LED szalag orgona

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Robert
Elektronbűvölő

Re: LED szalag orgona

Hozzászólás Szerző: Robert »

Most van talán pár nap és végre az ESP alapok sorozatot gatyába rázva véglegesítem...
Aztán utána jöhetnek az ilyen tippek, mint HTML alapok és az ESP :)
Szóval - ha publikus a projekt/vagy része - jövök és kérek segítséget publikálásban :)
SanyiSay
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: SanyiSay »

Ezek szerint jó lett a madzag. 8)
Ki kinek segít majd kiderül, de mindenképp jó ötlet. :D
csabeszq
Bitfaragó

Hozzászólás Szerző: csabeszq »

Nekem ez a kézi vezérlés nem jön be. A feladat legszebb része pont az, hogy programból érzékeled a basszust, a hangerőt, a dinamikát,... Nem csinálsz koreográfiát minden zenére.

Szép ugye a Margit szigeti szökőkút, de tervezett.

Amikor program csinálja ugyanezt és még jól is mutat, azt nevezem eredménynek.

A nehézség persze az, hogy ami jól mutat, meg a fizika messze állnak egymástól.

Nálam az idő 99%-a azzal ment el, hogy jól nézzen ki. Mert hiába számolsz pontosan, ha az sehogy se néz ki. Másrészt meg minek nyomkorászol gombokat, amikor a LED-szalagom például ugyanezt 95%-ban jól megcsinálja. Természetesen eltelt pár hét, mire látványos eredményt adott, de szépen detektálja a ritmust.

Most meg már villantózik is. Amikor az energia egy lokális csúcsot elér, bekapcsol maxra fehér LED-et és vakít. Utána elhalványodik, mint a rendes izzó és kikapcsol. A következő helyi csúcsnál persze megint vakít.
SanyiSay
Elektronbűvölő

Érdekes filozófia.
Szerintem a mostani "tánc"zeneirányzat is ezt követi. :)
Azt hiszem ami utoljára ami magával ragadott és az elméletedet tökéletesen hozta, az első 3 lámpás fényorgonám volt.
Órákig el lehetett ülni előtte.
csabeszq
Bitfaragó

Hozzászólás Szerző: csabeszq »

Én régen csináltam bulikat. Valahol biztosra veheted, hogy senki sem fog este 8 és hajnali 2 között ott ülni és nyomkodni neked a gombokat.

Ez a fajta csalás értelemszerűen nem fog működni. A másik csalás működik és jól is néz ki: a processing könyvtár.

Mielőtt a zene elindulna, egy gigaherz-es PC kielemzi a számot, megállapítja az ütemet, kielemzi a halk és a hangos részeket és PC-n legyártja a koreográfiát.
Az Arduino meg semmit sem csinál, csak kapcsolgatja a LED-eket, akkor amikor a PC azt mondja, hogy mehet.

Amikor a LED szalagot készítettem ezt a megoldást is elvetettem. Semmi kihívás nincs benne, 4 procis 3 GHz-es nagyágyúval előre tudva a teljes zenét LED-eket kapcsolgassak.
Az érdekesség az, amikor van egy audio jack-ed és semmi egyéb.
SanyiSay
Elektronbűvölő

Szó se róla, ha elkészül jó lesz, majd átveszem a felhasználói jogokat. :)
Válasz küldése