Lakás riasztó
-
betonbokor
- Újonc

Lakás riasztó
Sziasztok!
Nem régóta foglalkozom a témával ezért szeretnék némi segítséget kérni.
Egy mezei 3 zónás lakás riasztót szeretnék összehozni melynél a főbb szempontok a következőek:
1.mágneses nyílászáró érzékelők (bontásra)
2. Élesítéstől 20mp késleltetés
3. 15 perc riasztás
4. Szám kombinációs inaktiválás
Természetesen nem a komplett megoldást várom script-el együtt, hanem pl. a kezdeti lépésekre kérem a segítséget:-)
Nem régóta foglalkozom a témával ezért szeretnék némi segítséget kérni.
Egy mezei 3 zónás lakás riasztót szeretnék összehozni melynél a főbb szempontok a következőek:
1.mágneses nyílászáró érzékelők (bontásra)
2. Élesítéstől 20mp késleltetés
3. 15 perc riasztás
4. Szám kombinációs inaktiválás
Természetesen nem a komplett megoldást várom script-el együtt, hanem pl. a kezdeti lépésekre kérem a segítséget:-)
Re: Lakás riasztó
Először gondold végig:
- mit kell tudnia a riasztónak?
- rádiós/drótos?
- GYÁRI rendszerek mit tudnak, ami miatt saját kell?
És a 7/24-es tervezés legyen a szemed előtt!
- mit kell tudnia a riasztónak?
- rádiós/drótos?
- GYÁRI rendszerek mit tudnak, ami miatt saját kell?
És a 7/24-es tervezés legyen a szemed előtt!
-
hazriszto.hu
- Újonc

nem azért, de a riasztó telepítés egy szakma. Ha nulláról fogsz neki, akkor sok meglepetés érhet, de hibás kötés esetén még akár a ház is leéghet. Én ilyenkor azt a kérdést szoktam feltenni, hogy ha vakbél gyulladásod van, akkor is magadat műtöd meg?
szóval szerintem hagyd szakira, de ha kalandor vagy akkor íme néhány tanács:
- ne találd fel a spanyol viaszt, vannak már nagyon jól bevált riasztó központok (DSC, PARADOX), olvasgasd a telepítői leírásukat
- nézz utána a jogszabályoknak (ugyanis ha 15 perc szirénát fogsz beállítani, akkor kapod másnap a csekket!)
szóval szerintem hagyd szakira, de ha kalandor vagy akkor íme néhány tanács:
- ne találd fel a spanyol viaszt, vannak már nagyon jól bevált riasztó központok (DSC, PARADOX), olvasgasd a telepítői leírásukat
- nézz utána a jogszabályoknak (ugyanis ha 15 perc szirénát fogsz beállítani, akkor kapod másnap a csekket!)
-
betonbokor
- Újonc

Köszi az építő jellegű hozzászólást!
25 éve foglalkozom elektronikával számos riasztó központot terveztem építettem és eddig még egy ház sem égett le tőlük:-)
Egyszerű oka van az ittlétemnek az AVR alapú programozás sajna kimaradt az életemből ezt próbálom pótolni.
25 éve foglalkozom elektronikával számos riasztó központot terveztem építettem és eddig még egy ház sem égett le tőlük:-)
Egyszerű oka van az ittlétemnek az AVR alapú programozás sajna kimaradt az életemből ezt próbálom pótolni.
Az Arduino:
- nem 7/24 üzemre találták ki a szoftvert (nincsenek benne a tesztek sem amik ehhez kellenek)
- a Bootloader WatchDogReset esetén végtelen ciklusba kerül - felhasználói védelem
- a hardware semmiféle járulékos védelmet nem tartalmaz
- a szoftverek / függvénykönyvtárak nem teszteltek hosszútávú + zavarvédelmekre.
- nem 7/24 üzemre találták ki a szoftvert (nincsenek benne a tesztek sem amik ehhez kellenek)
- a Bootloader WatchDogReset esetén végtelen ciklusba kerül - felhasználói védelem
- a szoftverek / függvénykönyvtárak nem teszteltek hosszútávú + zavarvédelmekre.
Mindenre van megoldás, ha úgy érzed kész van a reset vektort a 0 címre állítod, lehet használni watchdog-ot is de van külön IC is erre a célra. Minden alkalmazáshoz van már szupresszor dióda a bemeneti védelemnek.
Ezeket bővebben kifejtenéd?
Ha ilyen törekvés van akkor milyen megoldás jöhet szóba?
Köszönöm
Ha ilyen törekvés van akkor milyen megoldás jöhet szóba?
Köszönöm
Robert írta:Az Arduino:
Az Arduino keretrendszert el kell felejteni.
A7/24-es üzem és a hardware + szoftver kialkításából előadásokat tartok időnként (4-6 óra hosszan).
Amit nézz meg (kucsszavak):
- watchdog,
- memóriakezelés, stack, overflow
- folyamatos debug/eseménytár
- PLC rendszerek hardwarei
A7/24-es üzem és a hardware + szoftver kialkításából előadásokat tartok időnként (4-6 óra hosszan).
Amit nézz meg (kucsszavak):
- watchdog,
- memóriakezelés, stack, overflow
- folyamatos debug/eseménytár
- PLC rendszerek hardwarei