Pár nap alatt belerágtam magam a témába, de kissé elbizonytalanodtam. Mennyire stabil a rendszer?
Füstgáz hőmérséklet alapján szeretnék egy pillangó szelepet vezérelni a kéményben, vegyes tüzelésű kazánhoz kellene, mert a gatyámat is elfűtöm télen, ha nem kezdek vele valamit, túl nagy a kémény. Abba most hadd ne menjek bele, hogy kiket szidok, muszáj volt irrálisan nagy kéményt felhúzni...
Eleinte rex-eket néztem, aztán sestos-t a belimo-hoz, de ezek elég sok felhasználónál megpurcantak - index fórum -. Ha nem lesz más, marad a sestos + belimo páros. Most hogy elkezdtem volna a megvalósítást, jöttek, hogy hát az arduino nem megbízható. Ugyan úgy lehet kínai vacak, mint a sestos, szerintem. Én úgy gondoltam, hogy ha magam csinálom, a témához hozzáértő profik segítségével, akkor egy egyszerű célhardver biztonságosan fog működni.
Nem szeretnék feleslegesen időt pazarolni, így talán a legegyszerűbb, ha Tőletek kérdezem meg, érdemes-e belevágni, vagy vegyek sestos-t meg belimo-t?
Gyerekeknek biztos veszek egy alap szettet, ledet villogtatni tökéletes, még fiatalon is megértik szerintem - 1-2 osztály ált. iskola -, szórakozni tökéletes a cucc, no meg engem is érdekel annyira
Másik dolog, hogy mire képes egy szervómotor? Vagy akár milyen más. Külső áramforrásra kötve persze. Elbír egy pillangószeleppel, vagy belimo-t vezéreljek inkább? Annyira nem aggódnék a biztonság miatt, ha leáll a cucc, maximum gyorsan leég a fa a kazánban, megfőzni nem tudja a rendszert. Vagy pedig alig kap levegőt, és elalszik a tűz. Ha meg a kettő között áll meg, pont tökéletes pozícióban, akkor lehet cumi, de annyi fát meg nem pakolok a kazánba, ami képes lenne felforralni a vizet. Meg ugye otthagyni nem fogom, extraként menne ki egy kb. 4-5 méteres vezeték egy födémen és egy falon keresztül a szobába, oda meg egy lcd minden adattal. Vezeték nélküli technológiában nem bízom, se az időjárás állomás, se a mobilwifi nem stabil, pedig minimális a távolság, és a falak száma
Segítségeteket előre is köszönöm!
tgwh