analogRead nem mukodik

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Válasz küldése
glezmen
Bitmanipulátor

analogRead nem mukodik

Hozzászólás Szerző: glezmen »

osszeraktam egy csini kis aramkort (be is kuldom majd a versenyre ha mukodik majd :D), de van vele egy kis problemam:
az analogRead(1) nem mukodik, olyan mintha lebegve maradt volna a lab...
a 0-s es 2-es teljesen jol megy, egyedul az 1-es szarakodik
ha ramerek multimeterrel, akkor tok jol latszik a feszultseg, a rakotott potmeter allasanak megfelelolen (az arduino megfelelo laba es GND kozott merve)
mi lehet a gond? :S
ha mas nem marad, akkor megprobalom atkotni valamelyik masik, meg szabad analog INre, de jo lenne kitalalni mi a franc lehet ez...
eloszor arra gondoltam hogy valamit nem forrasztottam be, de akkor a multimeterrel mert feszultseg sem lenne jo, nem?
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Biztos, hogy 1-es Analog láb?
glezmen
Bitmanipulátor

Hozzászólás Szerző: glezmen »

Robert írta:Biztos, hogy 1-es Analog láb?
a mellette ketoldalrol levo 0-sra es 2-esre kotott poti teljesen jol mukodik, a ketto kozott kell hogy legyen az 1-es :?

storno, hulye vagyok, megtalaltam :)
jobban megnezve kiderult hogy az 1-es analog pin nincs rendesen beforraszta :oops:
multkor elfogyott a forrasztoonom, es az utana vett masikat eloveve derult ki hogy abban nincs flux (kulon meg nincs itthon), valoszinuleg akkor maradhatott ki... a melleforrasztott vezetek meg eppenhogy pont nem ert hozza, hianyzik vagy egy mikron :D

szoval megint en voltam a hulye (de legalabb igazam volt, es tenyleg nincs beforrasztva valami :D)
Válasz küldése