akkor is ott vannak a másodgyártók... Pl. LM75/76 helyett is van egy rakással... (azonos parancskészlettel, csak olcsóbban).
Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Helló!

Szóval nekem volna egy ilyen telefonból kiszedett kijelzőm. Sharp N1422CP a típusa, Siemens telefonokban van. 101*80 pixeles, és színes. Találtam egy lábkiosztást, de vezérléséről semmit. Nem tud róla valaki valamit?

Köszi
GeMo
Újonc
Újonc

Siemens telo LCD

Hozzászólás Szerző: GeMo »

Hali!

Van valakinek tapasztalata siemens A35 lcd-vel kapcsolatban?
A neten kerestem de sajnos sehol nem találtam sem azt hogy milyen chippel van meghajtva sem egy használható kapcsolást amiből ki lehetne okoskodni a működését...
Ha valaki tud valami infot kérem válaszoljon
(datasheet lenne a legjobb.. :lol: )

Gemo
Robert
Elektronbűvölő

Reménytelen:(. Kerestem, de nincsen... Cseréld el egy Nokiára:).
csabaa

Hozzászólás Szerző: csabaa »

Ha egy NOKIA 3310-es kijelzot betaplalom +,- 3,3 voltal és még rajta van az utolso elotti laban az az 1uf kondi akkor az oszes pixel be kéne feketedjen? mert nekem nem feketedik be :cry:
Robert
Elektronbűvölő

Nem. Előbb a kontrasztnak is beállítva kellene lennie.
Vendég

:D akkor még lehet hogy jó az lcd. A kontrasztot gondolom szoftveresen kell beállítani.
Robert
Elektronbűvölő

Ha jól emlékszem külső -9V kell neki.... (Pl. MAX232 chippel előállíthatod, ha van a környéken soros illesztő....)

Ld.a könyv I2C fejezetét, ott írom....
Vendég

inkább az rs232-es fejezetben írod. na de melyik lábra? mert Holcsik Tamas üveghazvezerlo rajzaban nem jelenik meg.
Robert
Elektronbűvölő

http://www.technick.net/public/code/cp_ ... nokia_5100
Ez alapján a 2-es láb a GND-re.

Illetve valami nincsen jól bekötve...
A chip igaz 2.8V-ról jár?

Bekötés még:
http://www.microsyl.com/nokialcd/shematic.gif
http://www.microsyl.com/nokialcd/nokialcd.html innen a kódrészlet

Bekötés még:
http://forum.lcdinfo.com/viewtopic.php?t=474

Mindenütt fontos figyelemztetés:
A 3,3V-os tápfeszültséget ha átléped, akkor a kijelzőből frizbi lesz.....
pkedvessy
Tranzisztorgyógyász

Hozzászólás Szerző: pkedvessy »

Nekem már sikerült véletlenül 5voltról meghajtanom, és semmi baja nem lett, csak a kontransztal voltak ekkora feszültség mellett problémák!
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nyugodtan hajtsd 5volttal :twisted:
Masterfoxx
DrótVégénSzéndarab

Hozzászólás Szerző: Masterfoxx »

A kijelző max 3.3V-ról jár ha jól emlékszem. Én is adtam véletlenül neki 5V-ot de túlélte. Kontraszt feszültséget _NEM_KELL_ neki adni. Azt maga állítja elő (szoftveresen lehet konfigolni.) A kontraszt fesz a Vout lábon jelenik meg, amire egy 1-10uF-os kondit kell rakni. Vigyázat: negaítv feszültség jön ki belőle.....

Ott van a kapcsolási rajzban a bekötése, meg hogy mire mit kell kötni. A sok ellenállás mondjuk bekavarhat..... A forráskód is ott van.
A Masterfoxx_nokiavez.BAS-bas az fordítható, elvileg azt írja ki: (ATMEGA16 és NOKIA3310 kijelző...)
gerry
Chipgyilok

Hozzászólás Szerző: gerry »

Üdv!

Azt szeretném kérdezni a kedves egybegyültektől, akik értenek is a grafikus lck-hez (nokia3310).

Hogy ha szeretnék egy grafikus felületü pl.: menüt a kijelzőre és ezt szeretném mozgatni is mondjuk, ha aktív a menü fül akkor egy kicsit kiugrik a helyéről. Akkor ezt az egész képernyőkódot (bitképet) újból és újból be kell iratnom a képernyőre, vagy csak elég azt a részét újrakiíratni(bitkép) ami mozog.

Mégegy. Lehet használni itt is ebben a kijelzőben karakteres és grafikus üzemmódot is egyszerre, vagy csak grafikusat?

köszi
Robert
Elektronbűvölő

Elég azt a részét kirakni (persz figyelve arra, hogy a bytehatárok hol vannak).

A kijelzőnek _nincs_ karakteres módja. Itt le kell definiálni a karaktereket, és azt írod ki (mintegy grafikaként).
Mintakód (lap alján):
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic652479.html
Válasz küldése