TAVIR AVRISP MKII és Arduino IDE kapcsolata
TAVIR AVRISP MKII és Arduino IDE kapcsolata
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő témában:
Próbálom működésre bírni a TAVIR AVRISP MKII-t Arduino ide alatt. Mind 1.04 és 0.23 alatt is mert az egyik kód amit fel szeretnék tölteni még a régi PDE formátumban van. Továbbá az eszköznek amire tölteni szeretném nincs usb portja. Előbb gondoltam teszek egy próbát sima Arduino UNO val.
Win 7-et használok,
Letöltöttem a legújabb LIBUSB drivert a sourceforge ról és feltelepítettem. Az eszközkezelőben megjelenik a LIBUSB-Win32 devices alatt az AVRISPMKII. Azaz eddig látszólag minden rendben.
Elindítom az Arduino IDE 1.04-et, betöltöm a "Blink" példaprogramot (tényleg csap próbának hogy megy-e a feltöltés) .
Az Eszközök / Programozó-nál kiválasztom az AVRISP MKII-t
Ezután a File / Feltöltés programozóval funkciót választva elindítom a feltöltést. Ekkor a sketch lefordul, majd nem történik semmi.
A kapcsolásom:
Arduino UNO, egy BEC-ról kap 5v-ot a VCin és a GND-n keresztül. Világít rajta a zöld "on" lámpa
A Tavir MK2 a számítógép usb-hez csatlakoztatva ég rajta egy sárga led. (jumper nyitva)
A 6 pólusú programozó kábel a következőképp csatlakoztatva:
AVRISP: jobb felső tüske csoportra, a piros szál bal oldalon. (Az usb a bal oldalra esik)
Arduino uno: A board jobb oldalán lévő tüskecsoportra, a piros szál felül.
ime egy link a kapcsolásról: https://lh3.googleusercontent.com/-587s ... 125509.jpg
Szerkesztettem a preferences.txt-t, beírtam az "upload using avrispmkii" -t
de most azonnal: STK_500 not in sync üzenetet kapok
Mit csinálok rosszul?
Segítséget szeretnék kérni a következő témában:
Próbálom működésre bírni a TAVIR AVRISP MKII-t Arduino ide alatt. Mind 1.04 és 0.23 alatt is mert az egyik kód amit fel szeretnék tölteni még a régi PDE formátumban van. Továbbá az eszköznek amire tölteni szeretném nincs usb portja. Előbb gondoltam teszek egy próbát sima Arduino UNO val.
Win 7-et használok,
Letöltöttem a legújabb LIBUSB drivert a sourceforge ról és feltelepítettem. Az eszközkezelőben megjelenik a LIBUSB-Win32 devices alatt az AVRISPMKII. Azaz eddig látszólag minden rendben.
Elindítom az Arduino IDE 1.04-et, betöltöm a "Blink" példaprogramot (tényleg csap próbának hogy megy-e a feltöltés) .
Az Eszközök / Programozó-nál kiválasztom az AVRISP MKII-t
Ezután a File / Feltöltés programozóval funkciót választva elindítom a feltöltést. Ekkor a sketch lefordul, majd nem történik semmi.
A kapcsolásom:
Arduino UNO, egy BEC-ról kap 5v-ot a VCin és a GND-n keresztül. Világít rajta a zöld "on" lámpa
A Tavir MK2 a számítógép usb-hez csatlakoztatva ég rajta egy sárga led. (jumper nyitva)
A 6 pólusú programozó kábel a következőképp csatlakoztatva:
AVRISP: jobb felső tüske csoportra, a piros szál bal oldalon. (Az usb a bal oldalra esik)
Arduino uno: A board jobb oldalán lévő tüskecsoportra, a piros szál felül.
ime egy link a kapcsolásról: https://lh3.googleusercontent.com/-587s ... 125509.jpg
Szerkesztettem a preferences.txt-t, beírtam az "upload using avrispmkii" -t
de most azonnal: STK_500 not in sync üzenetet kapok
Mit csinálok rosszul?
Re: TAVIR AVRISP MKII és Arduino IDE kapcsolata
MKII firmware-t frissítetted az AVRDuDe kiadásúra? A CD-n ott van rajta. 1.5 a verziószám...
Már 2 órája küzdök a firmware frissítéssel a videó alapján, de a Flip nem hajlandó megnyitni az usb kapcsolatot. A programozó üzemmódba belépve a windows elkezdett hardvert telepíteni. Felraktam neki a Flip usb könyvtára alatt lévő drivert, de továbbra sem látja a Flip az eszközt. (újraindítás is volt közben)Robert írta:MKII firmware-t frissítetted az AVRDuDe kiadásúra? A CD-n ott van rajta. 1.5 a verziószám...
Most már nem is akar hardvert telepíteni programozó üzemmódba belépve. Az eszközkezelőben pedig nem is látom a Flip-es drivert, csak a libusb alatt az AVRISP MK II-t (mint korábban is)
HWB-be belépsz. Felmegy az AVRSzudiobol az ATMega16U2 vagy pedig az AT90USB162 driver. Az eszközkezelőben puskázhatsz.
A FLIPben az USB portot és az eszközkezelőben levő chipet válaszd ki. Connect.
A menük élesednek.
File > Load hex. Firmware kiválaszt.
OK.
Beéget (4 pont végigmegy). Utána utolsó fül: RUN.
Készen is vagy.
Programozó üzemmódban _tilos_ libUSB és egyéb drivert faragni hozzá!
Uninstall! Mert az keverheti meg...
A menük élesednek.
OK.
Készen is vagy.
Robert írta:HWB-be belépsz. Felmegy az AVRSzudiobol az ATMega16U2 vagy pedig az AT90USB162 driver. Az eszközkezelőben puskázhatsz.
A menük élesednek.
OK.
Készen is vagy.
semmi változás.
Nyomtam egy uninstallt a libusb driverre az eszközkezelőben, programozó üzemmódban feltelepítettem az AVRstudio-t a CD-ről. Ez felrakta a Jungo WinDriver-t és semmi mást. A flip továbbra sem nyitja meg az usb kapcsolatot.
AVR-Studio + JUNGO _után_ a HWB módba belépsz: az eszközök közt látsz: ATMEL csoport és alatta a chipnek a típusa.
Ha nem jelenik meg:
- driver nem ment fel
- nem jó a gombnyomási sorrend (Mind2 nyom; RESET felenged; 0,5sec vár; HWB felenged)
Ha nem jelenik meg:
- driver nem ment fel
- nem jó a gombnyomási sorrend (Mind2 nyom; RESET felenged; 0,5sec vár; HWB felenged)
Visszajöttem szabadságról és újjult erővel nekiálltam: uninstall + reinstall és gombnyomogatás után lett ATMEL csoportom az eszközkezelőben. Alatta ATMega16U2Robert írta:AVR-Studio + JUNGO _után_ a HWB módba belépsz: az eszközök közt látsz: ATMEL csoport és alatta a chipnek a típusa.
Ha nem jelenik meg:
- driver nem ment fel
Ezen felbuzdulva elindítottam a Flip-et, kiválasztottam a chip tipusát és most sikerült a firmware upgrade.
Felraktam a CD-ről a legújabbat a videó szerint. (120318_AVRISP_studio.hex)
Hamarosan kipróbálom Arduino IDE alól:)
Köszönöm a segítséged és a türelmed!
Grega írta:Visszajöttem szabadságról és újjult erővel nekiálltam: uninstall + reinstall és gombnyomogatás után lett ATMEL csoportom az eszközkezelőben. Alatta ATMega16U2Robert írta:AVR-Studio + JUNGO _után_ a HWB módba belépsz: az eszközök közt látsz: ATMEL csoport és alatta a chipnek a típusa.
Ha nem jelenik meg:
- driver nem ment fel
Ezen felbuzdulva elindítottam a Flip-et, kiválasztottam a chip tipusát és most sikerült a firmware upgrade.
Felraktam a CD-ről a legújabbat a videó szerint. (120318_AVRISP_studio.hex)
Hamarosan kipróbálom Arduino IDE alól:)
Köszönöm a segítséged és a türelmed!
Szia!
Megint nekiültem a kérdésnek, de sajnos nem sok sikerrel:
Még nyáron feltelepítettem a 120318_AVRISP_studio.hex firmware-t, ez a Flip szerint fel is ment. Most próbálom Arduino IDE 1.04 alatt egy Arduino UNO-ra feltölteni a Blink nevű példakódot. (csak a feltöltést kipróbálandó)
Az Arduino uno-t és a Tavir MKII a következőképp kötöttem össze:
Arduino uno:
BEC-ről kap 5V-t (gnd és +5v csatikon), a zöld "on" lámpa világít. Az ICSP csatlakozón van a kábel , ha az usb ajzat balra van, akkor a kábel piros vezetéke felülre esik.
Tavir MKII:
A számítógép USB-jéhez kapcsolódik, jumper nyitva. A szürke kábel - ha az usb ajzat balra van - a jobb oldali legfelső csatlakozóra csatlakoztattam a kábelt, a piros szál a bal oldalon van. A sárga led folyamatosan ég. A számítógépen az eszközkezelőben csak a libusb-win32 devices / AVRISP MKII bejegyzés szerepel, a jungo drivert már uninstalláltam.
Arduino 1.04 IDE-ből a File / Feltöltée programozóval funkciót indítom el. A programkód lefordul, a program kiÍrja hogy feltöltés. A Tavir MKII sárga lámpája egyet villan. A program a feltöltés feliratnál áll a végtelenségig.
Szerintem már csak valami apróság hiéynzik a sikeres feltöltéshez. Hogyan tovább?
üdv
Gábor
A firmwarebol _ne_ a studiosat tedd fel!
A 120318_AVRISP_avrdude.hex javasolt, hisz avrdude-val hasznalod.
Robert írta:A firmwarebol _ne_ a studiosat tedd fel!
Köszönöm szépen!
A firmware kicserélése után már sikerült a feltöltés
Most előbb örülök még kicsit majd megpróbálom feltölteni az LCD shield-hez Írt példaprogramot ugyanilyen módszerrel.
Amire vigyázz:
biztosítékbiteket nem piszkáljuk, ha nem tudjuk mire való
Továbbképzés: http://tavir.hu/tanfolyam-trukkok
biztosítékbiteket nem piszkáljuk, ha nem tudjuk mire való
Továbbképzés: http://tavir.hu/tanfolyam-trukkok
- vargajano53
- Bitmanipulátor
Kedves Róbert!
Mint e-mailban írtam,aTAVIR MKII. programozót sikerült elbabrálnom.Először az AVR Studió 4 alatt működött.Utána véletlenül a program megnyitása nélkül sikerült az USB csatlakozóba bedugni.
Most a két LED világít,az eddigi egy LED világít,helyett.Mivel nem nagyon értek hozzá,nem sikerült az eredeti állapot visssza állítása.Ehhez kérném a tanult kollégák segítségét!Ha sok elfoglaltsága mellett van rám is ideje kérem,hogy segítsen!Nagyon szépen köszönöm.Üdvözli Varga Jano
Mint e-mailban írtam,aTAVIR MKII. programozót sikerült elbabrálnom.Először az AVR Studió 4 alatt működött.Utána véletlenül a program megnyitása nélkül sikerült az USB csatlakozóba bedugni.
Most a két LED világít,az eddigi egy LED világít,helyett.Mivel nem nagyon értek hozzá,nem sikerült az eredeti állapot visssza állítása.Ehhez kérném a tanult kollégák segítségét!Ha sok elfoglaltsága mellett van rám is ideje kérem,hogy segítsen!Nagyon szépen köszönöm.Üdvözli Varga Jano
A program elvileg nem sérül benne.
ha mégois:
A mellékelt CD alapján a FLIP keretrendszerrel a firmware frissítendő a melléklert videó alapján.
Pl: http://www.youtube.com/watch?v=CAU0bYQuuyo
ha mégois:
A mellékelt CD alapján a FLIP keretrendszerrel a firmware frissítendő a melléklert videó alapján.
Pl: http://www.youtube.com/watch?v=CAU0bYQuuyo
- vargajano53
- Bitmanipulátor
Kedves Róbert!
Köszönöm válaszát.
Megpróbálom.Még egyszer köszönöm.
Üdv Varga Jano
Köszönöm válaszát.
Megpróbálom.Még egyszer köszönöm.
Üdv Varga Jano
- vargajano53
- Bitmanipulátor
Kedves Róbert!
Hosszas nézegetés és próbálgatás után a fotón látható eredménynél hagytam abba.Kezd halvány lila segédfogalmam lenni,hogy mit is kéne csinálnom.Örülök a részeredménynek.KÖSZÖNÖM!Üdvözli Varga Jano
Hosszas nézegetés és próbálgatás után a fotón látható eredménynél hagytam abba.Kezd halvány lila segédfogalmam lenni,hogy mit is kéne csinálnom.Örülök a részeredménynek.KÖSZÖNÖM!Üdvözli Varga Jano
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.