UNO R3 hiba
UNO R3 hiba
Sziasztok!
Segítséget kérek.
UNO R3-ba bármit töltök be, a kővetkező hibaüzenetet kapom. avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
Már mindent próbáltam /újratelepítés, másik Pc, ATm 328P csere stb. / a helyzet változatlan.
Köszönettel: Imre
Segítséget kérek.
UNO R3-ba bármit töltök be, a kővetkező hibaüzenetet kapom. avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
Már mindent próbáltam /újratelepítés, másik Pc, ATm 328P csere stb. / a helyzet változatlan.
Köszönettel: Imre
Re: UNO R3 hiba
????
- Oprendszer?
- Arduino rendszer?
- Illesztőprogram? Illesztőchip USB fele (ATMega8U2/Mega16U2/FT232RL/CH340)?
- COM port látszik?
- BlueTooth letiltva? Az összes?
- Oprendszer?
- Arduino rendszer?
- Illesztőprogram? Illesztőchip USB fele (ATMega8U2/Mega16U2/FT232RL/CH340)?
- COM port látszik?
- BlueTooth letiltva? Az összes?
Elnézést, kicsit hiányos volt a hibajegyzék.
Eredetileg működött.
Van egy korábbi tranzisztor teszterem ATmega328P-vel. Újabb verzió programozásával/STK-200, PROGISP Ver 1.72 ,
ISP Programmer 1.2.0.56/
Sikeres pr.-ozás, csak lassu volt a műszer, ezért visszatöltöttem volna az eredeti sw.-t, ám a bűvös Fuse bitek miatt kizártam magam a csipből.
"Nem baj, van másik", kivettem az R3-ból a 328-at, perzse ebből is sikeresen kizártam magam.
Vettem új ATmega 328P csipet bootloaderrel, beraktam az UNO R3-ba és kezdődött a vesszőfutásom.
A korábban műköuő SW/HW eszközzel bármit próbálok betölteni mindig ezt a hibaüzenetet kapom:
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
Kérdésekre a válaszaim:
-Win XP
-ARDUINO UNO R3
-SW Arduino 1.0.5-r2
-USB chip Mege16U2
-COM3 csatlakozáskor megjelenik, ATmega 328P kivéve Tx-220ohm-Rx Serial monitor küldött karakterek visszajönnek.
Tx-Rx Ledek villognak.
-BlueTooth letiltva? Az összes? Nem tudom mire gondolsz. Régi asztali Pc nincs rajta BlueTooth.
Már teljesen el vagyok keseredve, nem tuduk mit kezdeni vele, vegyek újat, dobjam a kukába.
Mit lehetne még tenni, mert nem gondolom, hogy a csipcserétől megpustult volna.
Segítséget előre is köszönöm: emiter
Eredetileg működött.
Van egy korábbi tranzisztor teszterem ATmega328P-vel. Újabb verzió programozásával/STK-200, PROGISP Ver 1.72 ,
ISP Programmer 1.2.0.56/
Sikeres pr.-ozás, csak lassu volt a műszer, ezért visszatöltöttem volna az eredeti sw.-t, ám a bűvös Fuse bitek miatt kizártam magam a csipből.
"Nem baj, van másik", kivettem az R3-ból a 328-at, perzse ebből is sikeresen kizártam magam.
Vettem új ATmega 328P csipet bootloaderrel, beraktam az UNO R3-ba és kezdődött a vesszőfutásom.
A korábban műköuő SW/HW eszközzel bármit próbálok betölteni mindig ezt a hibaüzenetet kapom:
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
Kérdésekre a válaszaim:
-Win XP
-ARDUINO UNO R3
-SW Arduino 1.0.5-r2
-USB chip Mege16U2
-COM3 csatlakozáskor megjelenik, ATmega 328P kivéve Tx-220ohm-Rx Serial monitor küldött karakterek visszajönnek.
Tx-Rx Ledek villognak.
-BlueTooth letiltva? Az összes? Nem tudom mire gondolsz. Régi asztali Pc nincs rajta BlueTooth.
Már teljesen el vagyok keseredve, nem tuduk mit kezdeni vele, vegyek újat, dobjam a kukába.
Mit lehetne még tenni, mert nem gondolom, hogy a csipcserétől megpustult volna.
Segítséget előre is köszönöm: emiter
Szóval kevergeted a chipeket és az azokban más bootloadereket.
ATmega 328P csipet bootloaderre - mi van benne? Diecimila/Mini/UNO bootloader?
Tedd át a tools-board alatt diecimila/328-ra. Próbaként.
ATmega 328P csipet bootloaderre - mi van benne? Diecimila/Mini/UNO bootloader?
Tedd át a tools-board alatt diecimila/328-ra. Próbaként.
Állítólag Arduino UNO bootloader van benne.
Végigpróbáltam minden 328-as board-on.
Sajna mindegyiknél ugyanaz a hibaüzenet.
Pwr Led, és Led 3 /sárga/ folyamatosan ég.
A Blink feltöltési ideje alatt aTx nem, viszont az Rx néhány rövid pislantást ad.
Reset gomb megnyomására semmi változás, hidegen vizsgálva Rst nyomás csip 1-es lábat Gnd-re teszi.
Végigpróbáltam minden 328-as board-on.
Sajna mindegyiknél ugyanaz a hibaüzenet.
Pwr Led, és Led 3 /sárga/ folyamatosan ég.
A Blink feltöltési ideje alatt aTx nem, viszont az Rx néhány rövid pislantást ad.
Reset gomb megnyomására semmi változás, hidegen vizsgálva Rst nyomás csip 1-es lábat Gnd-re teszi.
Itt a kulcs:
- resetre semmi változás:
-> Nincs benne bootloader.
- resetre semmi változás:
-> Nincs benne bootloader.
Mit kell beállítani Eszközök/Programozó/..AVR ISP....v. vm. más
Nagyobb bajt nem csinálok, ha a Bootloader beégetése műveletet végrehajtom.
Amennyiben mégis van benne Btlrd. akkor mi történik?
Hogyan tudom megnézni, van-e benne?
Azt a Fuse bitek védik?
Mit Tegyek? Töltsem?
Nagyobb bajt nem csinálok, ha a Bootloader beégetése műveletet végrehajtom.
Amennyiben mégis van benne Btlrd. akkor mi történik?
Hogyan tudom megnézni, van-e benne?
Azt a Fuse bitek védik?
Mit Tegyek? Töltsem?
2 halottá műtött chip után nem lennék bátor.
Jó az a programozó? Nem kontaktosak a kábelei?
Az Arduino keretrendszerrel égetném a bootloadert be...
Jó az a programozó? Nem kontaktosak a kábelei?
Az Arduino keretrendszerrel égetném a bootloadert be...
Igen úgy gongolam.
ARDUINO UNO R3 alappanelban az ATmega 328P-PU
Arduino keretrendszer 1.0.6 Eszközök/Bootloader beégetése. Mehet?
A programozó egyébbként jónak tűnik, mert a csipazonosítást elvégzi rb. mást már nem mertem vele próbálni.
ARDUINO UNO R3 alappanelban az ATmega 328P-PU
Arduino keretrendszer 1.0.6 Eszközök/Bootloader beégetése. Mehet?
A programozó egyébbként jónak tűnik, mert a csipazonosítást elvégzi rb. mást már nem mertem vele próbálni.
Az arduino bootloader-programozó metódusa tűnik a legkevésbé kockázatosnak....
Sajnos az eredmény lehangoló, amint a mellékelt képen látható.
Ezekután, nincs veszítenivalóm alapon betöltöttem a Tr.teszter pr.-ot és láss csodát, rb. működik./A fusebitek beállítására különösen ügyelve./
Eszerint jó az STK-200 pr.-ozóm és a ATm 328P csipem és amit korábban írtam az
UNO R3 USB meghajtó /COM3 csatlakozáskor megjelenik, ATmega 328P kivéve Tx-220ohm-Rx Serial monitor küldött karakterek visszajönnek.Tx-Rx Ledek villognak./
A csipet visszarakva az UNO R3-ba, ArduR3 bootloader égetés próba a keretrendszerben, az eredmény ugyanaz a képen látható hiba./ A 328-ba újra és újra tudok pr.-ot írni./
Megpróbálnám betölteni az STK-200 pr.-val betölteni azt a bootloadert, amit a keretrendszerben nem sikerül, csak nem tudom eldönteni, hogy honnan mit válasszak ki és főleg milyen fusebitek beállításával kell végrehajtani.
Ehhez kérek tanácsot és konkrét segítséget.
Ezekután, nincs veszítenivalóm alapon betöltöttem a Tr.teszter pr.-ot és láss csodát, rb. működik./A fusebitek beállítására különösen ügyelve./
Eszerint jó az STK-200 pr.-ozóm és a ATm 328P csipem és amit korábban írtam az
UNO R3 USB meghajtó /COM3 csatlakozáskor megjelenik, ATmega 328P kivéve Tx-220ohm-Rx Serial monitor küldött karakterek visszajönnek.Tx-Rx Ledek villognak./
A csipet visszarakva az UNO R3-ba, ArduR3 bootloader égetés próba a keretrendszerben, az eredmény ugyanaz a képen látható hiba./ A 328-ba újra és újra tudok pr.-ot írni./
Megpróbálnám betölteni az STK-200 pr.-val betölteni azt a bootloadert, amit a keretrendszerben nem sikerül, csak nem tudom eldönteni, hogy honnan mit válasszak ki és főleg milyen fusebitek beállításával kell végrehajtani.
Ehhez kérek tanácsot és konkrét segítséget.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Arduino alatt ott a boards.txt.
Ebben minden egyes lapra ott a bootloader file, és az összes fusebit is.
Ebben minden egyes lapra ott a bootloader file, és az összes fusebit is.
Bocs, de én ott elveszek a számomra ismeretlen karakterek erdejében.
Lehetne konkrét könyvtárstruktúra elérési útvonalát a Btlrd. fájl-nak és egy sorban a fusebitek beállítását.
Lehetne konkrét könyvtárstruktúra elérési útvonalát a Btlrd. fájl-nak és egy sorban a fusebitek beállítását.
arduino / hardware alatt:
uno.name=Arduino Uno
uno.bootloader.low_fuses=0xff
uno.bootloader.high_fuses=0xde
uno.bootloader.extended_fuses=0x05
uno.bootloader.path=optiboot
uno.bootloader.file=optiboot_atmega328.hex
uno.bootloader.unlock_bits=0x3F
uno.bootloader.lock_bits=0x0F
Ezt fejtsd meg
uno.name=Arduino Uno
uno.bootloader.low_fuses=0xff
uno.bootloader.high_fuses=0xde
uno.bootloader.extended_fuses=0x05
uno.bootloader.path=optiboot
uno.bootloader.file=optiboot_atmega328.hex
uno.bootloader.unlock_bits=0x3F
uno.bootloader.lock_bits=0x0F
Ezt fejtsd meg
Köszi, pont ide jutottam én is azáltal, hogy azt a rettenetet átmásoltam Word-be.
A Lock Byte 0F úgy jön össze,hogy a következőket állítom be: Ezek közül az uno.bootloader.lock_bits=0x0F lenne a Lock Byte?
Hova kerül az unlock_bit: uno.bootloader.unlock_bits=0x3F ???
Hogyan tovább, ha eddig jónak tűnik?
A Lock Byte 0F úgy jön össze,hogy a következőket állítom be: Ezek közül az uno.bootloader.lock_bits=0x0F lenne a Lock Byte?
Hova kerül az unlock_bit: uno.bootloader.unlock_bits=0x3F ???
Hogyan tovább, ha eddig jónak tűnik?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.