A mai nap regisztráltam ide, mert rengeteg információt találtam, ami számomra igen hasznosnak bizonyultak, DE....
Sajnos nem vagyok járatos a C/C++ programozási nyelvben, és a c#-ot tanultam "önfejlesztéssel" (messze nem vagyok profi, de azért jó pár dolgot sikerült már megoldanom
A fejembe vettem egy projektet, amit szeretnék megvalósítani, és ebben kérném a türelmes, segítőkész emberek segítségét:
Egy robotkart szeretnék megcsinálni úgy, hogy egy kesztyű segítségével, ami beolvassa a jeleket, egy robot kezet mozgatok valós időben, LPT porton, és game porton keresztül. A program "makró" felvételére is alkalmas, így előre felvehető mozdulatokat is le lehetne vele "játszatni".
Először 5 tengelyes léptetőmotor driverekkel gondoltam, amikor rátaláltam az ARDUINO rendszerre, és nagyon megtetszett! Egyszerűen fantasztikus!
Nos, a "kesztyűt" C# nyelven meg is írtam, ami rádiós rendszerrel viszi a jeleket a gépbe. bár még finomítanom kell egy két apróságon, az igényeknek, és a változó körülményeknek megfelelően, de tökéletesen működik.
A kéz mechanikáját meg nem kezdtem el, csak "fejben" van meg, attól függően, hogy milyen motorral fogok tudni dolgozni.
Amiben segítséget szeretnék kérni az az, hogy ha a mozgatáshoz kell ujjanként 2 irány (ökölbeszorítás, vissza mozgatás), vagyis 10, amit később, az élethűbb mozgatás miatt ujjankét 2 különálló perc-mozgatás 2 irányba, plusz a csukló 4 irányú mozgatása, vagyis 24 különálló mozgatást kellene megvalósítani léptető motorral (esetleg ki fordulatú DC motorral, amivel "egyszerűbb" megoldani)...
Kérdés az, hogy a vezérlőn pl lehetséges-e megoldani két kivezetés polaritás váltását.
Előre is bocsánatot kérek, ha butaságokat, vagy állandó visszatérő kérdéseket tettem fel! És persze folyamatosan olvasom a letöltött leírásokat.
Ehhez szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen Arduino vezérlőt (és esetleg hány darabot) kellene beszerezni.
A válaszokat, kritikákat, és az ötleteket előre is köszönöm.