Arduino telepítési problémák
Re: Arduino telepítési problémák
Újra:
Arduino melyik verzió?
0022/0023? 104?105?100?151beta?152beta?
Win/Linux?Melyik?
Arduino melyik verzió?
0022/0023? 104?105?100?151beta?152beta?
Win/Linux?Melyik?
Honnan tudom meg hogy melyik Arduino verzióm van?
Win7 64bit-em van ,de próbáltam Xp-vel is. Mindkettőnél azonos volt a hiba.
Win7 64bit-em van ,de próbáltam Xp-vel is. Mindkettőnél azonos volt a hiba.
Elindít és felül a címsor/title-n mit ír ki....
Az arduino.cc oldalról az 1.0.5-t próbáld ki (szerintem "rutinosan" az 1.5.2 BETA van fenn nálad)
Az arduino.cc oldalról az 1.0.5-t próbáld ki (szerintem "rutinosan" az 1.5.2 BETA van fenn nálad)
Hú ezt félrenéztem, úgy értettem hogy a board verziószámát kérdezed....
Sajnos az 1.0.5 van fent, próbáltam a boards.txt-ben is átírni, sem a upload.protocol=stk500v2 sem a wiring nem segített.....melyiket hagyjam?
Kipróbáltam több source kódot is letöltöttem és mindegyik probléma nélkül felmegy.....csak pont az nem amire nekem szükségem lenne...
Sajnos az 1.0.5 van fent, próbáltam a boards.txt-ben is átírni, sem a upload.protocol=stk500v2 sem a wiring nem segített.....melyiket hagyjam?
Kipróbáltam több source kódot is letöltöttem és mindegyik probléma nélkül felmegy.....csak pont az nem amire nekem szükségem lenne...
Próbáld ki az Arduino-1.0.4 ill 1.0 verzióval.
A feltöltést elkezdi és megszakad?
A kód honnan tölthető le?
Kipróbálnám a M2560-on....
A feltöltést elkezdi és megszakad?
A kód honnan tölthető le?
Kipróbálnám a M2560-on....
1.0.4 kipróbálva, sajnos ugyan az.
Elkezdi a feltöltést és a végénél megáll , majd time out hibát ír....több kódot is letöltöttem mindegyik simán felmegy rá.....valószínű a mérettel lesz a gond, legalábbis angol fórumokon is a nagyobb mérettel volt gondjuk....
Szerintem nem a kóddal van a baj, de ha valaki letesztelné azt megköszönöm.
http://www.vdsar.net/diy-waterdrop-device/application/
(a kommentek felet van a link hozzá)
Elkezdi a feltöltést és a végénél megáll , majd time out hibát ír....több kódot is letöltöttem mindegyik simán felmegy rá.....valószínű a mérettel lesz a gond, legalábbis angol fórumokon is a nagyobb mérettel volt gondjuk....
Szerintem nem a kóddal van a baj, de ha valaki letesztelné azt megköszönöm.
http://www.vdsar.net/diy-waterdrop-device/application/
(a kommentek felet van a link hozzá)
A gépeden a BlueTooth igaz nincs bekapcsolva?
TILTSD le az eszközkezelőben!
Simán timeoutra visz! (még ha _függetlennek_ is _tűnik_ a sorosporttól....). Nem az, főleg ha _volt/van_ egy BT soros eszközöd a PC-re telepítve...
TILTSD le az eszközkezelőben!
Simán timeoutra visz! (még ha _függetlennek_ is _tűnik_ a sorosporttól....). Nem az, főleg ha _volt/van_ egy BT soros eszközöd a PC-re telepítve...
Az Arduino MEGA _nem_ a javasolt hardware. Azt a Arduino UNO vagy Arduino R3-ra írták!
(ATMega328 a központi chip, nem az Arduino-2560)
A feltöltést a shipedpanel _nélkül_ végezd el.
Arduino R3 /328-as chip : feltöltés OK (25740 byte kód)
Arduino Uno/328-as chip : feltöltés OK (25740 byte kód)
Arduino Mega / 2560 UNO : feltöltés _error_ TIMEOUT a kód 97.4%-nál. AVRDUDE TimeOut.
(ATMega328 a központi chip, nem az Arduino-2560)
A feltöltést a shipedpanel _nélkül_ végezd el.
Arduino R3 /328-as chip : feltöltés OK (25740 byte kód)
Arduino Uno/328-as chip : feltöltés OK (25740 byte kód)
Arduino Mega / 2560 UNO : feltöltés _error_ TIMEOUT a kód 97.4%-nál. AVRDUDE TimeOut.
Nohát, nem hittem soha hogy valaha írnom kell ide, de nem jutok előre sehogy se...
Windows 8, 64 bit. Legális, nem mahinált
Arduino keretrendszer telepítve, panel bedug, el is kezdi telepíteni, de megakad, "Nem található illesztő program"
Ötlet?
Windows 8, 64 bit. Legális, nem mahinált
Arduino keretrendszer telepítve, panel bedug, el is kezdi telepíteni, de megakad, "Nem található illesztő program"
Ötlet?
- Melyik Arduino panel?
- Melyik Arduino szoftver?
- Milyen drivert próbálsz?
Több kérdés - még - nincs
- Melyik Arduino szoftver?
- Milyen drivert próbálsz?
Több kérdés - még - nincs
-AVR-Duino / R3 328 (avr.tavir.hu
)
-legfrissebb hivatalos arduino pack, 1.0.5 az arduino.cc oldalról.
-Win 7 alatt nem kellett driver, megtalálta. Próbáltam ráhagyni, hogy keresse meg, illetve próbáltam, hogy megmutatom neki az arduino könyvtárban a driver mappát, de ott se talált semmit a telepítő
(próba kedvéért kipróbáltam egy kínai kicci-occó nano-val is, de az se ok win8 alatt. A "régi" gépemben Win7 alatt megy mind a kettő. Tudom, minek vettem új gépet..
)
-legfrissebb hivatalos arduino pack, 1.0.5 az arduino.cc oldalról.
-Win 7 alatt nem kellett driver, megtalálta. Próbáltam ráhagyni, hogy keresse meg, illetve próbáltam, hogy megmutatom neki az arduino könyvtárban a driver mappát, de ott se talált semmit a telepítő
(próba kedvéért kipróbáltam egy kínai kicci-occó nano-val is, de az se ok win8 alatt. A "régi" gépemben Win7 alatt megy mind a kettő. Tudom, minek vettem új gépet..
www.ftdichip.com oldalon a Win8 driver.
2.08.30-as
http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
Az Arduinoban Win7-es FTDI driver van csak.
Win8 UNO:
1.0.5 Arduino / drivers alatt van.
U.i.: Win8 (még) nem boldogít....
2.08.30-as
http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
Az Arduinoban Win7-es FTDI driver van csak.
Win8 UNO:
1.0.5 Arduino / drivers alatt van.
U.i.: Win8 (még) nem boldogít....
Köszönöm, működik.
(win8 "kötelező", a gép gyárilag ezzel telepítve jött, win7-es driverek meg nincsenek hozzá... utálom a win8-at, főleg mióta használom, de ez van, ezt kell szeretni
)
(win8 "kötelező", a gép gyárilag ezzel telepítve jött, win7-es driverek meg nincsenek hozzá... utálom a win8-at, főleg mióta használom, de ez van, ezt kell szeretni
Sziasztok.
Megérkezett az első arduino uno-m.
Próbáltam feltelepíteni win7 alá, de nem sikerült semmiféle driverrel.
Felcsatlakozáskor "USB serial port" nak jelzi, de a drivert nem fogadja el.
Mi lehet a probléma? A lap, Arduino uno R03 A chip rajta Atmega8A-PU, és Arduino 1.0.5 -el próbáltam.
Megérkezett az első arduino uno-m.
Próbáltam feltelepíteni win7 alá, de nem sikerült semmiféle driverrel.
Felcsatlakozáskor "USB serial port" nak jelzi, de a drivert nem fogadja el.
Mi lehet a probléma? A lap, Arduino uno R03 A chip rajta Atmega8A-PU, és Arduino 1.0.5 -el próbáltam.
Átvágtak. Ezem UNO.
Azon a központi chip: ATMega328P-PU vagy ATMega328-PU
Az USB illesztő chip: ATMega8U2 ha régebbi (UNO rev1 vagy UNO rev2), illetve az újabbakon ATMega16U2 (UNO rev3).
Ha az USB illesztő chip négyzet alakú: UNOI, ha 2 sorban vannak a lábak és a felirata FTDI FT232RL, akkor diecimila/duemilanove.
Az illesztő-driverek a arduino/drivers/ alatt vannak. ezt mutasd meg neki driverfrissítésként.
Utána: Arduino keretrendszer:
1, File- Minták - Basic - Blink
2, Ezközök - Alappanel - amelyik lapod van/chiped van azt válaszd ki (ott kell a pipa)
FTDI + Mega 8: Arduino NG
FTDI+Mega328: Diecmila/duemilanove (fentről a 2.)
ATMega8U2/16U2 + Mega328: Arduino UNO
3 Eszközök - Sorosport: A megtalált COM portot válaszd ki. Ha ban BlueTooth illesztőd, akkor TILTSD le.
4, File- Feltöltés
ha a LED villog és nem NotSync hiba : örül
.
Azon a központi chip: ATMega328P-PU vagy ATMega328-PU
Az USB illesztő chip: ATMega8U2 ha régebbi (UNO rev1 vagy UNO rev2), illetve az újabbakon ATMega16U2 (UNO rev3).
Ha az USB illesztő chip négyzet alakú: UNOI, ha 2 sorban vannak a lábak és a felirata FTDI FT232RL, akkor diecimila/duemilanove.
Az illesztő-driverek a arduino/drivers/ alatt vannak. ezt mutasd meg neki driverfrissítésként.
Utána: Arduino keretrendszer:
1, File- Minták - Basic - Blink
2, Ezközök - Alappanel - amelyik lapod van/chiped van azt válaszd ki (ott kell a pipa)
FTDI + Mega 8: Arduino NG
FTDI+Mega328: Diecmila/duemilanove (fentről a 2.)
ATMega8U2/16U2 + Mega328: Arduino UNO
3 Eszközök - Sorosport: A megtalált COM portot válaszd ki. Ha ban BlueTooth illesztőd, akkor TILTSD le.
4, File- Feltöltés
ha a LED villog és nem NotSync hiba : örül