xMEGA "readlb entry not found" probléma
xMEGA "readlb entry not found" probléma
Sziasztok!
Van egy problémám. xMEGA128D3-mal kezdtem el foglalkozni és amikor a fuse biteket állítanám "readlb entry not found" hibaüzenetet kapom. Ugyanakkor fel tudom programozni a uC-t, és utána fut az egyszerű LED villogtatás, bár lassan, mert alap esetben az órajel 8-cal való osztás be van kapcsolva. Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond? Kettő IC-vel is próbáltam, mind kettőnél ez van.
Van egy problémám. xMEGA128D3-mal kezdtem el foglalkozni és amikor a fuse biteket állítanám "readlb entry not found" hibaüzenetet kapom. Ugyanakkor fel tudom programozni a uC-t, és utána fut az egyszerű LED villogtatás, bár lassan, mert alap esetben az órajel 8-cal való osztás be van kapcsolva. Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond? Kettő IC-vel is próbáltam, mind kettőnél ez van.
Re: xMEGA "readlb entry not found" probléma
A biztosítékbitek nem olvashatóak.
Túl nagy az olvasási sebesség, hibás kábel, PDI/PDO vezetékeken kondi van, vagy kisértékű fel/lefutóellenállás.
Túl nagy az olvasási sebesség, hibás kábel, PDI/PDO vezetékeken kondi van, vagy kisértékű fel/lefutóellenállás.
Sajnos semmi változás.
Így van beállítva.
A programozó és céláramkör között 10cm a vezeték, nincs köztük kondi. A reset lábon a felhúzó ellenállás 10k, 100k, 470k és 1M-val próbálva, de semmi változás.
Így van beállítva.
A programozó és céláramkör között 10cm a vezeték, nincs köztük kondi. A reset lábon a felhúzó ellenállás 10k, 100k, 470k és 1M-val próbálva, de semmi változás.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
MKII utánépítés vagy eredeti?
Utánépített: LibUSB-vel működik, és AVRDuDe-s firmwareval!
Ahogy a Bascom-AVR leírása is írja.
Utánépített: LibUSB-vel működik, és AVRDuDe-s firmwareval!
Ahogy a Bascom-AVR leírása is írja.
A Reset lábon 10K jó, és kel még 100n kerámia kondi a GND-re is!
Biztosan a COM1-en van az USB Programer?
Biztosan a COM1-en van az USB Programer?
Az MKII a tavir-ról vettem, most a ver.15 firmware van rajta (bascom változat), előtte a ver.17 (dude változat) volt - semmi különbség
reset lábon 100n-val fel sem ismeri a programozó az IC-t
com1? nem tudom. Nem igazán sikerült megtudni sehonnan. Viszont mindegy, hogy hova állítom, mert ugyan az a jelenség. Fuse bitek olvasása nem működik, de felprogramozni tudom.
Az a baj, hogy semmi ötletem. Talán egy, máshol olvastam, hogy külső órajel volt a megoldás. De nem tudom, itt megoldás lenne-e, még nem próbáltam. Mekkorát érdemes adni neki?
reset lábon 100n-val fel sem ismeri a programozó az IC-t
com1? nem tudom. Nem igazán sikerült megtudni sehonnan. Viszont mindegy, hogy hova állítom, mert ugyan az a jelenség. Fuse bitek olvasása nem működik, de felprogramozni tudom.
Az a baj, hogy semmi ötletem. Talán egy, máshol olvastam, hogy külső órajel volt a megoldás. De nem tudom, itt megoldás lenne-e, még nem próbáltam. Mekkorát érdemes adni neki?
Bascom változatú firmware nincs. Csak AVRDUDE vagy AVR-Studio....
Mi van:
- AVR-Studio változat firmware,
- AVR-Studio 4.19 alatt tesztelve....
Mi van:
- AVR-Studio változat firmware,
- AVR-Studio 4.19 alatt tesztelve....
Hát a COM1 en biztosan nem fog neked mükszeni, mert az fent van tartva a soros portnak!
Meg keresed ha csatlakoztatva van a: Start menü > Vezérlőpult > Rendszer > Eszközkezelő > Portok > MKII (COMn?)
Ha nem találod, akkor ott vezérlő drive telepítés gond van!
Meg keresed ha csatlakoztatva van a: Start menü > Vezérlőpult > Rendszer > Eszközkezelő > Portok > MKII (COMn?)
Ha nem találod, akkor ott vezérlő drive telepítés gond van!
MKII nem COM-ra megy, hanem USB-re.... Nincs USB-COM eszközillesztője! Natív USB eszköz...
Kipróbáltam az MKII-vel egy régi áramkörömet, ami a régi ISP-t (mosi/miso...) használja. Ott minden OK. Olvassa a fuse biteket is. A PDI-vel nem megy a fuse bit olvasás. Szerintem most jön az a rész, amikor veszek egy 3. xmega-t és meglátom, hogy mi lesz. Nagyon azon vagyok, hogy rossz szériából kaptam, mert 2-ből semmi, és sok mindent kipróbálva nem maradt más, mint az áramköröm.