A megszakítások című fejezetben ott (lesz) a megoldás. Még én sem tudom, mert a programkód most készül
Arduino chipkivezetések
Félve kérdezem: megnyuvadt a mikróvezérlőm ?
A hibajelenség: A legegyszerűbb villogtatós alapprogram esetén, ha a 13 -as kimenetet villogtatom, akkor a beépített D13 as led villog.
Ha viszont egy másik lábon levő kimenetet vezérlek (pl:4) akkor a D13 led fixen világít. Nem tudom mióta ilyen, mert alapvetően egy saját gyártású shieldet használok az Arduinohoz, emiatt a D13 -as ledet nem látom.
Csak a biztonság kedvéért a kód:
A hibajelenség: A legegyszerűbb villogtatós alapprogram esetén, ha a 13 -as kimenetet villogtatom, akkor a beépített D13 as led villog.
Ha viszont egy másik lábon levő kimenetet vezérlek (pl:4) akkor a D13 led fixen világít. Nem tudom mióta ilyen, mert alapvetően egy saját gyártású shieldet használok az Arduinohoz, emiatt a D13 -as ledet nem látom.
Csak a biztonság kedvéért a kód:
Kód: Egész kijelölése
int LED = 4;
void setup ()
{
pinMode(LED, OUTPUT);
}
void loop()
{
digitalWrite(LED, HIGH); // turns the LED on
delay(500); // waits for a second
digitalWrite(LED, LOW); // turns the LED off
delay(500); // waits for a second
}
D13-at nem vezérled. Így lehet hogy valami fogja befele-menet....
A betöltőprogram meg ki tudja hogyan inicializálja (alapban OUTPUT)...
Ha a programod elejére berakod: D13 output legyen és H szint? Elvileg akkor abbamarad....
Este tudom kipróbálni, hogy mit művel a programoddal....
Melyik Arduino fordító?
A betöltőprogram meg ki tudja hogyan inicializálja (alapban OUTPUT)...
Ha a programod elejére berakod: D13 output legyen és H szint? Elvileg akkor abbamarad....
Este tudom kipróbálni, hogy mit művel a programoddal....
Melyik Arduino fordító?
Sziasztok,
A PWM kivezetésekkel lenne kérdésem. Megtaláltam, hogy a chipben 3 időzítő van, amely mindegyik 2 - 2 kimenethez van hozzárendelve.
Timer0: D5, D6
Timer1: D9, D10
Timer2: D3, D11
Sajnos a korábban leírtak számomra még mindig nem világosak.
Mi történik a D5 és D6 kimenettel, ha delay() -t használok?
Van a chipben 3 belső időzítő. Mikor milyen körülmények között fogom használni a Timer1 és Timer 2 -őt, azaz mi fogja befolyásolni a többi időzítőhöz tartozó kimenetek működését?
A PWM kivezetésekkel lenne kérdésem. Megtaláltam, hogy a chipben 3 időzítő van, amely mindegyik 2 - 2 kimenethez van hozzárendelve.
Timer0: D5, D6
Timer1: D9, D10
Timer2: D3, D11
Sajnos a korábban leírtak számomra még mindig nem világosak.
Mi történik a D5 és D6 kimenettel, ha delay() -t használok?
Van a chipben 3 belső időzítő. Mikor milyen körülmények között fogom használni a Timer1 és Timer 2 -őt, azaz mi fogja befolyásolni a többi időzítőhöz tartozó kimenetek működését?
A PWM frekvencia alapesetben 470 Hz.
Ha a delay() illetve delaymicroseconds() is használatra kerül, akkor:
- pontossága romlik
- a 470 Hz helyett ~200 Hz-re visszaesik a frekvenciája.
Timer1/Timer2: legkomplexebb chiprész. Bascom oldalról egy kis leírás van hozzá, hogy mire jó:
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Co ... age&pid=62
Arduino alatt ilyen közvetlenül _nem_ érhető el. Ezzel az arduino határán túl is vagy...
Ha a delay() illetve delaymicroseconds() is használatra kerül, akkor:
- pontossága romlik
- a 470 Hz helyett ~200 Hz-re visszaesik a frekvenciája.
Timer1/Timer2: legkomplexebb chiprész. Bascom oldalról egy kis leírás van hozzá, hogy mire jó:
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Co ... age&pid=62
Arduino alatt ilyen közvetlenül _nem_ érhető el. Ezzel az arduino határán túl is vagy...