Addig rendben van, hogy a világító vagy a kikapcsolt LED-et megkülönböztessük egymástól. Ha a megfelelő feszültség van a lábán akkor világít, ha nem akkor nem. Én így érzékeltettem a dolgot analóg bemeneten. Viszont mi van ha villog? Másodpercenként kb 4x?
Szoftveresen is meg lehetne oldani szerintem ilyen átlagolásos módszerrel, de az sok számítási kapacitást emészt fel és viszonylag nagy a késése, ha pl. kikapcsol a LED villogás vagy világítás után, akkor addig nem jelzi a rendszer, hogy kikapcsolt, amíg az átlag le nem csökken egy beállított szint alá.
Én inkább hardveres megvalósításra gondoltam. Ha például a LED egyil lába 0V, a másik 3.3V-ra van kötve, akkor teszek egy kondenzátort a +3.3V-os lábára, a kondi másik lábát pedig földre kötöm egy ellenállással. Így a kondenzátor foylamatosan merül, de töltődik is a +3.3V miatt, tehát beáll egy szintre. Amikor ez van, akkor a LED be van kapcsolva. Ha elkezd villogni, lecsökken a kondenzátor feszültsége, illeteve hullámozni fog. Az a baj, hogy ezt a hullámzást nem igazán tudom hogy lehetne kiküszöbölni. Gondolom az ellenállás és a kondenzátor méreteinek változtatása a kulcs, de hogy hogyan lehet kiszámítani ezt, sajnos nem tudom. Ha ki van kapcsolva, egyértelmű, hogy rövid időn belül a 0V felé kifolyik belőle az áram és 0V lesz a feszültsége.
De hogy ne legyen ilyen "egyszerű", az én LED-em most kap 3.2V-ot az egyik lábán, a másikon 1.2V van, ilyenkor világít. Amikor ki van kapcsolva, akkor mindegyik lábon 3.2V van a 0V-hoz viszonyítva.
Szóval az a kérdés, hogy jó úton járok-e és valaki esetleg csinált-e már ilyet vagy hasonlót.
Igazából elég lenne nekem az tudni, hogy világít vagy nem a LED, a villogás nem is fontos annyira, csak az a baj, hogy ha beállítok egy változót, ami legyen mondjuk 1 ha világít és 0 ha nem, akkor annak az értéke folyamatosan változni fog, ha a LED villog és én ezt nem szeretném. Csak akkor legyen 1 ha világít, különben 0. De ezzel úgy érzem nem jutottam előrébb