Kicsit túrtam a fórumot, hátha van ilyen topic, de még totál kezdő topic-ot sem találtam
Talán ide illik a kérdésem leginkább, hiszen a 60 napos tanfolyamra feliratkozva a második lecke épp ezzel a kérdéssel foglalkozik.
Segítsetek kérlek!
Az alapján amilyen irányba menni szeretnék, segítsetek kérlek az optimális áramkör a kiválasztásában! (amit veszek és tanulok/gyakorlok rajta)
Számítógépekhez, később konzolokhoz szeretnék játékvezérlő kiegészítőket és akár teljes játékvezérlőket (joy, kormány, pedál, műszerfal stb készíteni sok sok automatizáló funkcióval.)
Első projectem egy soros PS/2-es billentyűzet kiegészítő lenne. Az áramkör billentyűzet és a pc közé kerülne, tehát 1-1 PS/2 interface-t kellene ráfabrikálnom.
Funkciója:
Alapesetben változtatás nélkül továbbítaná a billentyűzet és PC közti kommunikációt.
De billentyűparancsok alapján (pl ctrl+shift+F1) előre definiált billentyűzet kiosztásokat kezelne(preset),
egyesével definiálva minden billentyűt. (pl felcserélések, egyes billentyűk letiltása).
Használat közben a tényleges billentyűzet által küldött utasítások az arduino-n aktuálisan definiált preset szerint lennének átalakítva, továbbítva a pc-nek. CapsLock..stb megfelelő kezelése mellett, tehát nem csak a pc-vel, hanem a billentyűzettel is kommunikálnia kellene.
Erre alapozva jönnének a billentyűkhöz rendelt, vagy akár használat közben (felhasználó által) tanítható string-ek/mackro-k.
Majd az egérvezérlést szeretném ugyanígy megoldani.
Majd az egészet megoldani USB verzióval is.
Majd úgy, hogy egyszerre több pc-t is tudjon kezelni, akár egyszerre, akár váltogatva köztük.
És határ a csillagos ég
Totál kezdőként és család mellett korlátozott szabadidővel rendelkezve egyből olyan áramkört vennék, amivel célirányosan haladhatok.
A Arduino UNO R3 és a Leonardo lehet megfelelő, de ennek eldöntését inkább okosabbakra bízom
Köszönöm szépen!
ps: alig várom a következő leckét!