Kedves Mindenki ! Lelkesen belevágtam egy hexapod ( hat lábú robot, lábanként 3 Rc szervo+2 szervo az első, hátsó ultrahang érzékelőnek ) a megépítésébe. Mivel a 2560-as a leírás alapján 48 szervót tud kezelni, úgy döntöttem jó is lesz. Az arduino fejlesztői környezete rendelkezik servo kezelő könyvtárral, had szóljon a próba. Elkezdtem csatlakoztatni a motorokat, és nagy örömömre ment is, de csak 3 db motorig. A 4. után az összes motor össze-vissza ment. Próbáltam több porton is az eredmény ugyan az. Aztán találtam az arduino honlapján egy Megaservo könyvtárt. Beillesztve a fejlesztői környezetbe, Na most megvagy!!! érzésel láttam neki, de hamar elakadtam, ugyanis a ha már csak incude-al behivom a könyvtárt a fordítás hibaüzenettel tér vissza. Ezt egyébként több lib-nél is tapasztaltam.
Szóval : Ki tudná megmondani mi itt a hiba, és mi a megoldás. Ezer köszönet a fáradozásért!
TJózsi.
Hexapod Arduino 2560-al 20 db servo vezérlése
Re: Hexapod Arduino 2560-al 20 db servo vezérlése
Hibaüzenet?
Fordítókörnyezet/verziószám?
- Arduinoból 1.0.5-ig használható, 1.5.x BÉTA!
- Programkód/minta mit csinál? ha lehetne látni a kódot, azért segítség lenne....
Fordítókörnyezet/verziószám?
- Arduinoból 1.0.5-ig használható, 1.5.x BÉTA!
- Programkód/minta mit csinál? ha lehetne látni a kódot, azért segítség lenne....