Arra gondoltam, hogy építek magamnak egy olyan adapter modult, ami több chip égetésére is használható lenne.
Vagyis az égetést nem ez a mudul végezné, ez csak egy multifunkciós chip foglalat lenne.
Csak hogy ne kelljen mindig, minden chipnél próbapanelbe dugdosni a vezetékeket a programozó ISP kimenetéről.
Lenne egy ISP csatlakozó rajta, vagy kettő, még nem tudom,
meg egy, vagy kettő karos chip foglalat és kész.
A különböző chipeket pedig eltolva lehetne bele helyezni, és a lábak ugye több variációban lennének rávezetve a programozó felől jövő ISP csatlakozóra.
Valami hasonló kinézetűre gondoltam, csak karos adapterrel:
https://www.robomart.com/robot-usb-prog ... ming-board
hasonlóra:
http://www.avrcircuit.com/shop/product. ... product=12
Úgy vettem észre, hogy néhány chip lábkiosztása ugyanaz, ezért gondoltam, hogy ez megoldható. És ha ügyesen tervezi meg az ember a bekötéseket, akkor több chip család égetésére is alkalmas lehet egy karos adapterrel.
Csak tudni kell, hogy hová kell beletenni az adapterbe az adott chipet.
Létezik esetleg valami olyan táblázat, vagy összefoglaló, ami a programozáshoz szükséges lábkiosztások azonossága alapján foglalja össze a chipeket?
Vagy van valami olyan összefüggés, amit avr-es kezdőként még nem tudok, hogy pl az xy chipek egy családba tartoznak azért azonos a lábkiosztásuk?
Csak hogy tudjam egyféle bekötéssel milyen chipek kezelhetőek, másfélével meg milyen más chipek.
Vagy csinált már valaki ilyet? Gondolom nem csak én vagyok ilyen lusta, hogy nem akarok mindig vezetékeket dugdosni.
Van már ilyen kapcsolás?
Van az a hatalmas stk500-as tábla, az is valami ilyesmit tud?

De gondolom ez égetni is tud.
Én egyenlőre nem ilyet nagyot és nem is égetőset szeretnék, hanem csak olyat, ami a csatlakozóról a megfelelő lábakra vezeti a jelet, valami kisebbet, talán inkább külön panelt, ha már az egyiken kifogytak a lehetőségek.
Így lenne 1 panel, ami tudja ezt, meg azt a chiptípust, egy másik meg ami tudja emezt, meg amazt.
De lehet, hogy ez hülyeség és mégis csak egy nagyobb panelt kellene csinálni, több karos aljzattal, meg több programozó csatlakozási felülettel, meg akkor már külső feszforrásra is alkalmasnak kellene lennie ugye...
Szóval ilyesmin gondolkodom.
Van ennek értelme? Esetleg megelőzött már valaki ezzel, vagy lehet kapni olcsón ilyesmi panelt, mint amilyen a a karos is, amit az elején linkeltem?
Bár szívesebben építenék magamnak, egyrészt mert nem lehet drága, csak panel, meg csatlakozó, meg aljzat kell hozzá.
Másrészt meg mindig öröm egy új, jól működő, saját készítésű panellel dolgozni.

,
Ezzel a bootloader, hexfeltöltés megoldva, ráadásul több chippel is használható. Ha kicsit még átgondolom ezt a kiegészítő adaptert, talán el tudom úgy rendezni, hogy még egy csokor chipre kompatibilis legyen csak ez az egy adapter.