Tibbo EM1206 + RJ203
Tibbo EM1206 + RJ203
Sziasztok!
Próbálok beüzemelni egy Tibbo EM1206 -os mikrokontrollert... berendeltem, megkaptam... csináltam neki 3.3V-ot... csak nem tudom, hova kössem...
kutatok, de nem találk egy értelemes leírást hozzá... nincs valakinél egy véletlenül?
P
Próbálok beüzemelni egy Tibbo EM1206 -os mikrokontrollert... berendeltem, megkaptam... csináltam neki 3.3V-ot... csak nem tudom, hova kössem...
kutatok, de nem találk egy értelemes leírást hozzá... nincs valakinél egy véletlenül?
P
Re: Tibbo EM1206 + RJ203
Ha esetleg, valakinek van már I2C scannere, vagy esetleg PCF8574 porbővítőhöz valami kódja azt megköszönném.
igen! Éppen a 16 bites portbővítőt próbálom átírni... a tibbits kicsit komplikáltabbnak tűnik.
Rész siker!
az imént említett I2C.tbs-t használva elég egyszerű lett írni a portbővítőre:
I2C_Start
I2C_Write(&h4e)
I2C_Write(&haa)
I2C_Stop
viszont az olvasás sajnos nem jött még össze
dim data as byte
data = 0
I2C_Start
I2C_Write(&h4f)
data = I2C_Read(ACK) 'próbáltam NACK-al is
I2C_Stop
sajnos egyik esetben sem működik... AA-t kéne kapnom, de 00 vagy ff jön vissza...
tényleg nincs valami mód a konzolra való kiírásra, vagy valami hasonlóra?
az imént említett I2C.tbs-t használva elég egyszerű lett írni a portbővítőre:
I2C_Start
I2C_Write(&h4e)
I2C_Write(&haa)
I2C_Stop
viszont az olvasás sajnos nem jött még össze
dim data as byte
data = 0
I2C_Start
I2C_Write(&h4f)
data = I2C_Read(ACK) 'próbáltam NACK-al is
I2C_Stop
sajnos egyik esetben sem működik... AA-t kéne kapnom, de 00 vagy ff jön vissza...
tényleg nincs valami mód a konzolra való kiírásra, vagy valami hasonlóra?
Na kérem!
megvolna a bibi....
a portbővítőt rákötöttem egy relé sorra... ez egy aktív alkatrész... bár nem teljesen értem, hogy miért, de amíg ez az alakatrész rajta van, addig folyamatossan 0-át lehet kiolvasni a bővítőböl.
ha nincs benne a rendszerbe... tehát üresen lóg a bővítő, akkor tökéletesen lehet kiolvasni az előzőleg beleírt adatot...
megvolna a bibi....
a portbővítőt rákötöttem egy relé sorra... ez egy aktív alkatrész... bár nem teljesen értem, hogy miért, de amíg ez az alakatrész rajta van, addig folyamatossan 0-át lehet kiolvasni a bővítőböl.
ha nincs benne a rendszerbe... tehát üresen lóg a bővítő, akkor tökéletesen lehet kiolvasni az előzőleg beleírt adatot...
A relésor bemenetként terheli az eszközt. És lehet hogy nincsenek meg a logikai szintek. A PCF8574 az viszont az egyik irányban max 200uA-l terhelhető csak!
terv az, hogy felhúzom 5V-ra a PCF8574-et és leföldelgetem a nyomógombokkal...
ezek szerint minimum 25 ohm-ot be kéne iktatnom??? nehogy baja legyen...
gondolom 1k is elfér.
ezek szerint minimum 25 ohm-ot be kéne iktatnom??? nehogy baja legyen...
gondolom 1k is elfér.
Vagy adjál meg minden adatot, vagy ne tegyél fel találós kérdéseket!
Ha 10K-s vagy nagyobb a felhúzód? Jó az 1K.
Ha 1K-s a falhúzó, akkor?
Ha 10K-s vagy nagyobb a felhúzód? Jó az 1K.
Ha 1K-s a falhúzó, akkor?
hát én a felhúzást úgy képzeltem (és a tesztek is igazolják a működését), hogy kiírok FF-et a PCF8574-re... azután "leföldelem" 1k-s ellenálláson keresztül...
úgy néz ki működik... bár érdekes... nem tudom miért... ha leföldelem, kiolvasható a nulla az adott lábon, majd, ha megszüntetem a földelést, vissza áll az eredeti 1-re...
úgy néz ki működik... bár érdekes... nem tudom miért... ha leföldelem, kiolvasható a nulla az adott lábon, majd, ha megszüntetem a földelést, vissza áll az eredeti 1-re...
Belül egy "gyenge" felhúzó van csak. Ennek a lábnak így a potenciálját az 1K-val kívülről GND-re kényszeríted.
igen... ezt gondoltam, de a paradoxon a következő
- Ha FF-et írok a PCF-be ÉS lekényszerítem valamelyik lábát nullára ÉS olvasás közben nem a beleírt 1-et hanem a lekényszerített nullát tudom kiolvasni ÉS visszaáll 1-re ha a kényszerítést megszüntetem AKKOR elvileg a láb aktuális állapotát méri és adja vissza Read parancsnál... emellett egy belső regiszter tárolja a beleírt 1-et...
Ha mindez igaz, akkor miért nem működik a Read parancs, ha a kimenetre a reléket kötöm ???
-lehet, hogy a gyenge belső felhúzónak köszönhető??? mingyárt ki is mérem... ja... 5 V helyett érdekes módon 1,85 V van a lábán... ami már nullának érzékelődik... remek... erre nem gondoltam... legalábbis eddig.
ez a "gyenge" felhúzó jó irány volt
köszi.
- Ha FF-et írok a PCF-be ÉS lekényszerítem valamelyik lábát nullára ÉS olvasás közben nem a beleírt 1-et hanem a lekényszerített nullát tudom kiolvasni ÉS visszaáll 1-re ha a kényszerítést megszüntetem AKKOR elvileg a láb aktuális állapotát méri és adja vissza Read parancsnál... emellett egy belső regiszter tárolja a beleírt 1-et...
Ha mindez igaz, akkor miért nem működik a Read parancs, ha a kimenetre a reléket kötöm ???
-lehet, hogy a gyenge belső felhúzónak köszönhető??? mingyárt ki is mérem... ja... 5 V helyett érdekes módon 1,85 V van a lábán... ami már nullának érzékelődik... remek... erre nem gondoltam... legalábbis eddig.
ez a "gyenge" felhúzó jó irány volt